meni sve ovo izgleda ko dramatičan opis i razumijem da plusićki nije svejedno čitat.
prvo to s dripom i time da ako si rodila ti treba tekućina....ja sam na svome drugom porodu bez dripa popila 2 jane

-to je tekućina, a infuziju daju jer ukidaju ženama-normalnu vodu-što sam osjetila na prvom porodu i što je skroz nehumano ( i pretpostavka da će maltene svatko završit na carskom, tog nema nigdje, samo ovde)
drugo, možda nećeš ip+mat epizotomiju, pa nećeš imat zašto skidat gaće, ja ih ovaj put nisam skidala na nikakvim vizitama i dr me samo pitao kako sam.
u predrađaoni nisam bila nijednom, prvi puta su me odmah inducirali, drugi puta sam došla na izgon.
jedna napomena od mene-ja imam uvučene bradavice i još pokoje sisne probleme, nebi u detalje, oduvijek. Dojim uspješno nakon početnih ragada drugo dijete. Prvo s pokojim mastitisom,..NIkad nisam dotakla izdajalicu, šeširiće, bočice, izdojila sam se dva puta u životu (jedna djevojačka-jedna svadba), eventualno sam si, kao što eli piše, olakšavala bol napetih cica pod toplim tušem.
Šeširići nisu spas za dojenje, oni trebaju jako jako malom broju žena i ja ih nebi nikako nosila sa sobom ni duperala.. Uzrok ragada je nepravilan hvat i nepravilan položaj. Ja sam ovaj puta imala ragade 10 dana-krvave, jer me T krivo hvatala-a ja sam ju puštala da sisa kakogod, samo da sisa, da pokrenemo produkciju. Kad je uspjela, onda sam ju učila hvat
Newman kaže

da je šeširić duda-a ne bradavica, i da dijete sa šeširića teško prelazi na bradavicu-puno lakše na dudu (od boce). Ja ih nebi koristila dok nije baš prijeka nužda
nekako-kolko ja imam iskustva, što se više umjetnoga petlja u dojenje, kraći mu vijek i teže je

i žene si skompliciraju život strašno time (dudama, šeširima, izdajalicama, mjerenjima)
NARAVNO da razumijem da nekom stvarno sve to treba, nisam ćaknuta, al nebi baš promovirala izdajalicu i šešire ko opremu za rodilište-nikako