Sada je: 06 lip 2026, 02:44.

kakvu kosicu imaju vaša djeca

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

kakvu kosicu imaju vaša djeca

PostPostao/la indijanka » 13 sij 2010, 11:51

Pitam jer Lucija ima malo kosice, slabašna je i tanka, prava plavušica :D
Roko ima divnu kosu, gustu, sjajnu, mekanu ma prekrasnu.
Ona je žensko, voljela bi da ima dobru kosu, želim joj raditi repić i kikice i sve što mame vole :mrgreen

Ona je još mala, ima nepune dvije godine, hoće li se njena kosica malo popraviti, zgusnuti i sl.?
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: kakvu kosicu imaju vaša djeca

PostPostao/la olja » 13 sij 2010, 12:58

ja se jos uvijek nadam da hoce :dada
M. ima 3 god. i 4 mj. i neusporedivo manje kose nego njena starija seka. sporije raste, tanka je i slabasna, nijedna spangica se ne zadrzi na njoj, sve jednostavno samo skliznu. ali tjese me da ce doci i njeno vrijeme za repice, kikice i frizurice :)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Minna » 13 sij 2010, 13:14

Leonova je tanka i slabašna baš kao i moja. Isto se nadam da će mu s vremenom ojačati iako mu ne trebaju špangice :p Mene su kao malenu šišali stalno na kratko ne bi li ojačala, ali ništa od toga..dok su dvjema curama iz razreda starci skroz obrijali tako slabu kosu. Sad imaju gustu, polukovrčavu...meni zvuči nevjerojatno da bi moglo biti do toga, ali nikad se ne zna :dunno
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MALA2006 » 13 sij 2010, 13:28

Moja D. tek sada sa 2,5g ima kosu po cijeloj glavi. Prvenstveno mislim na dio od uha preko čela do drugog uha. Dugo je imala zaliske.
Kosa joj je poprilično gusta, ali svilena i mekana, dužine do ramena sa gustim šiškama.
Kaj joj je duža sve je manje kovrčava, više valovita. To mi se čini na mene, ali boju i mekoću je nalijedila od MMa.

Doduše neznam hoće joj sa godinama potamniti i pooštriti? Meni je tak da :dunno
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la IINA » 13 sij 2010, 13:38

Na žalost mislim da ne bude niš bolje.
Starija cura ima predivnu, gustu, sa priprodnim pramenovima,
takva joj je od godinu i pol.
Manja ima istu boju ali količinski neusporedivo manje kose i isto
tako od godinu i pol. Nema nikakvog napretka od tada.
Tak da mislim da ne trebaš očekivati neke veče promjene.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la pomikaki » 13 sij 2010, 14:11

Moja ima gustu kosu od rođenja. Ali nedavno smo vidjeli curicu kojoj smo bili na ročkasu s 2 godine, i onda je bila zbilja skoro ćelava, na neke pramenove, a sad ima 3,5 i ima lijepu kosicu. Nije baš da je ima jako puno, ali sasvim ok.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rachica » 13 sij 2010, 14:38

indi - moja E. je imala 3 dlake na glavi do skoro pa treće godine, tanka, slaba, nikakva. a sad joj je baš gusta, čvrsta, prekrasna :)

ima nade :)
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 13 sij 2010, 14:41

Mene zapravo streca to sto gotovo sve zene iz familije mog dragog imaju prilicno slabu kosu. Ne znam bas kako se, na koji nacin i koliko nasljedjuju ti neki geni, ali drzim fige da M. nije preuzela neki slabokosni od njih :)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la zeezee » 13 sij 2010, 14:42

M se rodio s hrpom kose, kad je malo po malo opala ona prva, a bio je to polagani prijelaz, izrasla mu je svjetlija, plav je ko šved, kakvi smo i ja i mm bili kao mali. kako su svijetle kose inače tanje, to je i njega zadesilo, ali je ima puno, i brzo mu raste. da ga ne šišam relativno često , imao bi već solidne kečke.
samo se njemu zbog tih tananih vlasi jako zapetljava.
od frendice mala je mjesec dana mlađa od m, tek joj je sad počela popravo rasti i zgušnjavati se. do sad nije bilo potrebe za nikakvim šišanjem, sad se već prijete skraćivanjem šiški
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Trini » 14 sij 2010, 13:45

I ja mislim da je kosa s dvije godine poprilicno dobra ilustracija kose inace.

