Sada je: 30 srp 2026, 01:27.

Hrane li se vaša djeca u šk. kuhinji

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Hrane li se vaša djeca u šk. kuhinji

PostPostao/la Dory » 03 vel 2010, 17:24

Pokušala sam naći sličnu temu ali nisam uspjela.
Do sad nisam imala nikakvih problema s prehranom djece u školi - uglavnom svi su se hranili u šk. kuhinji i moram prizneti da mi roditelji koji su oko kuhinje i hranjenja djece pravili problem djelovali sitničavi, ali...eto problem shvatiš najčešće kad se suočiš s njim.
Dakle - moja curica koja ide u 1.r. gotovo ništa ne pojede u školi, ne voli paštetu, ne voli sendvič, margo, tjesteninu sa gljivama, bijelu kavu....Kad je nastava popodne to mi nije problem - ruča prije polaska u školu, ali kad je nastava ujutro ne jede ništa do ručka....Sva djeca iz razreda se hrane i malo mi je bez veze da bude "posebna" sa svojom kutijicom od doma - pa i dalje plaćam šk. kuhinju (ovaj mjesec 90 KN) koju ona gotovo ne koristi...Moja dvojba je - da li da jednostavno ukinem šk. kuhinju i pakiram joj doma nešto za jelo ili da ostavim stvari tako kako jesu.
Ona se nikad ne žali da je gladna ali i inače slabo jede - ima svega 18.kg.
Hrane li se vaša djeca u šk. kuhinji ili im vi spremite užinu doma i ukoliko je tako što im spremate da ponesu u školu?
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Hrane li se vaša djeca u šk. kuhinji

PostPostao/la eli » 03 vel 2010, 17:30

hrani se u školskoj kuhinji i nisam prezadovoljna onime što im daju za marendu. ali moja pojede i veći joj je gušt jesti tamo i to hranu koju doma rijetko dobije nego da joj ja spremam marendu.
da sam na tvojem mjestu slala bi joj od doma.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 03 vel 2010, 17:53

eli je napisao/la:hrani se u školskoj kuhinji i nisam prezadovoljna onime što im daju za marendu. ali moja pojede i veći joj je gušt jesti tamo i to hranu koju doma rijetko dobije nego da joj ja spremam marendu.
da sam na tvojem mjestu slala bi joj od doma.

isto ovako
s time da moje jedu doručak i ručak
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 03 vel 2010, 18:30

P. se hrani u školskoj kuhinji i ja sam zadovoljna, tamo jede i stvari koje doma neće ni probati, čak sad zna doći iz škole s idejom da mu skuham kiselo zelje sa mesekom jer mu je to jako fino, doma to nije htjeo ni probati ili kad u dućanu kaže da mu kupim kornfleks jer ga je jeo u školi i jako mu je fino. ;)
Kad je krenu u školu sam ga ispitivala što jedu pa je bilo svakakvih odgovora tako je rako da su za ručak imali mesne kolače u ne finom žuto-zelenom umaku, čitavo popodne smo pokušavali odgonetnuti kaj su to jeli, a drugi dan sam pitala kuharicu i bili su faširani šnicli, ali ih ne prže u masti nego peku u pećnici, kao kolače i poriluk varivo. :lol
Nama je problem doručak jer on ne jede jogurt, sirne namaze, većinu salama itd. pa inzistiram da jede doma prije škole, a i on od kad se rodio mora jesti čim oči otvori tako da nam to čak i paše.
Nikad nisam voljela školsku kuhinju i diže mi se želudac od svih velikih kuhinja tako da ja kao mala nisam jela u školi, cure isto nisu jele osim prve godine jer im nije bilo fino pa su nosile sendviče od doma, P. je u boravku tako da mora jesti jer je u školi od 8-16.

U tvom slučaju ja bi pokušala uvesti doručak prije škole i ubaci joj u torbu neku voćku ili neko pecivo da može pojesti ako joj se ne sviđa školska hrana jer na primjeru mog sina izgleda da oni u grupi ipak jedu bolje nego doma, ako se to ne pokaže korisno bolje da nosi od doma nego da je gladna.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la JiA » 03 vel 2010, 18:53

u skoli su od 07:30 do 16:30 i jedu doručak i ručak. užinu ne žele pa im to pakiram doma. voće ili neki slatkiš.
ne bune se na jelovnik i jedu tamo ono sto doma ne bi ni pod razno ( povrtna variva, juhu s jajetom i sl. ).
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la ronin » 03 vel 2010, 19:01

