Sada je: 06 lip 2026, 01:20.
Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
Postao/la eli » 18 sij 2010, 20:23
bit će on zaigran još par godina.
zdravstveni problemi su rjeđi, roditelji koji traže odgodu dobiju je najčešće na procjeni djetetove emocionalne nezrelosti (loše se nosi sa frustracijama i sl) i to procjenjuje psiholog. osobno mislim da je za rijetke odgoda dobro rješenje (za još rjeđe raniji odlazak), ali ako imaš neke nedoumice najbolje je odvesti ga na procjenu kod psihologa, a možeš zamoliti i vrtićku psihologicu da ga malo prati i da svoju procjenu.
-
eli
- Sveta krava
-
Postao/la mama141705 » 18 sij 2010, 20:29
meni je sin 14.03 i prvi puta su rekli da je prehiperaktivan i dekoncentriran ali on i nije imao neku tezinu za skolu tako da su mi preporucile da ne ide.ja jedva docekala.e sad on je svejedno morao proci sve testove i dobio je poziv.to sam i ja cula da se ne moze tek tako odgoditi polazak.ali do 9 mjeseca ti je jos dugo .po pitanju zaigranosti u nas je cijeli razred zaigran i uciteljici je najveci problem upravo to sto se znaju zaigrati.ali da su odgovorni i pametni.stp se tice mog a.on jos uvjek ima faze ali od kad je krenuo u skolu puno je smireniji i odgovorniji i pametniji.ja sam dok nije krenuo u skolu uvjek mislila da ce se on izgubiti da ce mu biti dosadno pa ce se jednostavno pokupiti iz skole a sva i svasta sam mislila i drago mi je sto sam se prevarila.iako moja prijateljica kaze da ona ne bi svog sina upisala do punh 8 a tek ce sad imati 6 i mora i on u skolu na jesen kao i moja mlada kcerkoja 17 02 puni 6 ali ona je totalno drugciji tip od brata,ona bi se snasla i u svemiru
-
mama141705
- Povremeno i pišem

-
Postao/la TLily » 18 sij 2010, 20:36
A da li je istina da mogu odgoditi ako ima problema sa govorom? On ne može izgovoriti L i R?

-
TLily
- Samo sam naišla

-
Postao/la eli » 18 sij 2010, 20:41
da. ali najpametnije je odmah otići kod logopeda na terapije.
-
eli
- Sveta krava
-
Postao/la alexandra » 18 sij 2010, 23:19
može se dobiti odgoda zbog problema s govorom, ali ne baš samo zbog neizgovaranja ili nepravilnog izgovaranja dva slova. to eventualno može biti dodatak mišljenju psihologa da dijete nije dovoljno zrelo za školu.
ako treba, pišam crveno
-

alexandra
- idealni svjedok
-
Postao/la IINA » 19 sij 2010, 08:52
Nitko ti ovdje sa sigurnošću ne može reći da li ćeš
dobiti odgodu ili ne.
Dijete mora na školski pregled, pa tamo stručne osobe odluče o tome.
A ti možeš dati prijedlog za odgodu i navesti emocionalnu nezrelost
kao razlog.

------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
-

IINA
- Sveta krava
-
Postao/la † Volvo » 19 sij 2010, 11:42
Komisija ima zadnju riječ ali prema našem iskustvu, uzima u obzir i mišljenje roditelja. U komisiji su liječnik školske medicine (kod kojeg se ranije obavi pregled), psiholog škole (kod kojeg se također ranije obavi obrada) i dodatni član koji pročita njihova prethodna zapažanja. Dobro je pripremiti nalaze logopeda npr. ili mišljenje vrtićkog psihologa ukoliko se predlaže odgoda.
-
† Volvo
- na solarni pogon
-
Natrag na Odgoj djece
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.