Sada je: 06 lip 2026, 03:57.

Otkrhnuti zub u dvogodisnjakinje

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Otkrhnuti zub u dvogodisnjakinje

PostPostao/la Trini » 24 stu 2009, 11:21

Osvanula moja kcer jednog dana s otkrhnutom jedinicom :conf

Nitko ne zna kako se to dogodilo, usna, brada, unutrasnjost usta - sve potpuno neozlijeđeno, nitko nije vidio da je pala, uglavnom fali komad jedinice gornje.

Ne bih se ja uzrujavala da to nije ostro za poluditi, sad sam vidjela onaj topic da se dude mogu odgristi :shock: a i doma smo razmisljali da bi si s tako ostrim bridom zuba mogla ozlijediti jezik.

Jel netko isao s tako malim djetetom zubaru? To mi izgleda kao nemoguca misija :/ Trebalo bi taj zub, odnosno njegove ostre bridove i kuteve koji su kao ostrica svakako dobro izbrusiti :(
Trini
sv. Monika

Re: Otkrhnuti zub u dvogodisnjakinje

PostPostao/la thinkPINK » 24 stu 2009, 11:25

Sjecam se jednog predavanja kada su nam rekli da ako pukne zubic nikako ga ne ispirati od zemlje, prljavstine ili cega god, nego staviti u mlijeko i kod zubara. To kod vas ne igra jer nemate komadic, ali nije lose znati.

Ja bi isla na vasem mjestu kod stomatologa. Zasto ne bi mogli?
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trini » 24 stu 2009, 11:31

Pa ne vjerujem da ce htjeti otvoriti usta i drzati ih otvorenima dok joj brusi zubic a na silu tesko da ce zubar moci otvoriti :dunno
Trini
sv. Monika

PostPostao/la thinkPINK » 24 stu 2009, 11:34

To mozda nece ni neki petogodisnjak. Neces znati dok ne probas. Jednom odete da se dijete upozna drugi put izbrusit zubic. Mislim ne znam kako vam je otkrhnuto, ali ja bi svog vodila da je ostro. Barem se konzultirala sa stomatologom.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 24 stu 2009, 11:40

Trini pa hvalili smo zubare na forumu koji uspiju smantrati dijete. I naš je takav.
Moj senior ide k njemu od svoje druge i nikad nije bilo problema s otvaranjem usta. Neke druge mame su imale super iskustva s drugim zubarima.
Sve ovisi o tome voli li dijete nenametljiv pristup ili onaj tipa kao naš-Ooo prijatelju pa di si? ili Ovako krasnu curicu/vestu/XY još nisam vidio??? :lol Onak za svakog ima rečenicu na koju pada :lol
folne
Mladenka

PostPostao/la Trini » 24 stu 2009, 11:54

Uh, moja je jos premala za te spike :/ ne uspijem joj niti ja svaki dan uvaliti zlicicu meda, a fakat se trudim (i krace traje). O davanju sirupa sam vec pisala, to je uvijek na silu :roll: super je ona ali ove fine spike ne pale uopce. jos ne.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Nikam » 24 stu 2009, 13:05

TRINI-ja bi svakako probala otici kod zubara.....nemas sta izgubiti,znaju oni biti dosta pristupacni sa djecom i nagovoriti ih na svasta.Mozda da joj kuci najprije probas ispricati pricu o gricu i grecu pa ju na taj nacin pripremiti(kod nas je ta prica upalila za pranje zubica,prije nje nije htjela ni cuti)..sretno :kiss
NAJLJEPSI OSMIJEH JE OSMIJEH VASEG DJETETA
Nikam
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 24 stu 2009, 13:26

Jednom odete da se dijete upozna drugi put izbrusit zubic.

He he isli smo sa stariji bratom bas prije dva tjedna, ona se fino zabavljala otvarajuci ormare u ordinaciji :mrgreen: a nista ... valjda ce nesto upaliti (iako cisto sumnjam, vjerujem da ce se sve opet pretvoriti u njezino vristanje i nasilne zahvate) :dunno
Trini
sv. Monika

PostPostao/la folne » 24 stu 2009, 14:50

Trini jesi primjetila da ona s tim ima problema?
Moj junior je otkrhnuo jedinicu i nismo ništa išli brusiti. Meni je to grooozno izgledalo, jer se na prvu činilo da fali pola zuba, ali kako je rastao vidjelo se da je to samo vrh. S vremenom se i izraubao pa više nije ni bio oštar.
Njemu ništa nije smetalo, a kako nije imao dudu taj dio me nije brinuo.

On je uz starijeg brata isto bez problema prihvatio zubara. Držim fige da te tvoja curka iznenadi.
folne
Mladenka

PostPostao/la Trini » 24 stu 2009, 14:53

Trini jesi primjetila da ona s tim ima problema?

Zasad nema, ali je fakat ostro. Mislim da cu cak danas uvecer otici.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Trini » 24 stu 2009, 15:37

Zvala zubaricu, veli zena da misli da to cak i ne treba brusiti jer je N premala i da vjerojatno nece htjeti sudjelovati, pa da ce se s vremenom zub sam po sebi istupiti. I naravno famozna recenica da dodjem da to ona vidi, sad kad sam vec nazvala :p
Trini
sv. Monika

PostPostao/la plavooka12 » 25 stu 2009, 07:50

pa povedi opet dečke, pa da curka vidi da to nije ništa strašno, nek ju i oni malo ohrabre. Mislim da ne bi bilo dobro previše joj spominjati odlazak zubaru!
Ira je bila s nama kad smo mi išli, i neće sjesti na stolicu, ma ni primirisati ordinaciji, ali joj je onda striček Ivek pokazao slike svoje curice i njenog veselog šatora pa su se onda malo sprijateljili. Ali je svejedno rekla da neće opet ići :mrgreen:
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 25 stu 2009, 11:17

Update:
bili jucer. Iako je zubarica prvotno rekla da najvjerovatnije ne treba nista brusiti, ipak kad je vidjela taj jedan ostar spic koji joj je ostao visiti iz zuba isla ga je ispolirati s nekom gumicom.

Prvo je pocela plakati kad je vidjela zubaricu s maskom - toliko o maskama :/, sad se nadovezujem na drugi topic o maskama na tetama u vrticu, i vidim da sam imala pravo da nije prikladno.

Onda se smirila, pa smo poceli s baby friendly pristupom, igrala se s aparaturom, pa zapricavanje, pa vidi ovo, pa sad ce ti teta malo oprati zube sa specijalnom cetkicom .. sjedila je na meni ... zavrsilo je tako da smo je drzali sestra i ja, zubarica je jedva uspjela na brzinu taj spic izravnati a Nika je vristala iz petnih zila :ne

Ajd na svu srecu nije sve dugo trajalo.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la lastavica » 25 stu 2009, 11:36

Trini :hug . Znam kako vam je bilo.
Nisam se prije htjela javljati s crnim predviđanjima. No nama ni najprijateljskiji zubari nisu ništa značili.
lastavica
Lastatrans

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.