J.doma doručkuje i prima u školi marendu
nisam zadovoljna jelima,jer sve dobivaju iz obližnje pekarnice,dakle kroasani,peciva,pizze,sendvič...oskudno i nemaštovito
ta marenda,uz sokić košta 150 kuna,što mi se čini skupo,

pogotovo kad se sjetim činjenice da je u školi gdje sam radila hrana(često kuhana,saft i makaroni,variva) uz sok ili topli napitak koštala 100 kuna
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la eli » 03 vel 2010, 19:03

neki gradovi participiraju u plaćanju školskih obroka drugi ne. naš ne pa nas marenda dođe 7,5kn, a ručak 20.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ronin » 03 vel 2010, 19:08

ovaj grad gdje sam ja slabo participira u bilo čemu

tek nedavno su počeli dijeliti jednokratne pomoći za novorođenčad
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la Dory » 03 vel 2010, 19:09

I ja sam se na početku nadala da će u grupi djece bolje jesti i da će joj biti fino i ono što doma ne jede, ali do danas ništa od toga....
Doručak mi ujutro odbija jer odlazi već iz kuće u 7 pa joj je rano, budi se 15-20 min ranije - žao mi ju je buditi ranije...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Potica » 03 vel 2010, 19:20

I mi izlazimo iz kuće u 7 i 15 a P. se diže 20 do 7 :dunno rano je ali ne ide drugačije.

Dory je napisao/la:I ja sam se na početku nadala da će u grupi djece bolje jesti i da će joj biti fino i ono što doma ne jede, ali do danas ništa od toga....

Ako je tako onda ti je najpametnije otkazati užinu i slagati joj doma hranu, nema smisla da ne jede čitav dan.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la ivanaCH » 04 vel 2010, 09:21

Kao i kod eli. K jede u sk. kuhinji, u boravku je. Voli tamo jesti jer to ne jede doma. Ja sam bila pocela sa spremanjem obroka medjutim nakon nekoliko tjedana rekla je da to ne zeli, vec ce jesti sto i drugi. Tako je i bilo.
NIsam sretna zbog onog sto jedu, kecapa, majoneze, tjestenine u koju sipaju secer po zelji... al sta da se radi :dunno
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lastavica » 04 vel 2010, 09:39

moja je u boravku pa u školi ima doručak, ručak i užinu.
slabo jede i kaže da je hrana u vrtiću bila bolja.
inače jako malo jede u jutarnjim satima pa nam doručak nije onakav kakav bi trebao biti.
doma prije škole pojede par žlica (pahuljice+ čokolino), a poslije 1. sata imaju doručak u školi koji nekad pojede nekad ne. ne voli pekmez, med i to onda preskoči, ali pojede recimo bananu.
za ručak uvijek nađe nešto za pojesti no užina zna biti problem. recimo voćni jogurt, knedle sa šljivama ne jede. kolač tipa biskvita s nekim dodacima. Učiteljica joj zna otkinuti taj dio pa ostalo pojede.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Hajdi » 04 vel 2010, 10:08

Moje cure jedu u školi doručak, ručak i užinu. N. je izbirljiva i ne jede neke stvari a nešto ni ne smije zbog alergija, ali u školi je probala hranu koju inače doma nije htjela, tako da ja inzistiram na školskim obrocima. Znam da nije to neka vrhunska kuhinja ni dobro kao kad mama skuha, al toga nema nigdje pa očekujem da se prilagode i pojedu ono što je ponuđeno. J. jede normalno u vrtiću i ne žali se ništa. Neke cure u školi nose svoju užinu al to mi se ne sviđa jer nose same slatkiše, krafne i slično.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 04 vel 2010, 10:14

Moja obožava školske obroke i tete kuharice. :dada
Jedini nam je problem što joj je ponekad premalo.
U školi za sad ne jede jedino lignje i lazanje.
Ostalo joj je super. I meni se njihovi obroci čine skroz OK :dada
Dory, ako ne jede, bez kompleksa otkaži i nek nosi od doma.
Bolje tako nego da je pol dana gladna.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Potica » 04 vel 2010, 10:25

IINA je napisao/la:Moja obožava školske obroke i tete kuharice. :dada
Jedini nam je problem što joj je ponekad premalo.
U školi za sad ne jede jedino lignje i lazanje.
Ostalo joj je super. I meni se njihovi obroci čine skroz OK :dada

