Sada je: 31 srp 2026, 23:11.

drustvene igre

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: drustvene igre

PostPostao/la Imge » 15 stu 2009, 11:35

uz ovo kaj ste nabrojali (kartanje, covjece, potapanje brodova, domino, šah, tombola, memory...), moji vole i:
- Katamino
- Tangram (ovo kosta 50,00 kuna u trgovini drvenim igrackicama u IG i najisplativija mi je igracka svih vremena, kupujem je svima za poklon jer se svima svidi kad je vide. nosimo je na plazu, ma svugdje svugdje sa sobom i super se s njom zaigraju :dada

-pa onda Pogodi tko
-od habinih vole recimo Guzva u dzungli i nekakvu igru s vjevericama, patuljcima i gljivicama u sumi...

ima jos, sjetim se... :mah
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 15 stu 2009, 12:23

ovaj tangram ćemo kupiti!
nisam pojma imala da negdje postoji az kupiti, mislila sam da iam samo na kompjutoru
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bajadera3 » 15 stu 2009, 12:36

pitanjce: kada vi igrate igre sa svojom djecom? :conf
preko tjedna ih jedva vidim, a vikend prođe brzinom munje u zadaćama, učenju, treningu... i dobro, ajd, i kompu, ali nemrem im to uzet :mrgreen: nit bi bili voljni igrat neku igru na ploči u zamjenu za igru na ekranu :mrgreen:

i još: Obožavata, ajd ukratko pravila za tablića, meni je to bila super igra kad sam bila mala, al nemrem se sjetit pravila pa nikak :da?

i još: daaaaavno, u studentskim danima, igrala sam redovito Rizik (uz ostale igre) onak u društvu.. i bio mi je ok (iako sam uvijek više voljela cluedo :dada ) prije koju godinu sam kupila klincima ovu našu verziju (to davno sam ja igrala njemačko izdanje, nije tad još bilo izbora društvenih igara kod nas), i meni to niš nije jasno. niš! :conf pravila su napisana jako komplicirano, a i drugačija su od one nekadašnje varijante. jesam li ja to poglupila u posljednjih dvadesetak godina, ili... :roll:
Nemoj mi komplicirat život. drugi to kažu za svoje mame al su one nula prema tebi. paranoična si i ne mogu ti opisat kolko me to iritira!!!
:witch
Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Luantaro » 15 stu 2009, 12:41

mi igramo popodne, navečer ili vikendom
u svakom danu ima barem pola sata vremena za par partija remija
šnaps se odigra za pet minuta jedna partija
bela za deset

kod nas je stalno, ama baš stalno neka igra na stolu, tako da je onda neki automatizam da se počne igrati

jedan pita - hoćemo? i uvijek barem jedan hoće igrati, a onda se svi priključe
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bajadera3 » 15 stu 2009, 12:42

kod nas je stalno, ama baš stalno neka igra na stolu, tako da je onda neki automatizam da se počne igrati

:dada ovo je dobro, fakat je :dada

kak se igra šnaps? :oops:
Nemoj mi komplicirat život. drugi to kažu za svoje mame al su one nula prema tebi. paranoična si i ne mogu ti opisat kolko me to iritira!!!
Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Luantaro » 15 stu 2009, 12:52

e, sad, ko bi napisao upute?
sličan je beli ali je bitno jednostavniji
mogu ga igrati i predškolska djeca a dovoljno je interesantan da ga igraš cijeli život
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bajadera3 » 15 stu 2009, 12:56

ma sjećam se da sam ga igrala kao klinka s bakom :dada
u međuvremenu zguglala malo :mrgreen:

Š n a p s
Naziv kartaške igre Šnaps ima njemačko porijeklo kao i sama igra. Šnaps je rakija, pa je igranje uz rakiju dalo igri naziv. Zanimljivo je da se igra zove i „Kočijaška igra“, a za vrijeme iz kojega postoji sve je vrlo logično. Kočijaši su dovezli putnike do odmorišta, radi predaha, ručka i sl., pa za razbibrigu i uz koju rakiju bacili su na brzinu nekoliko miješanja. Kako igra ima jednostavna pravila i najmanje karata u špilu među svim kartaškim igrama, na prvi pogled izgleda da je sve prelagano a time i nezanimljivo. E pa nije baš tako! Pravila ste naučili čim pročitate cijeli tekst jer su uistinu jednostavna. Odigrajte Vašu prvu partiju s protivnikom. Uz još malo proučavanja pravila, ubrzo ćete shvatili da za pobjeđivanje treba kartaška taktika i izuzetno praćenje karata koje su odigrane. Sreća će samo na prvi pogled utjecati na konačni ishod cijele partije. Svaka dobra akcija s kartama kojima raspolažete, sreću će svesti na minimum, a vještina i pravi potezi uz dobro pamćenje karata koje su odigrane, učiniti će Vas najčešće pobjednikom.

Igra s otvorenom adutskom kartom
Svaka igra nakon podijeljenih karata počinje s otvorenom adutskom kartom.

Preostale karte špila pokrivaju djelomično adutsku kartu licem okrenutim prema dolje. Kada je igrač na redu može dečkom zamijeniti adutsku kartu, koja postaje dio njegovih karata u ruci, osim ukoliko je preostala samo jedna zatvorena karta.

Nakon što je igrač koji je na redu izložio jednu kartu na stol postavljajući je licem okrenutim prema gore, možemo reći da je igra počela. Drugi igrač može:

• propustiti štih dodajući bilo koju manju kartu u toj boji ili bilo koju kartu druge boje,

• uzeti štih većom kartom te boje,

• uzeti štih adutskom kartom.

Kada igrač dođe u posjed štiha, prvi uzima jednu i prvu kartu s preostalog dijela špila i igra u sljedećem štihu.

Napomena: igrač nije u obvezi odgovarati na boju, niti poštivati ukoliko ne

posjeduje boju pravilo rezanja adutom.

Zanimljiva završnica:

Igrač je na redu nakon što su odigrane sve karte iz špila, a ostale su kod njega i protivnika po pet karata. Adut je. Zvao nije nitko, a pregledom štihova do tada sakupljene su karte: A; = 11, + 10; = 10, + K; = 4, + J; = 2, + K; = 4, + J; = 2,

ukupno = 33 poena.

http://www.preferans.hr/g_skrip/skripte_1.htm

sad moram proučit ;)
Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Bajadera3 » 15 stu 2009, 13:08

Našla sam pravila za još jednu igru moje mladosti, sjećam se da je bila turbo zabavna :)

Lora (Lorum).
Karta se sa 32 karte i iskljucivo u cetvero. Svaki igrac igra za sebe. Podijeljena je u 4 cjeline. Svaki igrac dijeli tokom svoje cjeline koja se sastoji od 8 igara.

Cuo sam da ih ima i vise (oko 32), ali ja znam samo ovih 8.
Igra je gotova kad svaki igrac odradi svoj dio (8 dijeljenja), tj. gotovo je nakon 32 mijesanja (8 mijesanja x 4 igraca).

Pobjednik je onaj koji ima najmanje bodova.

Karte po jacini idu As, Kralj, Dama, Decko, Deset, Devet, Osam, Sedam. Nema aduta. Ne moras bacat "ibera" - vecu kartu od prethodne.

Svejedno je u koju stranu krecete s dijeljenjem, ali kad krenete drzite se tog kruga do kraja. Djeljitelj mijesa 8 puta za redom, jer ima toliko i igara. Nakon njega mjesa sljedeci u redu u koju stranu ste dijelili i tako dok sve cetvero ne
odradite svoje.

Dijeli se po dvije karte cijelo vrijeme. Znaci 2 Prvom, 2 Drugom, 2 Trecem i 2 Djeljitelju, i tako dok se ne podijele sve 32 karte. Nema talona kao u Beli. Niti aduta.
Moras odgovarati na bacanje. Znaci ako prvi baci Trefa, svi ostali moraju igrati Trefa. Ako nemas Trefa igras kartu koju zelis.

1. igra - Sto vise
2. igra - Sto manje
3. igra - Babe (Dame)
4. igra - Hercevi
5. igra - Kralj Herc i zadnji stih
6. igra - Kralj Herc i zadnji stih na nevideno
7. igra - Slagalica
8. igra - Prognoza

1. igra. Sto vise.
Cilj je pokupiti sto vise stihova. Vrlo jednostavno. Svaki stih vrijedi 1 bod. Pise se u minus. Znaci recimo da si odnio 3 stiha, na kraju mjesanja ces imati -3. Tko nije pobrao niti jedan stih pise mu se 0. Netko cak pise +8 onome tko ne pobere niti jedan stih u prvoj igri, ali je to stvar dogovora, pa se dogovorite prije.

