Sada je: 13 srp 2026, 12:33.

Fleke na licu

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Fleke na licu

PostPostao/la milenche85 » 09 sij 2010, 16:43

Najpre pozdrav svim trudnicama!!!
Htela bih da pitam u vezi fleka na licu koje se javljaju u toku trudnoce. Pre 2 nedelje usla sam u 9 mesec i primetila male flekice na licu kod jagodice.Medjutim sada mi se te flekice, koje imam i na levom i na desnom obrazu malcice prosirile. Nikako ih ne mogu otkloniti puderom odnosno prekriti jer su vidljive. Htela bih sada da pitam sve one koje su upoznate sa tim da li je to do nedostatka vitamina i da li ima nesto u vezi babskih pricva, u smislu da zena poruzni i dobije flekice kada nosi zensko dete.
milenche85
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Fleke na licu

PostPostao/la newmom » 09 sij 2010, 18:13

milenche :mah
možda se radi o tzv."trudničkoj maski",tj.flekama na licu koje neke trudnice dobiju,a poslije prođu(mislim da se zove cloasma ili tako nekako,nek me ispravi tko zna)?
uglavnom,bapske priče ne drže vodu,to budi sigurna,ja sam prošli puta nosila curicu i bila prištava od početka do kraja trudnoće
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la MON » 09 sij 2010, 18:32

Haj milenche i dobro nam došla :mah Čestitam na bebi koja uskoro dolazi i želim ti lijep porod :mah

Što se fleka tiče, moguće da se radi i o hiperpigmentaciji koja je česta pojava u trudnoći.

E sad, za babske priče ne znam...
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la rusulica » 09 sij 2010, 18:57

Meni su se fleke pojavljivale i odlazile, tada još nisam znala za trudnoću a niti da se pojavljivaju te fleke u trudnoći. Kasnije sam pročitala da je to normalno i da je to čest simptom trudnoće.

Ne vjerujem u babske priče, štoviše živciraju me te gluposti, ali, newmom ti si baš školski primjer bapskih priča: kaŽeš da si bila prištava = Curica ti je ukrala ljepotu :D
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la newmom » 09 sij 2010, 20:57

rusulice :zivili ma nek mi ju je uzela,milo moje :) meni je ona najljepša curica svakako
samo što sam ja očito čula krive bapske priče... :mrgreen
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la Marin » 11 sij 2010, 11:04

Moj primjer će dokazati da su bapske priće samo bapske priće - i sa Marinom i s Lele od nekih 4mj trudnoće dobila sam hrpetinu prištića i ružnih tamnih flekica po lisu, vratu, dekolteu i leđima.... Baš sam neki dan gledala slike nakon poroda, izgledalo je užasno. Bila sam ih prepuna... prošle su nekih 2mj nakon poroda...
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju.