sezam ima u sebi kalcija- naši prijatelji vegetarijanci redovno dodaju u prehranu neku sezam pastu iz bio&bio
da li morate izbjegavati samo mlijeko ili općenito mliječne proizvode?
alternativna "mlijeka" su rižino, zobeno i sojino
neki vegetarijanci imaju nekakvu spravu za pravljenje mlijeka iz žitarica, ali ne znam nikoga tko to ima
samo sam čitala o tome i činilo mi se interesantno u vrijeme dok još nisam uvela kravlje mlijeko - ali bilo mi je puno preskupo za kupiti iz zezancije, više mi se isplatilo kupiti par litara rižinog mlijeka
što se zelenila tiče - mi smo u toj dobi jeli samo jela zanimljivih imena
-"dipsijevu kremu" (špinat na mlijeku - to nam je bio fast food, brzo gotovo, nekad dodam kuhana jaja, nekad rižu, nekad samo kruh - ti možeš staviti rižino mlijeko),
-"šrekovu juhu" (krem juha od mesa i povrća smiksana štapnim mikserom - s graškom koji da tu bljakastu zelenu boju - i u to bi još ubacili one šarene kuglice za juhu i klopale su to samo tako)
-"lalina juha" (od kukuruza - ali ta je na mliječnoj bazi)
-"praščićeva krema" (griz sa crvenim voćem - dobije se roza boja)
-"tigrićeve palačinke" ili "tigrićevi sendviči" - na pohane tikvice ili kruh bi slagala meso pečeno meso rezano na trakice
uglavnom... imam 2 cure koje ne vole jesti, pa sam sva jela morala vizualno malo uljepšati i dati im imena iz trenutno aktualnih crtića uz obavezni dodatak "to dipsi jako voli jesti"

i sl)
i još uvijek to radim