Sada je: 13 srp 2026, 10:05.

naticanje prstiju

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

naticanje prstiju

PostPostao/la flopy » 28 lis 2009, 00:23

Bok drage moje trudnice,

evo ja vec trudna 5 mjeseci i cesto vas citam, ali sam sada osjetila potrebu i javit vam se sa svojim pitanjem jer to nisam nigdje nasla...

Naime, anemicna sam i ne znam da li to ima kakve veze ali me muci sto mi prsti na ruci i dlanovi naticu a i peckaju me kad pokusavam saviti prste..
Jel ste ikada cule za takvo nesto?? :))

Nadam se nekom odgovoru jer iskreno nisam ni sigurna jel sam dobro zapocela temu..

Tnx..
flopy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: naticanje prstiju

PostPostao/la MON » 28 lis 2009, 01:25

Flopy, dobro nam došla! I čestitam na trudnoći, pridruži se našim trudnicama... :dada

Što se naotečenosti prstiju tiče, to je normalno u trudnoći, do određene mjere, no treba paziti. Svakako reci svom docu kad ideš na sljedeći pregled.

evo i jedan link...sutra ću još potražiti, ali mislim da ćeš do onda dobiti puno korisnih savjeta od naših trudnica

http://www.covermagazin.com/trudnoca.php?NID=3888
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la eli » 28 lis 2009, 09:30

malo ti je rano za oticanje, posebno u ovo ne baš vruće doba.
prekontroliraj tlak i jako je bitno da redovito kontroliraš proteine u mokraći. to je ono što na svakom trudničkom pregledu moraju prvo napraviti.
eli
Sveta krava

PostPostao/la sretna mama23 » 28 lis 2009, 15:43

meni se to dešavalo negdje oko 8mj trudnoće,jer sam dobila puno kila(26),jer je bilo jako vruće i jer sam imala visok tlak...proteini u mokraći su mi bili o.k.,izdržala sam do kraja bez ljekova za snižavanje tlaka,ali kad se vratim unazad-tako je isto i meni bilo-i na rukama i nogama,kao da mi je koža pretjesna,onak-žari i pecka i svrbi i znale su mi ruke biti "šarene"-ono,neke bijele flekice i crvene i plave,jako male... :/
rekla sam giniću pa mi je reko da si kupim tlakomjer i mjerim tlak 3x na dan,alko mi bude opet tlak oko 150/100 da se hitno javim u 1.rađaonu na carski rez(da ne dobijem infarkt maternice)...nebi te sad htjela isprepadat,ali svakako reci liječniku slijedeći put.. ;)
i da,samo se ti javi i pitaj kaj god te muči-kak mi rekla jednom moje šafica-NE POSTOJE GLUPA PITANJA,SAMO GLUPI ODGOVORI!!!
Puse vam šaljemo!! :kiss
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flopy » 29 lis 2009, 17:47

Nisam ja panicar al u zadnje vrijeme sve me nekako primilo. A sto god pitam doktora sve je normalno... i svakodnevna krv iz nosa i rusenje u nesvijest i svi drugi simptomi pod izlikom da mi je to zbog niskog zeljeza.
A najvise me smeta kaj nikakve informacije od njih ne mozes saznat jer im valjda ides na zivce :D
I zato mi je bas drago da sam vas otkrila i da dijelite sa mnom svoja iskustva jer mi je lakse
:srca :kiss
flopy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 29 lis 2009, 20:57

Čestitam na trudnoći!
Meni su užasno oticale noge, kao kod slona :lol ! Pripazi malo na sol, probaj malo držati i neslanu dijetu, izbaci par dana sol iz kuhinje pa prati stanje, meni je pomoglo. I pij puno tekućine, čaj od brusnice pomaže.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la eli » 29 lis 2009, 20:59

Nisam ja panicar al u zadnje vrijeme sve me nekako primilo. A sto god pitam doktora sve je normalno... i svakodnevna krv iz nosa i rusenje u nesvijest i svi drugi simptomi pod izlikom da mi je to zbog niskog zeljeza.

a sve to može biti od kolebanja tlaka. na tvojem mjestu nabavila bi tlakomjer i kontrolirala tlak tri put dnevno. ako nije baš jako nizak izbacila bi svu sol i gotove proizvode jer i oni sadrže soli.
eli
Sveta krava

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.