Baš sam htjela napisati kako imam osjećaj da u našoj školi kuhaju dosta zdrave obroke i da nema puno ove prazne hrane, ali kako moj sin nema potrebu sa mnom dijeliti takve trivijalne informacije kao što je hrana nisam bila sigurna da li se to samo meni čini ili je stvarno tako. :)
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la palunkica » 04 vel 2010, 10:28

Tin jede doručak (prije prvog sata), ručak i užinu ponekad. Ipak s obzirom da je hrana loša i količinski nedostatna, čak i mršavcu i nejelcu kao što je on, ja još pakiram nešto za užinu, to su uglavnom štapići i neka čokoladica, ili croissant ili malo slanih krekera i obavezna čokoladica. Danas sam mu po njegovoj želji spakirala čips. Nije najzdravije ali to oni pod odmorom dijele pa se baš ne najede toga :alc
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la IINA » 04 vel 2010, 10:33

Potica je napisao/la:da li se to samo meni čini ili je stvarno tako. :)

Ne čini ti se :D
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 04 vel 2010, 10:33

Proguglaj "bento for kids" kako Japanci spremaju mastovito obrok za poneti za decu i odrasle. Ne moras spakovati sta i oni, ali mozes pokupiti neke ideje kako da to sto nosi svoju hranu u kutijici bude ogromna fora.

Recimo kuvano jaje oljuste i jos vruce stave u modlicu sladoled, auto, meda... ili ga skuvaju u cvekli pa bude roza ili ... povrce u par poteza moze biti mastovito dekorisano, mini sendvici seceni modlama za kolace u oblike cvet, kuca, panda...

Moji su nejedaci, pa sam istrazivala metode mastovitog serviranja, ne stignem uvek, ali im bude zanimljivo i pojedu vise.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Trini » 04 vel 2010, 10:35

moji obojica jedu u skoli. kod njih je situacija takva da jako malo djece iz razreda jede u skolskoj kuhinji, pogotovo kod starijeg, u sedmom razredu.
stariji ne jede kruh, pa cesto ne pojede sto je na jelovniku, ali barem popije mlijeko/caj.
ja sam kao dijete i uzinala i rucala u skoli, i hrana mi je bila (u toj istoj skoli u koju idu moja djeca) bas fina, mljac!

nego, bez obzira kad se digli ujutro moji su nauceni u usta barem staviti neki keks, ili kolac, ili muesle, whatever, ali nikad ne dopustam da idu nataste. i to otkako su se rodili :dunno
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Kris2 » 04 vel 2010, 10:41

Moji jedu u ŠK - tri obroka doručak - oko 9 mislim, ručak i užinu.
Doručkuju doma uvijek - ako ne drugo barem čaj ili mlijeko i koji keksić.

Hrana je tako-tako, pogotovo ova užina gdje dobivaju ponekad npr. sladoled ili tako nešto.
Ponekad dobiju isto tako nekakve pudinge, čokoladice i sl.
Ručak je čini mi se ok - kompletni obrok.
Sviđa mi se što za doručak znaju dobiti voća uz kruh i namaz recimo.

Sinko je sretan s hranom, baš mu je fino :mrgreen (ali on je totalno neumjeren žderonja - koji je uzimao po tri put repete :shock , pa sam mu zabranila - čovjeku bilo žao da se hrana baca jer će sigurno tete kuharice biti povrijeđene :mrgreen )
Curka jede onako fino - nisam sigurmna da se baš prejede - vidim da je za razliku od sinka počela lagano se tanjiti, pa pokušavam da joj doma malo popunim obroke.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la ZacKa » 04 vel 2010, 11:13

Moj se isto služi šk. kuhinjom. Doručak, ručak i užina. On je također mali žderonja i po 5x traži repete, da da 5x, šapnula mi učiteljica, što smo mu ja i učiteljica ukinule, valjda :mrgreen Inače jede skoro sve, blago meni. I sve mu je fino u školi, neki dan se žalio da kako su za doručak dobili samo 1 komad pizze (pretpostavljam onaj trokut) :cool i nisu smjeli tražiti repete.

Doma doručkuje u 7.15h čokolino ili ako nam ostane neki kolač od dana prije (buhtla, kiflica) jer ne bi izdržao od 7h do 9.15h bez doručka budan :dada
Znači do 16h ima 4 obroka. Pa još jede 3x doma oko 16.30-17.-17.30h ručak(često variva), voće između i večeru oko 19-20h ali laganiju (jogurt...)

