Tvrde da im je ranije vrijeme provedeno u autu i ostalim prometalima, bio i gubitak i rascjepkavanje vremena, a sad su zadovoljne, navodno im je čak i financijski isplativo.

Sada je: 11 lip 2026, 04:46.
Moderator/ica: medo14

IINA je napisao/la: Ovdi se radi o školskoj ekipi. Kako je tu sad ispalo bitno da li
vučete prijatelje od osnovnjaka![]()

I što je tvojem djetetu bitno, da li je društvenjak ili nije. I to jako ovisi. Da li misliš da će mu biti teško ako neće s vršnjacima iz škole put doma. 
Ma mislim da je sredina negdje između tebe IINA i TinaL.
Iako iz razreda ima i blizu osobu, al eto zbog nekih razloga nisu se nasli..ali i djelomično pašemo jer smo u osnovnoj već znali birati, već nas vežu duboke uspomene, sjećanja i emocije na naše živote koji su se odigrali u nama najljepšim i najbezbrižnijim trenucima, dijelili smo svašta i dobro i zlo,
) za taj dio - vise za onaj kad sam ipak bila malo odraslija i zrelija...kimama1 je napisao/la: jedan od razloga selidbe je bio taj da mi dijete ne ide u školu u pulski bronx, i zbog djece i zbog kvartovskog druženja. lagala bih da kažem da nije tako.

[ja ne bih vozila djecu u grad samo iz razloga što su u kvartu djeca takva i onakva/quote]
Ni ja ne bih samo zato.
Ali nebi ni poslala djete u najblizu skolu ako bi znala da nije kvalitetna ili/i ne zadovoljava nase potrebe (npr. za boravkom u nizim razredima) samo zato da se druzi s kvartovskom djecom.
Nisam izabrala neku daleku skolu, ili onu koja odgovara mom poslu nego sam trazila nesto sto ce biti sto blize kuci, samo sto sam pojam kvarta malo prosirilaslobodne aktivnosti tipa sport, klavir, ples i ostalo sto popunjava vrijeme poslije skole nije jednako kvalitetno obicnom djecjem druzenju.
zajecka je napisao/la:....Ja ću reći da smo mi Dubrava ali nekako ona malo bolja strana osim jedne znakovite ulice. Ali na sreću kako smo dnevni boravak sva ta djeca iz takvih znakovitih ulica idu u drugi razred jer pretpostavljam majke ne rade........

? So, help me!!!!!
eli je napisao/la:teoretski sve to stoji, no ja ne bi mirne duše pustila dijete da prve školske prijatelje stječe u razredu gdje je 30% djece iz obitelji koje su pod nadzorom centra za soc.skrb, ne bi pustila dijete da ode na rođendan u kuću gdje su roditelji registrirani narkomani. djeca nisu kriva, ako je u razredu jedno takvo dijete sredina će na njega pozitvno djelovati, ako ih je puno i oni iz sređenih obitelji se ugledaju na male frajere koji sa sedam znaju kako se pliva kroz život na cestovni način.
Adorabla je napisao/la:mozda se iznenadis i skuzis da su deset puta gora djeca iz tzv zdravih obitelji koji ti recimo sjednu na kicmu djeteta a roditelji ne zele cuti uopce da im je dijete na bilo koji nacin problematicno
A u školi raspašoj i koma.

ja bih dobro promozgala sto s djetetom u 3.cem razredu kad ti dijete bude trazilo samostalnost a ti mu je neces moci pruziti.
Elitni kvart, sve djeca iz "finih obitelji" kad ih se upozori to njihova djeca nisu napravila. A u školi raspašoj i koma.

elizabeta je napisao/la: zajecka - i meni je npr. ovo tvoje kvotano zazvučalo kao generaliziranje
A ja te mogu iz svog primjera demantirat: Živim u Dubravi - Stud.grad (namjerno smo tu kupili stan zbog neposredne blizine škola (posebice Centra za autizam)...dakle, ovim sam svoje mišljenje na temu rekla.
elizabeta je napisao/la: Spominješ kako djeca iz "znakovitih" ulica na sreću ne idu u razred s tvojom djecom, i generaliziraš da su djeca iz boravka bolja, jer im roditelji rade. Ili jer nisu iz znakovitih ulica![]()

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.