Sada je: 13 srp 2026, 10:04.

Posjet ginekologu

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Posjet ginekologu

PostPostao/la tara31 » 02 vel 2010, 12:24

Na početku hvala na podršci. Prošli tjedan sam napravila test i bio je pozitivan. Danas sam bila kod ginekologa na UZV i utvrđena je trudnoća. Ipak ja se malo osjećam loše nakon prijema ginekologice. Doslovno je bilo ovako. "Da ovo je trudnoća otprilike 4 tjedna, moramo sačekati još tjedan dana da se vidi srčana aktivnost" Pitala sam je što s Utrogestanima što ih uzimam, a ona mi odgovara slijedeće. "Niste ih ni trebali uzimati jer se za trudnoću borimo kad je ona uredna." Kao da sam ih ja sama uzela, a ne na preporuku drugog ginekologa. Otpravila me s riječima mirujte, što god to značilo. Ne znam da li će ti utrogestani loše djelovati niti što joj je značilo točno mirovanje. Znam da sam ja jedna od 100 koje vidi, a mene je činjenica da sam trudna jako veselila, a ona se ponaša kao da to nije ništa. Baš se loše osjećam :(
tara31
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Posjet ginekologu

PostPostao/la sretna mama23 » 02 vel 2010, 12:59

pomiri se s tim,ima njih kojima je stalo i kojima nije baš..
ja sam prije imala gin koja je bila frendly prema meni zbog moje mame,onda sam imala spontani(ne krivim ju,ali mislim da je to moglo i drugačije završiti)...uzela sam karton i otišla drugom gin,i preporodila se.on je odpočetka znao da imam problema i kada sam došla k njemu bio je jako sretan kaj sam trudna i stvarno sam ga mogla nazvat kad god i pitat za savjet...
veselio se odkucajima srćeka,mjerio bebana i po nekoliko puta...slao me na neke testove,zlu netrebalo...
nedaj se istjerat samo tak...sjedni,pitaj..skužila sam(sad kod ped) ako se ne napraviš malo mutav :mrgreen -nema tu baš kruha...
svi mi znamo da je svagdje gužva,da svi čekaju...ali sad si ti na redu i iskoristi to... :cool
natjeraj ju da tvoj "problem" postane i njezin!!
čestitam na bebici!
:joy :joy
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 02 vel 2010, 13:16

a gdje je problem?

žena primi preko 20 pacijentica dnevno i trebala bi se baviti medicinom, ne se radovati svakoj trudnoći. ok je biti empatičan kada netko ima stvarni problem, a tvoj nalaz nije problematičan.
da joj ne dolaze žene tek tako na uzv u petom tjednu koji je indiciran samo kad se pretpostavljaju komplikacije ili visokorizična trudnoća (npr da se radi o višestrukoj trudnoći iz ivf-a, mogućnosti vanmaternične i sl) imala bi više vremena da se kvalitetno pozabavi onima kojim liječnik u tom trenutku treba.

mnoge socijalnije države u koje često upiremo prstom uopće ne održavaju trudnoće prije početka drugog tromjesečja.

ako ti ova doktorica ne ulijeva povjerenje, možeš ići onoj prvoj, koja ti je dala utriće, koja možda zna zašto ti ih je dala.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 02 vel 2010, 13:20

ginekologu se ide kad je moguce vidjeti srcanu aktivnost, oko 8/10 tjedana, ako ides ranije, ne gine ti njeno misljenje da mozete samo cekat :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 02 vel 2010, 13:22

Čestitam ti, kao prvo :zivili
Dalje, utorgestani ti neće naškoditi.
Mirovanje znači LEŽANJE, ali ovisno o nalazu
to se kreće od cjelodnevnog isključivog ležanja, osim
za obrok i toaletu, do umjerenog mirovanja tj
češćeg prekidanja aktivnosti i ležanja.
Ništa nisi napisala zašto ti je preporučila mirovanje.
Kod zdravih žena i uredne trudnoće ono nije potrebno. :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la pinky » 02 vel 2010, 14:08

