sto cu za dva mjeseca roditi
Martina mama, ovo je predivna vijest, cestitam

Sada je: 29 ruj 2026, 22:08.
Moderator/ica: nadicab
sto cu za dva mjeseca roditi

udzbenike pisu matematicari koji zapravo nemaju pojma o tome kako djeca funkcioniraju i uce. uciteljice su isto needucirane u tom smislu. tu i tamo se nadje neka koja je voljna malo eksperimentirati, a onda se pokaze da joj fali bazicnog znanja iz matematike.

i sad nek mi netko kaže odgovor na ovo pitanje ....tko će nju naučiti da uči iz knjige u srednjoj školi?...kud ide ovaj svijet....stvarno neznam, ali mi se to nikako ne sviđa....jer ako mi kao roditelji preuzmemo sve funkcije, terapeuta, teta u vrtićima, učitelja i profesora pa koji će nam oni onda vrag....po tome bi mi kao roditelji trebali ići u školu kako bi mogli rehabilitirati i podučavati svoju djecu...

ne mislim da da su ti mladi ljudi ista krivi. oni su proizvod jednog loseg sustava u kojemu je ocjena jedina vrijednost. takav stav im je ponudjen od prvog osnovne. nisam mogla vjerovati kad mi je marta donijela letak o zbirci sazetih lektira za drugi razred. zamisli kad im se vec u drugom razredu sugerira to da ne citaju sami, nego da lektiru obradjuju iz skracenih sadrzaja koje je tko zna tko napisao. a sve je to zato da netko stavi koju kunicu u dzep i da djeca ne moraju citati. mozes mislit koliko ce oni znati jezik kad ni Crvenkapicu nece procitati sami.

Za sada nam dobro ide zbrajanje i oduzimanje do 100, vidit cu kako ce biti dalje.

, bila sam na njihovoj stranici tamo ima za naruciti vise vrsta cd-ova i zatvorenih tablica (23x23 cm), da li da narucim cd 2 i ovu tablicu 23x23 ili nesto drugo?

. Dakako da mu je to ubrzao i rad s troznamenkastim brojevima tako da on bez po frke oduzima i zbraja troznamenkaste brojeve s prelaskom jedinica i desetica. Ono što ga muči jer mu je preapstraktno je oduzimanje s kućisama umjesto znamenaka: .56-1.8=388 umjesto točkica treba staviti brojeve. On to može samo ako ja ga vodim po koracima, ali sam - ne. A u utorak imaju kontrolni, zadnji put mu je učiteljica stavila i takve zadatke na što sam ja mala ispravka u velicinama kvadra za 100ticeDinkic je napisao/la: kvadar 10x10x1 = broj 100)

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.