Da li su osim prvobitnog korištenja interneta za igrice, pregledavanja dječjih stranica prešli na viši nivo i započeli internetsku komunikaciju putem chata, facebooka ili mail-a?
Moja cura je počela zapitkivati o Facebooku, očito u razredu o tom pričaju a i spominjala je nekog klinca koji ima otvoreni profil. Nitko od nas doma nije na Facebooku, mail koristimo u poslovne svrhe i jedina takva komunikacija na internetu je moje piskaranje ovdje na forumu.
Imali smo već priču o tome kako je Internet dobar ako ga koristiš u pametne svrhe, da se ne ostavljaju nigdje podaci, da nisu svi na internetu dobri i da se iza šifre mogu pojavljivati i neki nedobronamjerni ljudi, o nalaženju i susretima preko interneta nismo toliko pričali jer nismo još u toj fazi.
Do sad je sve to još uvijek teorija, ne znam kada će to kod nas zaživjeti u praksi.
Da li puštate klincima da se registriraju negdje na chat, forum ili fb. Meni je to sve imaginarno obzirom da se moja internetska komunikacija svodi na ovaj forum.
Da li znate gdje su registrirani i šta pišu i s kim se dopisuju?
Kako stoje stvari s vršnjacima vaših klinaca? Koliko je taj vid komunikacije raširen i uobičajen kod školaraca?

Meni bilo cudno malo, ipak imaju po 7 godina.

, ali E. je složila zaštite tako da mu se ni ne nude prijateljstva, a nije ni zainteresiran za to.
)Ja baš nisam neki stručnjak u kompu ali sam si i ja otišla otvoriti profil samo da vidim tko su joj sve "prijatelji" - naravno da je ona poludjela
,ali toliko je vremena trošila na tome ,zatvarala se u sobu i nisam mogla to kontrolirati drugačije nego tako (Ima komp u sobi i jedan je u dnevnoj sobi) Ali našla sam recept,ha,ha,ha - prešla sam na bežičnu verziju i kupila samo 1 stik, dakle kad sam ja na kompu, ona ne može na internet ni na fejs. Dozvolim joj 1 sat dnevno fejs (prije je bila u stanju biti do 3 sata ujutro) i eventualno zmulja da treba nešto za školu s interneta pa nažica još pol sata. Uglavnom - vas koje imate manju djecu to čeka u budućnosti...