:zivili
koliko znam, uobicajeno je da se utrici guraju do 12 tjedna, pa ako ti ih je prva ginicka dala, valjda je postojao razlog. ja bi s njima nastavila, naskoditi ne mogu.
a ti lipo laganini, ne dizi terete i ne trckaraj okolo, i ponovo na pregled kroz koji tjedan :joy :joy
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la eli » 02 vel 2010, 14:11

za tjedan dana je prerano. najranije što se srce može uloviti je krajem šestog tjedna, a kod mnogih prokuca tek u osmom. ovako rani odlasci na uzv nepotrebno kidaju živce, a ni utrići ni mantranje neće napraviti da prije prokuca.
eli
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 02 vel 2010, 14:18

eli kad ti nekog tako odrebatiš tim svojim hladnim tonom ja mislim da požali što je ikad došao na mib po savjet, ili se to samo meni čini :mrgreen

Slažem se sa vašim postovima ali ja bih isto željela što prije potvrditi da sam trudna(ništa dodatno, samo da znam zasigurno), već smo o tome pisale.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la MON » 02 vel 2010, 14:29

Draga tara, bitno da si ti nama trudna!!! Čestitam!!! :joy

Što se tiče tvojih nedoumica i pitanja, vidim da su cure sve napisale i odgovorile...znači, meni ostaje samo da te bodrim :zivili

Samo bih još jedno dodala , što se ne tiče samo tebe, već svih nas - ako niste zadovoljni svojim liječnicima, možete ih promijeniti. Bez obzira zašto i tko je tu u pravu, a tko nije. Naravno, to ne znači da ih trebate mijenjati ko čarape (to nije niti moguće, osim ako se radi o privatniku) :lol
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la eli » 02 vel 2010, 14:33

ruslice, takva sam, realna.
da je neko konkretno pitanje u igri, savjet koji može pomoći možda bi drukčije pisala. žaliti se na doktore što ne rade nešto, a iz posta se ne vidi što bi to mogli raditi (osim se veseliti, ali za to se ide kod mame i prijateljica).

za potvrditi trudnoću dovoljan je test, no i on pokazuje trenutno stanje koje se u narednim tjednima nekima nažalost skroz promijeni. garantirati ti rođenje zdravog djeteta ne može nitko, ni najbolji stručnjak minutu prije poroda.

:mah
eli
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 02 vel 2010, 14:42

Nisam mislila na to nego bih voljela znati sigurno da sam trudna(ovo pišem općenito, dakle ne ja) jer ovisno o tome mijenja mi se inačin života
npr. počinjem iznimno više paziti na zdravu prehranu, prestajem pušiti (ako pušim), neću ni pod razno konzumirati alkohol(da ne bi ispalo da ja imam tih problema govorim općenito u bilo kojoj situaciji :mrgreen ), uzimati ću folnu, možda ću pripremati pir (možda sam ovo trbala staviti pod br 1 :mrgreen ).... nekako mi kućni test nije dovoljno siguran, znam da je bilo slučajeva (rijetko) gdje je falivao iako sam ja u svojoj trudnoći osjetila da sam trudna puno prije testa i prije nego što mi je uopće kasnila menga(u mene su divlji ciklusi pa po tome ne mogu ni sumnjati)
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la eli » 02 vel 2010, 14:48

kućni testovi su baždareni na nešto ispod 50 jedinica bete i pokažu trudnoću nekih 12-14 dana nakon ovulacije. trudnoću mlađu od toliko niti jedan doktor ne smatra trudnoćom, niti kad je utvrđena laboratorijskom pretragom krvi. uzv u toj dobi ne može pokazati ništa.
ako je test negativan, a žena sumnja na kašnjenje ovulacije treba ponoviti test za par dana, pa može opet za par dana jer će test vidjeti da li se radi o trudnoći prije od doktora.
u ovom primjeru se radilo o pozitivnom testu i to znači trudnoća.

