Sada je: 01 svi 2026, 15:54.

Koliko nas je spavača?Djecji ili roditeljski krevet?

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Koliko nas je spavača?Djecji ili roditeljski krevet?

PostPostao/la lastavica » 02 vel 2010, 10:08

prije nego što se rodila kupili smo joj krevetić. u početku smu ju stavljali u njega spavati no vrlo brzo je završila u našem. jedno vrijeme je služio kao mjesto za odlaganje, a onda smo ga skroz maknuli. i tako do nedavno kada je dobila svoju sobu. spava u njoj a ako se probudi iza ponoći dotapka u naš krevet. malo me mučilo kako će to izgledati jer se do naše treba popeti stepenicama no čak obuče i papuče. očito ako se probudi iza ponoći onda zna što i gdje. ponekad ima buđenja prije ponoći u plaču i znoju i tada ne zna za sebe i mi ju moramo umiriti no to bude u vrijeme kada smo budni pa legnemo uz nju i umirujemo ju u njenom krevetu.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la ZacKa » 02 vel 2010, 10:12

MamaDea koliko kužim stavili ste ga u svoj krevet nedavno, kad je već dobro učvrstio svoje navike koje ste mu dozvolili jer ni moj sada ne bi više u svoj, ali kako je imao 2g. nije se ni snašao. I stvarno ne dolazi on k nama nego pozove, dođem on npr. spava, u snu me zvao ili malo legnem on zaspi.....
Sada je teško kad je veliki, i vjerujem da je tebi teško a ako je to tebi opterečenje i frustrirana si zbog toga, nešto poduzmi svakako. Možda sa nagradama, pa velik je on svašta si želi. Da zaspi u svojem krevetu ti s njim, odeš i on ostane u svojem krevetu i dobije npr......možda pomogne, mojem bi.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamaDEA » 02 vel 2010, 10:41

Krumpirić je napisao/la:
mamaDEA je napisao/la:krumpi, to već predugo traje.
i mala svinja se jutros probudi i veli kak se super naspavao i jel mogu malo s njim leći (samo minutu!) da se malo ušuška

iz ove moje perspektive je to bas slatko :mrgreen :mrgreen

znam da je, al ja sam, vjeruj mi, u drugoj perspektivi
svaki dan mu govorim da mi može po cijeli dan sjediti na glavi da sam u stanju sve i svašta, al me pusti da odspavam noć. to mi je frustracije njegove prve 2 godine dok je cicao i nisam spavala.

zajecka, nismo ga mi stavili u naš krevet. sam je došao. teško mi je ovdje predočiti svu silinu načina, razgovora, nagrada, mićenja i inog koje smo provodili i baš ništa ne pomaže.
a kronologija je slijedeća: prije 3 god. smo preselili u svoju kuću gdje ima svoju sobu. odmah je pristao spavati sam tamo i trajalo je nekih godinu dana. onda je vadio krajnike i spavao je samnom u bračnom nakon op. od onda slijede periodi od po par mjeseci kad spava sam pa s nama.
o bože, ovo je patologija!
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ZacKa » 02 vel 2010, 11:03

Ne kažem ja da ste ga vi stavili u svoj krevet, nego da je dok još nije bio svjestan sebe i okoline zaspao u svojem krevetu možda danas ne bi toliko dolazio k vama, iako to nije garancija. A ovako i promjene u njihovim životima utječu na spavanje, a i djeca se mjenjaju putem a neki su tvrdoglaviji...........
Moj ne zna za drugi krevet nego svoj jer je imao 2g. a svega prije toga se ne sjeća. I to je veliki plus. On svaku večer i sada sa 7,5g. Dea kao i tvoj, baš svaku večer traži da legnemo s njim, ali koji put popustim, koji put velim da moram prati suđe a većinom legne sa sekom.........alu u svojem krevetu ne u mojem.........
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 02 vel 2010, 11:12

