Sada je: 06 lip 2026, 00:06.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

Uglavnom - od tada ništa. A i mama mi ima super zube. Pa se nadam da će i K naslijediti s moje strane kvalitetu zubića.

Sad jos molim boga da je Karlo potegao moju genetiku!

IvaV je napisao/la:onda mi teorija pada u vodu![]()
ne znam, zaista se jesam salila, ali i kad gledas, sva su upozorenja za hranjenje na bocicu. Nitko ne spominje nocno dojenje i karijes.
Naime, dojenje, te konzumacija hrane i/ili tekućina koje sadrže šećer, uključujući mlijeko, može na mliječnim zubima ostaviti trajne posljedice uzrokujući karijes koji se u stručnoj literaturi naziva karijes bočice, dojenački karijes, cirkularni karijes, rampantni karijes itd.

Moj mališa ne može bez večernje bočice...što ću...operem zube nakon nje,a sad...žao mi je uzet mu je a tako mu je draga...ionako se spremam otet mu noćnu dudu (danju ne duda),al još i bočicu...to ne mogu.To mu je najslađe na kraju dana.

ona je sada počela redovito piti tj jesti čokolino na bočicu ujutro obavezno a popodne hoće i kakao a i navečer voli čokolino..E sada, moja mama koja ju čuva sada misli da će ona sa bočicom zamijeniti cicu jer joj kao već dva dana malo slabije jede ostalu hranu i da sam pogriješila što sam joj sada dala bočicu. Ja se dvoumim i ne znam šta da mislim..Drago mi je što napokon hoće piti mlijeko jer do sada nije uopće htjela. I

I glupo je to sto pedijatri govore drugacije, trebali bi se nekako organizirati i prihvatiti jedno opce misljenje i njega djeliti sa pacijentima. Tako nasa pedijatrica kaze jedno, druga drugo, treca trece... i tako u nedogled. A sta je onda stvarno dobro za nasu djecu???? 

..to je možda bila samo neka faza, vidjet ćemo..a što se odvikavanja od dojenja tiče muke samo takve..kad sam napokon odlučila da prekinemo kad sam trebala početi raditi dobila je crijevnu virozu i nije htjela nikakvu tekućinu na bočicu pa joj nisam mogla uzeti i siku..kad je prošla viroza kad se malo oporavila ja opet počnem sa odvikavanjem a ona za dva tjedna opet dobile virozu i tako par puta..svaka dva tjedna je imala virozu..kao da ju je imala u džepu pa ju vadila iz protesta..e kad se zadnji put oporavila to je bilo 01.01.10. vidim ja da ona opet samo siku hoće,a ništa drugi i taj dan sam razgovarala sa svojom bakom koja ima 88 godina i ona mi veli da je nju mama sa 3,5 godine odvikla od sisanja tako da je namazala bradavice sa medom i soli i ja već očajna od svega napravim to isti dan..ajme..to je bila faca očaja kad je probala..pljuvala, vikala, užas..još je par puta taj dan krenula na cicu i svaki put vidjela da je fuj..drugi dan jju je samo sa navjericom gledala ali ju više nije probavala..postala je veselija, više je jela, pila, igrala se, kao da je odjednom imala više vremena što i je jer je bila u stanju satima biti na cici..sad kad ju vidi vrišti i smije se ali više ne cica..od tada nije više bila bolesna..da li se oporavila, ojačala ili je sezona viroza prošla ne znam ali znam da je potpuno drugo dijete. 02.02.10. prvi put je prespavala cijelu noć u komadu..ja sam se svako malo budila jer nisam navikla spavati cijelu noć..

ako ste vec poceli sa kravljim i nije bilo reakcije, ja bih tako i nastavila. moja curka je sa godinu i par mj presla na kravlje i nikad nije bilo problema. preporuke jesu da se sto duze ceka sa kravljim, ali kako dijete krece u jaslice, treba prvo doma probati sve sto ce mu tamo ponuditi.
), pa im se slobodno pridruzi.
Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.