Sada je: 06 lip 2026, 01:20.

Dlakavost kod četverogodišnjakinje ???

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Dlakavost kod četverogodišnjakinje ???

PostPostao/la ZacKa » 18 lis 2009, 00:15

Već s njezine 2 god. smo počeli primječivati tamne dlakice po nogama, kao ono valjda će otpasti, i sada s 4g. u zadnjih par mjeseci toliko su pojačano narasle i po nogama gore na butinama i po rukama i to tamne iako ona nije tamna, kestenjasta je i blijede puti i kože......
Sad sam se već zabrinula, jer su stvarno guste i vidljive, ima tko takva iskustva ??? Inače ima nestabilni jehur, pije detrunorm zadnja 3 mjeseca ali na njemu nisam pročitala da su to moguće nuspojve, inače ima lagani dermatitis i to je to.........ne koristimo kortikosteroide.......
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Dlakavost kod četverogodišnjakinje ???

PostPostao/la ZacKa » 18 lis 2009, 15:00

Što je jako :dunno , šta ja znam ima ih kao ja :dunno ajmo reći cijela noga joj je pokrivena,te ruke,i nisu baš kratke, mislim viđala sam ja i gušće ali kod starijih cura i tamne puti i kose, a ne kod djece, pošto u blizini ne znam za takav slučaj evo htjela sam vidjeti jel ih ima još i da li je moj slučaj možda neki hormonalni poremečaj ili je to ipak normalno ali rjeđe, mislila sam posjetiti endokrinologa a opet se ne bih htjela zbrukati :conf
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 19 lis 2009, 08:35

budući da ti je dijete na lijeku, ja bi obavezno pritala više liječnika.

cijela noga joj je pokrivena,te ruke,i nisu baš kratke, mislim viđala sam ja i gušće ali kod starijih cura i tamne puti i kose, a ne kod djece, pošto u blizini ne znam za takav slučaj

moja sedmogodišnjakinja je oduvijek jako dlakava. potkoljenice su joj sada pokrivene kao moje ruke ili kao noge četrnaestogodišnjakinje koja se još ne depilira :lol . inače ima malo tamniju put i svijetlo smeđu kosu. ne zabrinjavam se jer se sjećam sebe kao dlakave predškolarke, samo što sam ja bila puno svijetlija.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 19 lis 2009, 08:38

moja sedmogodišnjakinja kao i elina - od rođenja je dlakava
da se pojavilu uz lijek, potražila bih savjet liječnika

btw, ja sam u djetinjstvu odlakavila kao posljedica terapije za reumatsku groznicu
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la ZacKa » 19 lis 2009, 08:59

Hvala cure,

ma mislim ona je odlakavila još s 2 god., a nije niš pila, a zadnjih 2 mj. pije taj lijek i baš je ajmo reći za vrijeme njega poslije mora još više odlakavila ali nisu se pojavile zbog lijeka .........ali pitat ću ja doktoricu za savjet :dada
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Matilda » 19 lis 2009, 09:04

Baš sam prije nekoliko tjedana pitala pedijatricu o tome jer je M ovo ljeto odlakavila, samo potkoljenice. Kako je plave puti, dlačice su svijetle, ali guste, guste. Kako nemamo baš dlakavosti u obitelji (pogotovo s moje strane), pedijatrica joj je pregledala cijelo tijelo.
Ono što sam primijetila je i da joj ponekad cicice oteknu, onak se vide ispod majice, ali to ne traje stalno, već povremeno.

Pedijatrica mi je rekla neka pratim njen rast u naredna tri mjeseca. Ako prebrzo ili presporo raste, napravit ćemo pretrage. Možda su se hormoni malo uzburkali.
Ona se izrasla u posljednjih par mjeseci, i dobila je i na kilaži, ali mi to nije ništa neuobičajeno. U razredu je u sredini po veličini.
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ZacKa » 19 lis 2009, 11:51

Da vezano uz taj rast sam i ja čitala, a kaj ja znam moja je narasla ali uvijek naraste poslije ljeta, među višljima je kao i brat joj ali i mm, po meni ništa neuobičajenio ali pratila bum dalje kak veliš.........ma da su mojoj plave dlačice nek ih ima ali crne a ona blijeda svijetlije kose :/
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maslacak » 28 stu 2009, 13:45

Upadam u temu.. Da se ne radi o preuranjenom pubertetu? Jedan od uzroka preuranjenog puberteta ima veze sa prehranom- tocnije sa piletinom koja je sopana hormonima kako bi sto prije rasla.. Ne znam puno o tome ali sam cula za djevojcicu (5 god) koja je u preuranjenom pubertetu i za to su krivi hormoni iz piletine.. sad je na djeti.
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 28 stu 2009, 14:17

kod preuranjenog puberteta dlačice su koncentrirane na mjestima gdje izbijaju u pubertetu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 28 stu 2009, 15:42

Mislim, moja ih ima na nogama i rukama ali ne i na spolovilu ili licu :dunno Kako mogu znati gdje bi njoj trebale rasti u pubertetu, pa svakome je drugačije raspodjeljeno zar ne? Ne znam, nismo nigdje išli, a piletinu jedemo domaću e sad je da je malo veća nego oni kupovni :shock: ali ne znam čime ju hrane, pitati ću.
Što znači da je ta curica sad na dijeti? Deblja je ili ? Moja je mršavica :mrgreen:
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 28 stu 2009, 15:51

bitno je da joj ne rastu ispod pazuha i oko spolovila.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Maslacak » 28 stu 2009, 15:55

Što znači da je ta curica sad na dijeti? Deblja je ili ?

Ne nego nesmije jesti piletinu i jos masu stvari.. Osim toga postoji rizik da dobije i menstruaciju..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 28 stu 2009, 16:51

:shock:
Baš sam pogledala pod pazuh, i nema ih :D
Hvala.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.