stil života bi bilo dobro promijeniti par mjeseci prije planiranja djeteta i obaviti sve pretrage kojima se mogu utvrditi i otkloniti infekcije koje mogu smetati trudnoći.
eli
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 02 vel 2010, 15:05

naravno ali što ako trudnoća nije planirana
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la eli » 02 vel 2010, 15:08

onda nakon testa promjeniš stil života. na briseve možeš odmah ili u drugom tromjesečju, no to nema veze sa uzv potvrđivanjem trudnoće.

odoh ja na druge teme... :zivili
eli
Sveta krava

PostPostao/la tara31 » 05 vel 2010, 13:10

Isprika što se tek sad javljam, ali događe su mi se u životu neke nepredviđene stvari. Hvala svima na podršci i mišljenjima.
Glede pregegleda nisam imala što više reći jer sam vam napisal doslovno sve što mi je rečeno.
Ja nisam niti rekla da sam ljuta na doktoricu ili da je ona bila nestručna. Zasmetao me je način. Ja također radim s ljudim i nikad ih ne tretiram kao broj u nizu onih koji mi dolaze. Sve što je rekla bilo je korektno, ali vrlo sterilno i hladno.
Druga stvar je također bitna. Ja sam ju nazvala i rekla joj da sam napravila test, te je pitala kada trebam doći. Ona je bila ta koja me je naručila na uzv i to taj dan. Mogla je znati da je rano i da neće ništa vidjeti. Također je ona rekla da dođem za tjedan dana nakon prvog pregleda. Tako da nisam ja ta koja je inzistirala na pregledu, a bome niti na uzv. Posebice je interesanto to što se uzv naplaćuje 200kn.
Utriće mi je preporučila privatnica nakon jedne neuspjele trudnoće i godinu i pol dana neuspješnog pokušavanja da zatrudnim. Kako se trudnoća mora voditi kod socijalnog liječnika, neću mjenjati doktoricu. Nikad ne prosuđujem nakon prvog puta, a posebice ne kad sam prosjetljiva kakva sam ja sada.
Jedna mala napomena vezana za liječnicu i forumašicu. Realnost nije jednaka grubosti.
Ja plaćam zdravstvo kakobih dobila skrb, a ne da sama moram biti liječnik i određivati kad je pravi trenutak za dolazak. Također ti pregledi nisu niti malo ugodni pa liječnik ne mora otežavati svojim bezemocionalnim tonom. Ovo se ne odnosi na ovu liječnicu, već općenitio. Svi imamo različita mišljenja, ali za mene je biti profesionalac znači biti i čovjek prije svega.
tara31
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 05 vel 2010, 13:29

Trudnoća se može voditi gdje god poželiš.
Od kud informacija da moraš kod socijalnog?
A ako nemaš dobar odnos sa giničkom, promijeni ju ili
idi samo po uputnice, recepte i slično, a
ostalo obavi privatno ili u nekoj od bolnica.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la bubsek » 05 vel 2010, 14:18

rusulica je napisao/la:eli kad ti nekog tako odrebatiš tim svojim hladnim tonom ja mislim da požali što je ikad došao na mib po savjet, ili se to samo meni čini :mrgreen

:dada l...

zloco,zloco... :mrgreen

cestitam ti na trudnoci,ja sam otisla na pregled sa 4tj. i cekala sam do 8tj.za daljne preglede...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MON » 05 vel 2010, 15:45

tara31 je napisao/la:Kako se trudnoća mora voditi kod socijalnog liječnika, neću mjenjati doktoricu. Nikad ne prosuđujem nakon prvog puta, a posebice ne kad sam prosjetljiva kakva sam ja sada.

Drago mi je da promišljaš i ne djeluješ "na prvu". :dada

Ja sam upravo na liječnike "preko socijalnog" i mislila - i tu imamo pravo na izbor, nisu svi za sve...liječnika u doslovnom smislu treba odabrati. Stručnost i preporuke su sigurno prvi kriterij, ali ne i jedini. U svakom postupku liječenja/zdravstvenog praćenja komunikacija s liječnikom je vrlo bitna, a svatko od nas je takav da s nekima komunicira bolje, a s nekima lošije.
MON
Intelektualni snob

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.