Sada je: 06 lip 2026, 01:20.

Odgoda polaska u prvi razred

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Odgoda polaska u prvi razred

PostPostao/la TLily » 18 sij 2010, 20:14

Pozdrav svima!

Ja sam nova mama na forumu, nisam našla da ste već raspravljali o ovoj temi, pa molim pomoć. Moj sin je 13.01. navršio 6 god. i trebao bi na jesen u prvi razred. Iako on već zna sva slova i zna slovkati, mislim da je još prezaigran za školu. Mi (muž i ja) htjrli bismo odgoditi polazak u školu, ali čuli smo da to nije moguće osim ako ima zdravstvene probleme. Molim savjete, hvala :joy :joy :joy
TLily
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Odgoda polaska u prvi razred

PostPostao/la eli » 18 sij 2010, 20:23

bit će on zaigran još par godina.
zdravstveni problemi su rjeđi, roditelji koji traže odgodu dobiju je najčešće na procjeni djetetove emocionalne nezrelosti (loše se nosi sa frustracijama i sl) i to procjenjuje psiholog. osobno mislim da je za rijetke odgoda dobro rješenje (za još rjeđe raniji odlazak), ali ako imaš neke nedoumice najbolje je odvesti ga na procjenu kod psihologa, a možeš zamoliti i vrtićku psihologicu da ga malo prati i da svoju procjenu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la mama141705 » 18 sij 2010, 20:29

meni je sin 14.03 i prvi puta su rekli da je prehiperaktivan i dekoncentriran ali on i nije imao neku tezinu za skolu tako da su mi preporucile da ne ide.ja jedva docekala.e sad on je svejedno morao proci sve testove i dobio je poziv.to sam i ja cula da se ne moze tek tako odgoditi polazak.ali do 9 mjeseca ti je jos dugo .po pitanju zaigranosti u nas je cijeli razred zaigran i uciteljici je najveci problem upravo to sto se znaju zaigrati.ali da su odgovorni i pametni.stp se tice mog a.on jos uvjek ima faze ali od kad je krenuo u skolu puno je smireniji i odgovorniji i pametniji.ja sam dok nije krenuo u skolu uvjek mislila da ce se on izgubiti da ce mu biti dosadno pa ce se jednostavno pokupiti iz skole a sva i svasta sam mislila i drago mi je sto sam se prevarila.iako moja prijateljica kaze da ona ne bi svog sina upisala do punh 8 a tek ce sad imati 6 i mora i on u skolu na jesen kao i moja mlada kcerkoja 17 02 puni 6 ali ona je totalno drugciji tip od brata,ona bi se snasla i u svemiru
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TLily » 18 sij 2010, 20:36

A da li je istina da mogu odgoditi ako ima problema sa govorom? On ne može izgovoriti L i R? :conf
TLily
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 18 sij 2010, 20:41

da. ali najpametnije je odmah otići kod logopeda na terapije.
eli
Sveta krava

PostPostao/la alexandra » 18 sij 2010, 23:19

može se dobiti odgoda zbog problema s govorom, ali ne baš samo zbog neizgovaranja ili nepravilnog izgovaranja dva slova. to eventualno može biti dodatak mišljenju psihologa da dijete nije dovoljno zrelo za školu.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la IINA » 19 sij 2010, 08:52

Nitko ti ovdje sa sigurnošću ne može reći da li ćeš
dobiti odgodu ili ne.
Dijete mora na školski pregled, pa tamo stručne osobe odluče o tome.
A ti možeš dati prijedlog za odgodu i navesti emocionalnu nezrelost
kao razlog. :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † Volvo » 19 sij 2010, 11:42

Komisija ima zadnju riječ ali prema našem iskustvu, uzima u obzir i mišljenje roditelja. U komisiji su liječnik školske medicine (kod kojeg se ranije obavi pregled), psiholog škole (kod kojeg se također ranije obavi obrada) i dodatni član koji pročita njihova prethodna zapažanja. Dobro je pripremiti nalaze logopeda npr. ili mišljenje vrtićkog psihologa ukoliko se predlaže odgoda.
† Volvo
na solarni pogon

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.