Sada je: 01 svi 2026, 15:49.

"Nestajanje" mlijeka

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

"Nestajanje" mlijeka

PostPostao/la mangolica » 02 sij 2010, 03:40

drage cure, evo mene po prvi puta, iako vas citam vec 5 mj, od kad sam rodila...imam jedno pitanje, naime dojim svoju bebu od 1. dana i ponekad mi se znalo desavati da su mi cice tvrde ko kamen a nekada su mekanije. prebrodili smo i nekoliko skokova u razvoju ali zadnjih par dana mislim da stvarno ostajem bez mlijeka. Imala sam 2 dana 40 temp. zbog gnojne angine i od tada su mi mekane ko nikada, jednostavno osjecam da su prazne. Cak sam uvela i dohranu poslije svakog podoja. Dali ikako mogu povratiti mlijeko i jeli moguce uopce od temperature ostati bez mlijeka? :conf
mangolica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Dojenje "velikih"

PostPostao/la Stefanova_mama » 02 sij 2010, 10:10

Mislim da si post prikacila na pogresnu temu, ali svejedno, ne nije moguce, jedi, pij redovno i redovno spavaj, bebu cesce na siku i samo napred.

Ako je bebi 5 meseci, premali je za dohranu nakon svakog podoja, on treba poceti sa dohranom jednim obrokom.

Kad se ustali ponuda i traznja cice odmeknu i u njima ima mleka iako nisu vise tvrde kao kamen.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mangolica » 02 sij 2010, 13:59

hvala puno
mangolica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 02 sij 2010, 20:35

Ako pod dohranom misliš krutu hranu, onda vrijedi ovo što je st.mama napisala. Ako pod dohranu misliš dodatno davanje adaptiranog na bočicu, onda bih samo željela napomenuti da ne smiješ naglo ukinuti cijelu količinu koju si uvela, nego postepeno - ili svaki dan daješ po 10ml manje, ili 30ml manje, pa za 3 dana opet 30ml manje i tako dalje, svaka tri dana po 30ml manje. Istovremeno što češće stavljati bebu na ciku, posebno noću, bez obzira pokazuje li znakove gladi ili ne, ti nudi, češći podražaji stimuliraju proizvodnju mlijeka.

Možda si nešto manje pila ovih dana kad si imala temp, možda se poklopilo sa skokom u razvoju, pa ti se dodatno čini da su još mekše nego inače, al vjeruj - nije mlijeko nestalo. Evo, mi dojimo sad preko godinu dana, cice su mi tako mekane da je to za nevjerovat, a Karlo cica li ga cica i to posebno noću, čujem i da guta, pelene su obilno popišane (a ne pije puno vode dodatno), tako da mi je to dokaz da ima mlijeka.

Da - to s praćenjem popišanih pelena - ti je još jedna mogućnost da pratiš da li dovoljno pije. Treba biti 6 do 8 popišanih pelena dnevno. Meni je to uvijek pomagalo da se smirim kad bih pomislila da nema mliejka - a bilo je tih situacija - to praćenje pelena me uvijek spustilo na zemlju opet ako bi se uspaničila.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mangolica » 03 sij 2010, 01:15

Pod dohranom mislim na adaptirano mlijeko, ma on bi poslije podoja pojeo svega najvise 30 adaptiranog. Neznam, danas mi se cijeli dan cini da ima mlijeka i sad opet navecer koda ne guta. A svakih sat vremena sam mu nudila. Neznam ni sama, vec sam luda od toga, od kad sam rodila imam stalno nekih problema s dojenjem.
E da, od pocetka imam vise mlijeka u desnoj nego u lijevoj. Jel to normalno?
mangolica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 03 sij 2010, 12:59

normalno je.
poslušaj diami, ako dodaješ ad, količina mlijeka ti se smanjuje, postepeno smanjuj AD i moći ćeš prijeći samo na dojenje.
naravno, ako dijete inače dobiva dobro na težini i sve je okej.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mangolica » 03 sij 2010, 16:48

Danas vec odbija bocicu poslije podoja ali i ja osjecam da sam sad krcata mlijeka. :dada
Hvala puno cure
mangolica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 03 sij 2010, 21:38

Super, baš mi je drago!

Btw. istraživanja su pokazala da je većina bebica navečer nemirnija bez obzira na način hranjenja (dojenje ili bočica), kao i da je mlijeko predvečer nešto masnije, a količinski ga ima nešto malo manje, no bebe jednostavno nemir utažuju cicanjem bez da se stvarno "hrane" odn. piju - više se tiješe. Tako da ti je to normalno i ne mora te dodatno brinuti.
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.