Stefanova_mama je napisao/la:Boysmama Zasto tata ne ostane s njim u sobi dok ti podojis R.? Mozda bi se osecao sigurnije i lakse i brze zaspao?
probali smo i to par večeri, ali on hoće baš mene jer zna da sam opravo ja ta koja je zauzeta s malim :dunno a i navikla sam ga da ga ja idem leći baš zato da ne bi doživio taj šok nakon rođenja brace, pokušavam što je više moguće radnji s njim obavljati baš ja kad je tata doma, da se ne osjeti zakinutim i da održimo taj odnos, ne volim podjele mame i tate na starije i mlađe dijete, zapetljala sam se, nadam se da si me skužila... a i bojim se gdje bi nas to dovelo, opet na početak da ga se mora uspavljivati... ovako se mi poljubimo, pomolimo, podragamo i to je to... dosad nije bilo problema, sad je počeo zezati nedavno, vidit ćemo kako će se to odvijati ubuduće, možda neće trebati intervenirati kroz sljedećih nekoliko dana/tjedana...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la ZacKa » 02 vel 2010, 11:22

Kad se naša seka rodila i ja sam nastavila sa starijim a mm sa njom, ona je samostalno zaspala sama pa to nije ni bio neki problem mm-u. Tek s 3g. je ona shvatila da bi i ona svoju majčicu da legn es njom u krevet kao i sa bracom,,,,.....naravno da jesam, ali nezadugo uvjeravah ih kako su si njih dvoje čist dovoljni, lijepo se zagrle ko braco i seka, i pali........
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamaDEA » 02 vel 2010, 13:10

ma znam ja da sam ja kriva....
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Volvo » 02 vel 2010, 13:21

"Kriv" - "Prav" ne treba uopće u te kategorije - živce na hozntregere i vatu u uši na komentare (za 5 godina to ionako više neće biti tema ;) ) - imala sam fantastičnog spavača u svojoj sobi (kinderbetu) od 5-8. mjeseca života :lol pa čim je ustajanje započelo, budio se napol, ustao i ne znao se spustiti pa u plač, pa od 1-2. godine opet manje više ok, do operacije kad je "privremeno" uselio k nama i ostao (sa zaspivanjima kod sebe i noćnim tapkanjima k nama) do 3,5. godine kad je prešao u "krevet-auto" (možda se sjećate kako sam ideje skupljala o izradi kotača i lampi) - sav ponosan na sebe velikoga :) - sve do neke grozne vještice iz crtića koja ga je poslije mjesecima noću tjerala k nama opet :mrgreen. I eto, prošla je i vještica, drži se još ruka ponekad prije spavanja, ali što sam više inzistirala na tom osamostaljivanju (iz sebičnog razloga dobivanja batina od nemirnog spavača :mrgreen ) to je ono teže išlo, dakle, opet s početka, živce na hozntregere :zzz
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la mamaDEA » 02 vel 2010, 14:11

Volvo je napisao/la: dakle, opet s početka, živce na hozntregere :zzz

aj nou!
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ZacKa » 02 vel 2010, 14:14

Samo se treba pomiriti sa činjeničnim stanjem, i probati izvuči iz toga nešto pozitivno i u svoju korist, jer kako sam i rekla plakat ćemo još kad ćemo ih moliti za zagrljaj....tamo na početku puberteta.......iako se nadam da će moj sin ostati ovako emocionalan.

Baš se u zadnje vrijeme češće grlimo, nakon ove teme, koristim svaki zagrljaj i svaki put mi prođe kroz glavu ajme možda sutra me neće htjeti zagrliti pred svojim priijateljem..........
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamaDEA » 02 vel 2010, 14:22

maloprije sam se jadala kolegici koja ima sina od 21 i kaže da je isto prolazila.
i na kraju veli: ništa se neće promjeniti ni kad bude imao curu :shock i mrzit će te (cura) :shock
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la 5ra » 02 vel 2010, 16:10

mamaDEA je napisao/la:maloprije sam se jadala kolegici koja ima sina od 21 i kaže da je isto prolazila.
i na kraju veli: ništa se neće promjeniti ni kad bude imao curu :shock i mrzit će te (cura) :shock

:shock :shock , zvuči mi nevjerovatno
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ZacKa » 02 vel 2010, 16:25

Ne kužim što se neće promijeniti kad bude imao 21 i zašto bi me njegova cura mrzila ?
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 02 vel 2010, 16:42

mamadea, kuzim te. bila sam u slicnoj situaciji s istoimenim i istostarim djetetom do prije tri mjeseca.

nama je pomogla visa sila - preselili smo se privremeno u stan u kojemu je krevet bio premali za nas troje. i to je to. nekoliko prvih noci je zaplakao, mi bismo ga dosli pomaziti pa otisli. jos uvijek skacem od srece jer nakon x godina spavam cijelu noc.

ali s uspavljivanjem nije bilo problema, pomazili bismo se i izljubili, bog te cuvao, laku noc. lezanje kraj njega ne dolazi u obzir, samo ako se nismo cijeli dan vidjeli i ako mi se ne da sjediti.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Masha » 02 vel 2010, 17:00

ja sam se zbog (ne)spavanja toliko nervirala, sekirala, ludila, da sam sad sretna s jednim do dva buđenja i to što, kad dođe k nama u krevet oko 2-3 sata pa do jutra, spava ko top.
ušuškamo se i :zzz
jedino sam luda kad nemirno spava. toliko nas iznogeta, da obavezno ili mm ili ja moramo preseliti u njegov krevet.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la mamaDEA » 07 vel 2010, 12:23

zajecka je napisao/la:Ne kužim što se neće promijeniti kad bude imao 21 i zašto bi me njegova cura mrzila ?

ma to je figurativno rečeno.
naime, sin joj je na faksu i kad dođe doma iz zg samo što se ne ušuškava u krilo. naravno da ne želim taj infantilni odnos s njegovih 21 g.
ima curu koja je 10 puta samostalnija od njega i ne ide doma prek vikenda, al on "mora" jer mama pere, kuha, pegla, sluša........a mama mu šizi što je takav i nastoji da stvari budu drugačije , ali ne ide....
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivana7997 » 07 vel 2010, 12:45

to mi je pak malo tu mac.

i zvuci kao ispunjavanje njegovih zelja, ne potreba. i sve skup malo poremeceno.

ali njihova stvar. ne poznajem ih i ne mogu suditi

no mozda bas zato, kad ima sedam godina, treba znati reci ne i postaviti dokle moze.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mamaDEA » 08 vel 2010, 10:40

ivana, slažem se u potpunosti zato sam i stavila ovaj smajlić :shock
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 08 vel 2010, 22:15

ja mogu napisati knjigu muke po spavanju. no vidim da nisam sama. što me tješi :rolf
tin ide spavati oko 18, zaspi 18,30-19. spava do 5 ujutro u svom krevetu. tad se počinje toliko često buditi da ga prebacim kod sebe i onda spava ponekad do 5,30, ponekad do 6... a ponekad i do 7,30 - 8. budi se od 19-5 od 1-4 puta. ovisi.
po danu ujutro spava u šetnji u kolicima od 40 min do 2 h, a onda o tome ovisi popodne, nekad 40 min, nekad 2x po 40 min, nekad 1,30 u komadu. a nekad ništa od navedenog.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la tanjabb » 08 vel 2010, 23:41

Moj malisa od dana jedan spava sa mnom. Prva dva mjeseca krevetic nismo ni postavljali. Sad vrlo ponekad :lol u njemu spava preko dana. Stariji je spavao u kreveticu do ponoc i onda isto sa mnom u bracnom do jutra. Dok nije navrsio 15 mjeseci i poceo spavati cijelu noc u kimbacu. Uopce se ne sekiram. Zajednicko spavanje mi je nesto preprekrasno, mirisim ga cijelu noc :luv .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Krumpirić » 08 vel 2010, 23:51

nevenera je napisao/la:ja mogu napisati knjigu muke po spavanju. no vidim da nisam sama. što me tješi :rolf
tin ide spavati oko 18, zaspi 18,30-19. spava do 5 ujutro u svom krevetu. tad se počinje toliko često buditi da ga prebacim kod sebe i onda spava ponekad do 5,30, ponekad do 6... a ponekad i do 7,30 - 8. budi se od 19-5 od 1-4 puta. ovisi.
po danu ujutro spava u šetnji u kolicima od 40 min do 2 h, a onda o tome ovisi popodne, nekad 40 min, nekad 2x po 40 min, nekad 1,30 u komadu. a nekad ništa od navedenog.

pa on fenomenalno spava :shock , od 1830 do 5 :shock
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la sretna mama23 » 09 vel 2010, 10:48

mi prespavali noć...od 20:30 do 05:15...dala mu klopu i spavali skupa do 08:00...!!!
neverina-pa on super spava!!!!
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 11 vel 2010, 18:30

mama mu šizi što je takav i nastoji da stvari budu drugačije , ali ne ide....

ma je li, ne ide? A da mama kaze molim te, sine, nemoj ovaj vikend doci, trebam malko vremena za sebe? Zelim vec nesto? Hajde ostani tamo?
Uvijek se sjetim poslovice gdje je volje tu je i nacina. Ovdje ocito nema volje, al se ona tako opravdava pred svijetom jer i sama kuzi da to bas nije normalno. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mamaDEA » 15 vel 2010, 22:40

swenova mama je napisao/la:
mama mu šizi što je takav i nastoji da stvari budu drugačije , ali ne ide....

ma je li, ne ide? A da mama kaze molim te, sine, nemoj ovaj vikend doci, trebam malko vremena za sebe? Zelim vec nesto? Hajde ostani tamo?
Uvijek se sjetim poslovice gdje je volje tu je i nacina. Ovdje ocito nema volje, al se ona tako opravdava pred svijetom jer i sama kuzi da to bas nije normalno. :dunno

da, točno
nitko nije tvrdio da je drugačije
napisah ono što mi ona reče
no, never mind
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 16 vel 2010, 00:35

od 19- 5 spava ali se budi, napisala sam ali nisam dovoljno naglasila valjda :lol ... da je u komadu to bi bilo super. desi da stvarno zna zaspati u komadu tako, jednom dva put tjedno ali najčšće se budi 1-4 x u tom razdoblju. najčešće stvarno je da se budi oko 2 pa onda oko 5. ali zna biti i u 12, pa u 2 pa u 4 pa.... :ne
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la swenova mama » 16 vel 2010, 13:31

napisah ono što mi ona reče

pa ok, reci ti njoj ovo sto joj rekosmo. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la melita » 16 vel 2010, 17:33

Kod nas su migracije cijelu noć. Svatko zaspi u svom krevetu i tako bude do ponoći, a onda krene mjesečarenje; jutro obično mm dočeka na trosjedu u boravku, ja u V. krevetu, a njih dvoje se šire na 180x200! :lol

Važno da je Flexa bila must have! :roll
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ronin » 16 vel 2010, 22:02

ajoj ja sam bome djecu prilagodila svojim potrebama,a te su da se pošteno naspavam da se preko dana mogu baktati s njih troje,školom,treningom,vrtićem,djevojčicom od godinu i po

dečki spavaju u svojoj sobi,svak na svom krevetu,ne bude se
muž je u dnevnom boravku jer hrče-budi nas dame :mrgreen

a mi smo smještene u spavaćoj sobi,curka u kinderbetu spava od 21 30 - 9 ko top,bez buđenja,a ja na velikom bračnom-sama.
i to mi puno znači.imaju me cijelu preko dana.
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la maslina » 12 tra 2010, 14:02

davno sam ja otvorila ovaj topic :mrgreen sada imam malo više iskustva s (ne)spavanjem
mi se trudimo spavati u kindiću i nakon svima vam poznatog burnog razdoblja ponovno se adaptiramo na njega
i mislim da je to bitno
moja prijateljica ima ogroman problem jer je dijete spavalo s njom i mužem do 3 i po godine u krevetu i sada imaju drame po cijele noći jer apriori odbija svoju sobu i svoj krevet,ne pomažu ni priče,ni objašnjenja,ni uspavljivanja....
uspavljujete li vi djecu?
ja sam čula da neka zaspu uz čitanje ili nosanje(bebe ili malo veće bebe)
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JTS » 20 tra 2010, 16:32

roditeljski ;) dok sami ne osjete da je vrijeme za premjestiti se...
taj kontakt pred san je od neopisive vaznosti, to je osjeti..i za roditelja i za dijete ;)
treba to cuvati dok se moze....kad ode, falice :srca
moje najdraze Teo- 16.october 2001
moje najdraze Nino - 1.may 2008
JTS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.