Prije nego li sam rodila i osjetila čari onoga da je beba najvažnija, da život podrediš nekome drugome, a ne sebi, da su bebine potrebe iznad tvojih, prije nego li sam rodila i drugo i otkrila da je luksuz sebe tuširat i prati kosu istovremeno jer je proces duži nego li kad obaviš samo jednu od te dvi radnje, živila sam u zabludi da mi se neće dogodit da prođe dan, a da ja ne okupam svoje dite!

Sa jednim, a pogotovo sa dvoje, u početku dani su letili, a ja nisam imala vrimena za puno toga.
Bila je jedna faza kad je Zmaja kupa tata (baš kad sam Mišicu rodila), al poslin uvik (tj. najčešće) ga kupam ja. Em on voli da sve mama radi, em sam ja brža od muža i nije mi problem. Veći mi je problem pripremit sve rekvizite i robu za nakon kupanja jer mm ne zna di šta stoji.
Kupanja sam odavno izbacila, kad su stali na noge, uvela sam tuširanja jer su mi praktičnija, jednostavnija i brža. Nisam ih još nikad okupala zajedno (ne računam brodić napunjen morem na plaži) jer mi za to triba nečija pomoć, a Zmaj prolazi fazu nadmoći nad sekom, maltretiranja, gurkanja i udaranja mlađeg i slabijeg, pa me strah ozlijeda i padova. Al namjeravam im ponekad napunit kadu, pojedinačno i zajedno, neka malo porastu pa guštaju u štrapanju i igranju.
Liti sam ih tuširala i po 3 puta. 2 najčešće. Sad jednom. Ili priskočim dan ako se tako potrefi, da nismo išli vani, da su postali umorni prije vrimena i sl. Ne planiram danas sam ih okupala pa sutra neću, ovisi o tome koliko vrimena imam ili koliko su se uprasili u igri. Ne tuširam ih više isključivo navečer ka prije, jer me to zezne i često "priđem" uru spavanja pa postanu grintavi. Pogotovo kad kosu perem. To baš ne preferiraju, posebno Zmaj (ja sam kriva, uvik žurim pa se ne osvrćem šta on kenka ne bi ovo, ne bi ono, ušlo mi je u oči, i sl.), pa ne čekam večer, uvatim neki dio dana kad je od volje ili iskoristim priliku kad je već u kadi (npr. pokaki se, pa ga ja odma tuširam, nebitno koji je dio dana).
Dakle, vole kupanje više od tuširanja, al ovo drugo prolazi češće. Nema plakanja osim ponekad kad je kosa u pitanju. A kosu peremo jednom tjedno valjda, ne češće. Imaju je puuuno, gusta je i zahvalna, uvik djeluje čista, a ruku na srce nemaju je di ni išporkat jer smo dosta doma, u vrtić ne idu, vanka se ne valju po podu.