Jedino mi najstariji sinak ima gustu, cvrstu kosu, puno kose, i takvu je imao od negdje 10 mjeseci.

Mladjem sam stalno cekala da mu se zgusne, pa nikako.

Curka ima najtanju i najrjedju kosu :/ , decki plavi ona brineta.

Ona je žensko, voljela bi da ima dobru kosu, želim joj raditi repić i kikice i sve što mame vole.

Osvrnula bih se na ovo - kao dijete do devete godine sam svaki dan imala drugaciju frizuru, kosu do guzice, te kikice, te pundze, pa repovi, pletenice ... sto se mene tice, dok ne bude izrazavala samoinicijativno neke specijalne zelje o tipu frizuri, moja kcer ce imati kratku kosu, bez ijedne spange ili bilo kakvog drugog ukrasa u kosi. ;)
Trini
sv. Monika

PostPostao/la eli » 14 sij 2010, 13:50

ima nade, ima nade.

curicama se početkom puberteta zna jako promijeniti kosa. obično potamni i vlas ojača. mojoj seki se i zakovrčala i iz plave sa platinastim odsjajem postala riđa. a ja i sada imam istu kosu kao sa tri godine samo tamniju.
moj šogi je kao dijete imao crvene kovrče, da bi već prije škole kosa prešla u lagano valovitu i tamnosmeđu.

moja je do drugog rođendana imala tri pahuljaste dlake. sada sa sedam ima jako tanku, suhu, skroz ravnu, ali ne i rijetku kosu iako bez volumena i sve mi se čini da će joj u pubertetu ojačati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Tonka.M » 14 sij 2010, 13:56

ja sam se rodila ćelava i ostala takva skoro do 2. godine.. a sad imam tanku i nikakvu kosu :lol
a i T. se rodio ko ćelavac :dunno sad ima 3 mekane pahulje na glavi... sva sreća da je muško pa će moć nosit frizuru ko njegov tata: rađenu s mašinicom bez nastavka ;)
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la 5ra » 14 sij 2010, 14:35

P. ima gustu svijetlo smeđu kosicu , samo što na tjemenu ima ožiljak koji je zaradila prilikom bušenja vodenjaka. Ne trpi šangice , ni gumicu za kosu , pa joj samo šišamo šiškice da joj ne padaju u oči. Najsmješnija mi je ujutro kad se preobudi , onako sva čupava. :) :)
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la 5ra » 14 sij 2010, 14:39

Tonka.M je napisao/la:..a i T. se rodio ko ćelavac :dunno sad ima 3 mekane pahulje na glavi... sva sreća da je muško pa će moć nosit frizuru ko njegov tata: rađenu s mašinicom bez nastavka ;)

F. je bio skoro skoro pa ćelav do 18 mj. , sada mu je kosa jako gusta i čvrsta , nadam se da će i ostati takva. Naime tata ima 5 dlaka na glavi , pa je mašinica bez nastavaka jedina opcija za frizuru. :)
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LTL » 14 sij 2010, 15:12

leonardo je imao jako slabu kosu,negdje s 2 i pol mu je počela biti sve gušća i gušća tak da se tješim da će tak biti i s curama,sad će dvije godine a još im je tanka i slaba!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 5ra » 14 sij 2010, 15:51

LTL je napisao/la:leonardo je imao jako slabu kosu,negdje s 2 i pol mu je počela biti sve gušća i gušća tak da se tješim da će tak biti i s curama,sad će dvije godine a još im je tanka i slaba!