2. igra. Sto manje
Suprotno od prve igre. Cilj je ne pobrati niti jedan stih. Svaki stih vrijedi 1 bod. Koliko stihova, toliko bodova u plus. Recimo da si pobrao 2 stiha. Ides za +2. Posto si imao -3 iz prve partije, sada imas -1 (-3 + 2 = -1). Znaci odmah se racuna i zapisuje trenutni rezultat. Ne zbraja se sve na kraju kao u Beli. Tko ne pobere niti jedan stih ide za -8.

3. igra. Babe (Dame)
Cilj je ne pobrati niti jednu Damu. Svaka Dama vrijedi 2 boda. Recimo da si pobrao 2 Dame. Znaci ides za +4 (2 babe x 2 boda = 4 boda). Prije si imao -1, sad +4 = +3. Tko ne pobere niti jednu babu ostaje na onoliko bodova koliko je imao u mjesanju prije (samo mu se prepise prijasnji rezultat da bude preglednije pisanje). Mislim da si shvatio do sad nacin pisanja. Znaci stavis imena igraca u stupce, a partije pises u redke, jedan ispod drugog. Izgleda prilicno pregledno i vidi se koja je igra iduca i koliko se odigralo do tada.

4. igra. Hercevi
Cilj je ne pobrati niti jednog herca (srce). Svaki Herc vrijedi 1 bod. Koliko herceva poberes, toliko ides bodova u plus. Tko ne pobere niti jednog herca ostaje na onoliko bodova koliko je imao u mjesanju prije.

5. igra. Kralj Herc i zadnji stih
Cilj je ne pobrati Kralja Herca i zadnji stih. Svako vrijedi 4 boda. Znaci tko pobere Kralja Herca ide +4, a tko pobere zadnji stih isto +4. Logicki, tko pobere oboje ide +8. Ostali ostaju na onoliko koliko su imali.

6. igra. Kralj Herc i zadnji stih na nevideno
Sve je isto kao i prije samo sta se karte ne gledaju. Tko pogleda karte prije prvog bacanja ide odmah +8, a ostali ostaju na koliko su i bili. Znaci karte se podijele na stol i svatko ima svojih 8 karata. Nema mjesanja karata, kako su podjeljene tako se odigravaju. Karte se okrecu po redu i svi bacaju na istu hrpu obicno sredinu stola. Baca Prvi, pa Drugi, pa Treci, pa Djeljitelj.
Iduci baca onaj ciji je stih. Stihovi se ne pobiru nego ostaju na sredini. Pretpostavimo da je Prvi bacio Pik osmicu, Drugi je bacio Desetku Herc, Ti si bacio Pik Kralja, Djeljitej je bacio Kara As. Stih je tvoj jer je Pik Kralj jaci od Osmice Pik. Sad
bacas ti Prvi, pa Djeljitelj itd... Znaci morate samo zapamtit ko je pobrao Kralja Herca i zadnji stih. Njima se pise +4 ili ako je oba dvoje od jednog igraca +8. Ostali ostaju na koliko su bili.

7. igra. Slagalica
Cilj igre je ostati bez karata prije drugih. Prvi koji je na redu zapocinje od kuda ce krenuti slagalica. Slaze se boja na boju. Znaci ne mozes staviti Trefa na Karu i sl. Pretpostavimo da je Prvi stavio Devetku Pik na stol. Drugi moze stavit Desetku Pik na Devetku Pik ili staviti bilo koju drugu Devetku (otvoriti boju) ili ako nema niti jedno do navedenog mora reci Dalje. Tada mu se pise tockica (ili crtica ili bilo koja druga oznaka koja ti se cini prikladnom) na papiru koja vrijedi jedan bod u + kad se bude zbrajalo na kraju slagalice. Sada stavlja treci ovisno o kartama na stolu ili kaze Dalje, ako nema sta odigrati. I tako dalje dok neko ne ostane bez karata. Njemu se pise -8. Recimo da si ti zavrsio Slagalicu, ali si rekao 2 puta dalje, onda ides samo za -6 (-8 + 2 = -6). Tih -6 se zbraja s prijasnjim rezultatom onim iz 6. igre. Ostalima se pise u plus koliko su puta rekli dalje + broj karata koje su mu ostale u rukama na kraju partije. Recimo da je netko rekao 4 puta dalje i ostale su mu 3 karte u rukama. Njemu se pise +7 na prijasnji rezultat.
Karte se slazu veca na manju znaci na Desetku moze ici SAMO Decko iste boje, a ne recimo Devetka. Na ASA ide SEDMICA. Na Sedmicu, Osmica itd. Mozete se eventualno dogovoriti da se pocinje sa Sedmicom. E da skoro zaboravih. Nema "gutanja". To znaci, da ako imas sta za odigrati ne smijes reci dalje. Ako kazes dalje, a ostali te skuze da si "gutao" tebi se pise +8, a ostalima -8.

