Evo da se i mi javimo tu, iako se nadam da nebudemo imali previše razloga dolaziti na ove teme
Za 10 dana smo naručeni prvi put kod alergologa, E. sad ima 20 mjeseci...
Jeli netko išao tako rano na testiranja i kolko su pouzdani ti rezultati?
Nisam baš upućena, ali na par mjesta sam pročitala da se prije 3. godine ne rade testiranja
Isto ak mi može netko napisati kak se rade tetosvi za largije na hranu?
Ja sam sad tražila padijatricu da nas pošalje na testiranje baš zbog vrtića, jer one uopće tam ne paze na to iako sam im više puta napomenula na kaj da pripaze...mislim da me nebudu ozbiljno shvatile dok ne dođem sa papirom i potpisom od doktora ili dok se nebude desilo neko sranje
E. je zasad imal reakciju na smokiće-prvi put kaj je probal 2 smokića je povračal, 6 mjeseci kasnije mu opet probala dati 1 smokić i za 2 dana mu se počel pojavljivati osip po licu koji je trajal 4 dana, ja mu nakon toga više nisam daval, al su mu glupače u vrtiću dale( nekih pola godine nakon zadnje reakcije) i tvrdile da nema reakcije, nakon toga sam mu ja doma dala par smokića i u roku 15 minuta je bila reakcija na licuu, ali puno blaža nego pola godine ranije
nakon toga smo imali reakciju na hrenovke, paštetu i parizer-sve to je probal u vrtiću!

Na hrenovke je dobil osip-sitne točkice po cijelom tijelu, a pašteta i parizer isto osip po licu ( kao da mu se koža užarila!) i nakon par sati povračanje...Još jednom je imal i reakciju na nešto kaj je pojel u vrtiću, ali neznamo kaj ( vjerojatno na neki snack sa okusom slanine, jer su i to tam grickali dan prije njegove reakcije)-to mu se pojavil osip na nogama i rukama, ali tak da bi na jednom mjestu nestal za 15 minuta, a na drugom se opet pojavil i to je meni ličilo ko ono kad se skoprivaš ( mali plikovi)
Također je imal blagu reakciju na jagode kad ih je prvi put probal( svježe mu više nisam davala), a jogurt od njih jede bez problema...
Ja sam inače alergična na sunce ( čim počne i ovo zimsko odma moram SF 50) i koža mi se zacrveni i užasno svrbi i peče i dobim ko minujaturne prištiće...( jednom u proljeće sam namazala sve izložene dijelove kože, ali kak sam imala japanke, a stopala nisam mazala pojavilo mi se na nožnim prstima

)
Muž je imal reakciju na jagode i kikiriki, ali u odrasloj dobi, a prije godinu dana mu se počela pojavljivati alergija na pelude ( valjda-još nije išl na testiranje), uglavnom, počne ga gušiti i jedva diše, veli da svu snagu mora usmjeriti na disanje kad ga to ulovi!( a to mu se obično desi kad idemo u posjetu mojim starcima pa sjedi u blizini zamorca( i njegovog sjena i piljevine), a čudno je to da je taj zamorac bil naš i kad je živjel s nama nikad nije imal reakciju i normalno ga je i hranil i daval mu sjeno i mazil ga
Uglavnom, nadam se da pošto E. nema jake reakcije da budu s vremenom prošle i da nebude dobio ove inhalacione...zna netko u kolikom postotku su one nasljedne??