Moja sisterica je imala jako tanku i rijetku kosu kao dijete , sada ( 21 god ) ima prekrasnu gustu , valovitu kosu. Tako da ništa ne znači ako je sada kosica slaba.
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la yra » 14 sij 2010, 16:11

Minna je napisao/la:..dok su dvjema curama iz razreda starci skroz obrijali tako slabu kosu. Sad imaju gustu, polukovrčavu...meni zvuči nevjerojatno da bi moglo biti do toga, ali nikad se ne zna :dunno

Znam za sličan slučaj: curica je imala paperje na glavici, starci su je dali ošišati na nulericu i nakon toga joj je izrasla gusta, sjajna, ravna kosa boje meda, nešto prelijepo!

Tamara se rodila sa kosicom, a Marina smo šišali na vrlo kratko od početka. Sada ima tamno plavu vrlo gustu kosu. Nikola je malo manje kosmat, zlatna sredina.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 sij 2010, 10:33

Moj A(20mj) se rodio s dužom rijetkom tamnom kosom al to je sve otpalo,sad ima plavu kosicu al rijetku.Na slikama izgleda gotovo ćelav.
Neki mi govore da ga ošišam na nulericu pa da će mu onda izrast prava kosa...sad neznam dal ima to kakvog učinka,al se ne usudim ošišat mu i to malo što ima :conf
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretnamama32 » 01 vel 2010, 14:17

Moja L. (2,5g) rodila se sa malo kosice, do prve godine joj je narasla.
Danas ima kosicu do ramena ravno ošišanu i šiškice, kosa joj je ravna (na mene) i nije baš gusta, ali je lijepa.
Jedino što si ne da svezati repić niti staviti špangice, ali rekla mi je frizerka da je to do treće, četvrte godine normalno, djeca si ne daju čeprkati po kosi.
Ima vremena za frizure. ;)
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hel_Lanna » 01 vel 2010, 21:53

Lanna ima plavu mekanu,ravnu kosicu,na mamu :D
Moja prijateljica ima isto curu,i kada je bila mala imala je na glavi 5 dlaka..heh
I oni su je 1 godinu sisali na kratko i kosa joj se proguscala..Pokusaj to..MOzda uspijes ;)
Lanna 2007-Mamina princeza
Deen 2010-Tatin nestasko
Hel_Lanna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mama Mia28 » 01 vel 2010, 21:59

Misliš? Možemo probat na ljeto,sad mi ga je žao šišat na ovu zimu ;)
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 01 vel 2010, 22:17

šišanjem se skida mrtvi dio vlasi koji ne komunicira sa korjenom. ako je kosa jako duga, šišanje spašava korjen da ne bude opterećen, inače nikakva vajda.
mojeg oca su u ona davna vremena svako proljeće, kao i sve muškiće u razredu, oribali na nulericu. za spriječiti uši - odluka učitelja. kosa mu je svaki put izrasla ista kakvu je imao i ranije, gusta, mekana, valovita.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Marto » 02 vel 2010, 00:22

Moji su se oboje rodili sa kosicom, tamnom, tankom, al gustom, koja nije ispala.
Zmaj je poslije ima kovrče, sad više ne, al mu je kosa jaaako gusta, ima cilu kacigu naglavi! Dlaka se nije toliko podebljala, koliko je količinski ima.
Mišici se manje kovrča od brata, al malo ipak da, tanka joj je, al je ima dosta. Za usporedbu, tanja joj je i manje je ima od brata.
I ja i mm imamo zahvalnu kosu, on je ima puno i debela mu je, crna, mislim da mu se i rica, a ja sam svijetlija, kestenjasta sada, nekoć i svijetlo smeđa, isto sam ricasta, imam je puuuno, al dlaka nije debela.
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Carlito » 11 vel 2010, 16:52

Karlo je imao kosu kao paperje, jako tanku i mekanu, ali kako smo ga poceli sisati tako mu je kosa postala jaca i gusca. Frizeri tvrde da to nema veze jedno s drugim, al po nasem primjeru ima.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.