8. igra. Prognoza
Cilj igre je pogoditi koliko ce pobrati stihova. Podijele se karte. Prognozira se po redu i zapisuje njegova prognoza na papir (da se zna koliko je rekao). Recimo da je Prvi rekao 3 stiha. On ce proci samo ako odnese 3 stiha (pada ako odnese manje ili vise od 3). Drugi je rekao 3 stiha. Ti si rekao 0 stihova. Djeljitelj moze reci bilo koji broj osim 2 stiha. Jer bi se u tom slucaju moglo dogoditi da svi produ, a to nije bit :)
Znaci Djeljitelj (on je uvijek zadnji po redu) ne smije reci broj stihova da zbroj ispadne 8.
Onaj tko prode (pogodio je prognozu (broj) svojih stihova) ide -8. Onaj tko je pobrao manje stihova od svoje prognoze ide +8. A onaj tko je pobrao vise stihova od prognoze ide u plus za prognozu + broj stihova. Recimo da je prognozirao 2 stiha, ali ih je odnio 3. On ide za +5, jer je 3 + 2 = 5.

Sad se podvuce crta ispod rezultata (zbog preglednosti) i dosao je red da iduci igrac bude Djeljitel. Opet se ide ispocetaka, znaci na redu je 1. igra, tj. Sto vise. Rezultat se pribraja stanju nakon prognoze prijasnjeg Djeljitelja. Kad on odradi svojih 8 komada, dolazi red na Treceg da bude Djeljitelj. Pa na kraju i na Cetvrtog da bude Djeljitelj.
Pobjednik je onaj koji ima najmanje nakon 32 mjesanja.

moram priznat da se ne sjećam ovog osmog kruga, prognoze, ali mislim da je u našoj varijanti bilo nekaj s fućkanjem :da?
:mah
Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Imge » 15 stu 2009, 13:26

zaboravila sam napisati jednu nasu recesijsku foru vezano za Habbine igracke (vec sam to spominjala na pdf-u 3-6)

dakle, kako su te igracke i igre jako skupe - mi ih prvo posudimo u nasoj knjiznici :dada , i onda se tu vidi da li se djeci to zaiiiiiiiiiiiiista svidja ili je to samo jedna u nizu igara koje smo kupili i stavili na policu. zgodno je to sto cijela prica tako ima edukativnu notu (igracke se posude, moraju se cuvati, moraju se vratiti u istom broju kako su dobivene i djeca ih se fakat izgustaju u 3 tjedna a onda uzmu neku novu). sve to ne kosta nista, osim ako vidim da je neka igra zaista super - onda ih nabavimo.
i cesto znamo razmjenjivati igre sa sestrinim klincima. tako i s ovom igrom koju je palunkica spomenula sa zamkovima :dada (carcassonne). a mi braticima damo nesto drugo.
naime, opcenito, mislim da danas djeca imaju previse igara i igracaka, a ovako vise toga cirkulira, manje kosta i djeci nije dosadno stalno jedno te isto igrati :dada
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 15 stu 2009, 13:32

naša društvena igra od Habe piraten-pitt
lov na blago, baca se kocka i skupljaju se dijamanti, zanimljivo, brzo i jednostavno za zapamtiti pravila.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Esperanza999 » 15 stu 2009, 14:11

Gdje vi kupujete te habine igre-ima li toga kupiti online?
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bajadera3 » 15 stu 2009, 14:16

Bajadera3
Mrs. Hillary

PostPostao/la Esperanza999 » 15 stu 2009, 14:37

Hvala Bajadera,nisam nikada čula za te igre a svi ih spominjete,stavila sam ih u bookmarks,pa ću ih još malo proučiti,mada sam već vidila da ih dosta nije dostupno.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 15 stu 2009, 18:02