I svašta jedu u školi, ali da mu je malo i nije. Da bi trebalo biti zdravije s manje tih peciva i piroški trebalo bi, ali doma točesto ne jede pa opet dobro..........
Zadnja izmjena: ZacKa; 04 vel 2010, 11:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 04 vel 2010, 11:15

Kod nas je isključivo zdrava hrana, ali količinski je jako malo, npr jedan tanjur juhe i jedan komad kruha su ručak i nema repeta :shock
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la franika » 04 vel 2010, 11:16

kad je skola ujutro jede u skoli dorucak, kad je popodne jede uzinu. Ruca doma. On je "svejed", pa s tim nemamo problema, no kad mi Nika krene u skolu to ce biti druga prica..... :roll
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 04 vel 2010, 11:26

palunkica je napisao/la:Kod nas je isključivo zdrava hrana, ali količinski je jako malo, npr jedan tanjur juhe i jedan komad kruha su ručak i nema repeta :shock

Mislim da smo ovo već negdje spominjali ali grad Zagreb sufinacira topli obrok u školama i on bi trebao koštati svuda isto pa bi po toj logici trebali i dobiti isto.
Naši imaju npr. juhu, rižu, meso i salatu za ručak dakle vašima fali pol ručka :conf oprosti ali po meni je to prevara. :dunno
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Kris2 » 04 vel 2010, 11:29

Potice i kod nas je ovako kao kod vas, baš dobiju kompletni ručak, ali moguće da oni druge obroke imaju "jače" :conf
Kris2
Danadadila

PostPostao/la ZacKa » 04 vel 2010, 11:31

Tanjur juhe i šnita kruha za ručak ???? Palunkice jesi sigurna ? Pa užas pa koliko god da košta, ali od toga se ne možeš najesti niti normalno funkcionirati.
Mi plaćamo cca 180-220 kn, ovisi kompletan ručak s juhom, mesom i prilogom, doručak i užina i 5xxxxx repete.
Zadnja izmjena: ZacKa; 04 vel 2010, 11:32; ukupno mijenjano 1 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 04 vel 2010, 11:31

Potice, kod nas je do prije dva mjeseca doručak i ručak koštao 20 kuna na dan, ili 450 kuna mjesečno. I bio je jednako loš jer to naša škola nabavlja iz nekog restorana. nakon što su se roditelji bunili uveli su nam i treći obrok i smanjili cijenu na 12 kuna na dan. I sad je još lošije, kod nas bi bio SF juha i meso i prilog i još kolač npr. što u nekim školama dobiju.

Kod nas je isključivo jedno jelo, nema predjela ni kolača, kad je juha onda nema glavnog itd. Voća nema, osim ponekad za gablec banana ili jabuka. Doručak je jedan komad kruha s nečim. Repeta nema. Dešavalo se da gladuši onima koji nisu dovoljno brzo počeli jesti kradu gablec. :dunno
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la marinovamama » 04 vel 2010, 11:35

Spiza u školi je mojima toliko impresivna da na pitanje (standardno, roditeljsko): Šta je bilo u školi danas? Bruno redovito odgovara s oduševljenjem: Pašta fažol!!!
Imaju takozvani zdravi meni, doručak su redovito "dječje radosti" (kruh s maslacom, mermeladom, medom, ili (rijetko) narezak, mlijeko i/ili čaj), ručak je fantastičan, obavezno je prilog povrće, meso svakodnevno, riba petkom, a marendin je voće ili jogurt. Repeta ima koliko ti srce hoće. Plus, moje žuto čudo je ulizica kakve nema, postao je miljenik svih kuharica, a to se prenosi s koljena na koljeno, pa vjerujem da ni Luce neće imat problema :mrgreen . Brunči, naime, poslije ručka ( a tu se redovito "ubije") ode u kuhinju i kaže: Hvala vam na ručku, super ste ga skuhali!

PS. Nofci - 300 kuna mjesečno, plus 22 kune za svaki dan!
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ZacKa » 04 vel 2010, 11:35

Palunkice, ma strašno, i mi plaćamo 12kn po danu što ispadne cca oko 220 kn na mjesec do 250kn, prošli mj. je bilo 180 kn :conf pa ne mogu vjerovati da vi za isto dobijete skoro pa ništa.
Zadnja izmjena: ZacKa; 04 vel 2010, 11:38; ukupno mijenjano 1 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kris2 » 04 vel 2010, 11:36

Kod nas je cijena, ovisno o broju dana isto mislim do maksimalno 250 kn (cca)
Kris2
Danadadila

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.