matematika - 25,86% odličnih, 24,16% vrlodobrih.
kemija - 27,11% odličnih, 23,50% vrlodobrih.
i tako dalje, i tako dalje...
nije da su samo izborni predmeti pre)visoko ocijenjeni.
ili je možda ovo realno, a kod nas su glupavi učenici.

Sada je: 03 kol 2026, 17:37.
Moderator/ica: medo14

ili je možda ovo realno, a kod nas su glupavi učenici.
Razlika je ogromna. Inflacija odlikasa se i dogadja zato sto su ocjene potrebne za upis u srednju skolu. Da je nekakav test, matura, prijemni ne bi bilo toliko odlikasa.
Vrlo dobri su bili upravo ono što ta riječ kaže: vrlo dobri, i većina vrlo dobrih učenika iz mog razreda u osnovnoj je kasnije završila dobre fakultete.

ali mi je jako krivo što su kriteriji za ocjenjivanje toliko različiti od škole do škole.
eli je napisao/la:iz kvalitetne srednje sa prosječnim ocjenama može se upasti na faks jer postoji prijemni. uz prosječne ocjene, neovisno o kvaliteti osnovne, nema šanse upasti u bolju srednju. ako na kraju možeš samo na zanat nema šanse da uz svo učenje uspiješ skupiti znanja za otići na faks. osim ako ti želja nije neki od manje kvalitetnih za koji nema interesenata.
) i košta toliko da dvoje roditelja sa dvoje djece i dvije radničke plaće to svojoj djeci ne mogu dozvoliti. isto je i sa tečajevima stranih jezika.zapravo, ne slažem se da bi uspjeh u trećim aktivnostima trebao nešto značiti kod upisa u srednju, osim ako to nije srednja koja je vezana uz određenu aktivnost.
Imao je 5 iz matematike i bio jedan od najboljih matematčara u razredu; ali ima očajno znanje i to sam znala da će biti problem u MIOC-u. Ali, problem je u lošoj kvaliteti profeseorice jer on jeste imao po njenim kriterijima zasluženu 5
ali ima očajno znanje i to sam znala da će biti problem u MIOC-u.
S druge strane, velika je razlika u težini zadataka u MIOC-u i u OŠ;
Meni je kao prosvjetaru vrlo teško odbiti ijedno dijete. Rješenje bi možda bilo ponovno uvesti prijemni ispit. Činjenica je da kriteriji u osnovnim školama nisu ujednačeni i da ocjene iz različitih škola ne vrijede jednako. Mi to vidimo već na rezultatima inicijalnog testa iz matematike koji učenici pišu na početku prvoga razreda. Iako se očekuje da odlikaši test riješe najmanje za četvorku, u pravilu dobijemo pravu Gausovu krivulju: najviše učenika dobije tri i četiri, manjina test riješi za peticu, a bude i dvojka i jedinica - kaže Veronika Javor i dodaje kako su u vrijeme kada su sami selekcionirali učenike dobivali najbolje đake bez obzira na ocjene iz škole.
i svi smo došli sa jako čvrstim peticama. i pisali prijamni. ipak, brzo je dio učenika spustio si prosjek za ocjenu do dvije, no bilo nas je više u tom jednom razredu koji smo i u srednoj imali 4,8-5,00. imena su se poklapala sa onima na vrhu liste kod prijemnog.Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.