Muller u Zagrebu drži njihoove stvari na trgu bana Jelačića, mislim da sam nešto u Profilu vidjela a bude i po knjižarama.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Krumpirić » 15 stu 2009, 18:07

ovaj katamino aka tetris je zakon :joy

moram to nabavit.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 15 stu 2009, 18:10

imge, u kojim knjižnicama ima habinih igara :shock: :shock:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Imge » 15 stu 2009, 18:29

Krumpirić je napisao/la:imge, u kojim knjižnicama ima habinih igara :shock: :shock:

krumpiric, ovdje (pretpostavljam da mozda ima i u drugim knjiznicama koje su u okviru KGZ-a :dunno ):
http://www.kgz.hr/medvescak/DJECJI.ASP
odnosno, jos detaljnije - http://www.kgz.hr/medvescak/igroteka.asp

sto se tice igre katamino, ili igre "drveni tetris" - nama je stvarno zakon :dada . cijela igra sve skupa ima 15-ak drvenih oblika u raznim bojama, jedan drveni stapic koji oznacava tezinu (razinu igre) i cijim se pomicanjem ista sve vise otezava, zatim plocu na koju se zadani oblici slazu i nekakvu biljeznicu sa zadacima (a zadataka ima bezbroj :drink ).
ma, vrlo jednostavno, a ful zanimljivo i starima i mladima :dada
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Imge » 15 stu 2009, 23:14

sjetila sam se jos jedne igre, odnosno knjige s igrama za 2-4, a moze i vise igraca, jucer kupljene na interliberu:
Egipat na ploci

inace, "Ljudsko tijelo na ploci" imamo od prosle godine i ful smo zadovoljni pa sam se zato odlucila ove godine kupiti drugu knjigu s igrama iz iste edicije. za svaku preporuku :dada
http://www.skolskaknjiga.hr/hrv/page.as ... act=browse

i jos - nama drage didakticke igre naklade Panda - posebno su zgodne jer na svakoj kutiji tocno pise za koji je tocno uzrast.
vise na linku:
http://www.nakladapanda.hr/Didakticka%20sredstva.htm

(svih ovih igara takodjer ima u knjiznici u koju smo upisani)

Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 16 stu 2009, 14:32

Bajo :kiss :kiss :kiss
za Loru. Vec ih dvije godine ucim Loru ali se ne mogu sjetiti svih igara. Vise, manje, hercevi i dame. Ostalo se nisam mogla sjetiti. Sad cu fino popraviti znanje :kiss
A tablic isto igram onak koliko se sjecam pravila:
Promijesamo cijeli spil i obavezno dva jokera. Svatko dobije 5 karata i 6 karata ide u sredinu. Prvo igras s tom rukom pa kad sve karte iz tog dijeljenja potrosimo onda idemo na drugu ruku dijeljenja i tako dok ne ostanemo bez svih karata. I onda zbrajas i uzimas (ili iste kupis) uz uvjet da je as i 1 i 11, a joker kupi sve. Ako nemas za kupiti bacas kartu.
Kad se zbraja sve karte od desetke navise, ukljucujuci i desetku vrijede 1 bod. Pik dvojka vrijedi takodjer jedan bod, a desetka karo vrijedi dva boda. Onaj sa najvise pokupljenih karata dobiva jedan bod i onaj ciji je zadnji stih takodjer dobiva jedan bod. Tablice zbrajas posebno i dodajes na kraju partije.

A kad igramo? Navecer kad nema nista na tvu u dnevnoj sobi na podu. Recimo sinoc smo igrali bellu. A po ljeti svaki dan igramo. Vani se uvalimo na terasu, pijemo kavu i igramo.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 16 stu 2009, 14:36

i imas pravo sjecam se fuckanja i propustanja. Prognozu mislim da smo igrali nekada ali cesce smo igrali ovo na fuckanje i tu osmu smo zvali lora.
Eh da i za Rizik :mrgreen: i ja sam naravno bila totalna zaljubljenica i cim se pojavio u knjizarama odmah sam si ga kupila. Inace to je igra koji igramo iskljucivo na skijanjima i to mi odrasli :mrgreen: Meni se cini da su pravila prilicno slicna onima kako smo mi igrali. Jedino mi je raspored vojnika bio malo drugaciji, odnosno u djetinjstvu se sjecam da je bilo vise mogucnosti i vise vojnika. A inace taj Rizik koji smo mi igrali je bio pravi socrejalisticki. Sami smo ga napravili. Vojska su bili razlicite velicine sarafa. Ma mi smo sve ko klinci sami radili. Imali smo cak i svoj monopoli :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la Luantaro » 16 stu 2009, 14:41

e, da i mi smo tablić igrali dok su vježbale zbrajanje
sad smo nekak zaboravili na njega
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ela di ami » 17 stu 2009, 08:02

ne igramo cesto, nazalost

rizik smo muz i ja prije igrali, pa ga izludjivalo sto ja uvijek pobjedjujem a ne uzimam igru zaozbiljno, on vazda ima neke strategije, konta sta i kako a ja nista

s djecom igramo covjece ne ljuti se, pictureka (nije mi nesto), uno, last word - ne znam ima li ta igra kod vas, odlicna je
kcerka voli monopol, ima nekih 15-ak igara ali su za manju djecu

mi stariji igramo ponekad remi
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 17 stu 2009, 22:10

Esperanza999 je napisao/la:Nemojte mi gaditi pictureku nisam je još ni platila :aaa
Ja ne znam bi li naručila monopoly junior ili odmah udarila po pravoj igri i za odrasle,ne znam da li malima ima neke velike razlike?

Nama je pictureka zakon. Zbilja uživamo u njoj i nije uopće tako lako kako se na prvi pogled čini. Ja imam još moj stari monopoly (s dinarima) i igramo ga bez ikakvih problema (moja je cura prvašić). Osim ovih igramo još brdo toga: memory, pogodi tko, čovječe i brdo igra na sličan princip, domino, loto s likovima životinja, yamb, šah (to igra s tatom, jer sam ja antitalent za tu igru :oops: ), ima još puno, ali se ne mogu sjetiti, Mihaela mi obožava društvene igre, a ni meni nisu mrske :mrgreen: . Meni je jedna od najdražih crna ofca.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tajci » 05 pro 2009, 18:58

Moj stariji i ja obožavamo društvene igre. Na žalost, malac je premali da možemo igrati s njim ali kad imamo vremena navečer onda su tu pictionary (kad nas je četvero, a to na žalost nije često), stanovnici katana (super igra), uno, pirati, znali smo igrati i monopoly ali to više nije napeto, zatim gospodar prstenova, carcasone, pogodi tko. S malenim sad počinjemo polako sa čovječe.
Za pictionary smisao za crtanje uopće nije važan, igra je genijalna, mi svaki put umiremo od smijeha.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 05 pro 2009, 20:41

moram priznat da se ne sjećam ovog osmog kruga, prognoze, ali mislim da je u našoj varijanti bilo nekaj s fućkanjem

Sjetila sam se !!!!
7.ma igra je nama bila 8. igra i zvali smo ju Lora. A fuckas kad nemas karata za staviti u slagalicu, kad te netko stopa itd. Znaci kad nemas kartu fucnes da igra ide dalje.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Kris2 » 06 pro 2009, 01:59

Kad smo kod kartaških igara - jučer je moj prvaš došao k meni i cvili da jel imamo karte za belu (uz sve ostale igre koje imamo) i naravno da nemamo - pogubili smo negdje u seljenju karte, a on želi naučiti jer kao kartaju u školi - živo me zanima što če reči učiteljica na te kartaške sportove :mrgreen: ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la telmama » 06 pro 2009, 11:01

Cure,gdje se može katamino kupiti?
telmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Imge » 06 pro 2009, 12:38

telmama, u ducanu aha, importane galleria, razina -1 (ducan odmah pored dm-a)
http://www.aha.hr/contact.asp
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la PixyDust » 07 pro 2009, 10:15

Pictionary Junior je odličan - ima teže i lakše kartice s pojmovima. To bi igrala satimaaaa. Monopoly, Cluedo, Mastermind, Boggle, Riječ na riječ, Trivial Persuit Junior - isto ima kartice s pitanjima posebno za djecu, posebno za odrasle. Kartamo belu i poker. To se skroz navukla. Igra ga i na internetu. :oops: To mi se uopće ne sviđa. Ljeti nam je apsolutni hit Jamb. Doma, na plaži, svuda. I obožava onu igru Grad, država, biljka.....
Ali sve to skupa igramo nažalost prerijetko i premalo. :ne
slika slika
PixyDust
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la saptacica » 07 pro 2009, 15:00

Donio je djetetu Sv. Nikola Katamino. Sviđa mu se jako, a kad je otišao spavat, ja se dobro iznojila na Penti 10 :znoj .

Pictionary stiže za Božić :mah !
saptacica
Skoro doula

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.