Sada je: 06 lip 2026, 00:06.

Do kad bocica???

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Do kad bocica???

PostPostao/la Carlito » 16 vel 2010, 10:51

Zeezee a mozda su mu zubici po priridi takvi? Meni je Karlo od treceg mjeseca do druge godine jeo po noci adaptirano mljeko, znaci i navece i preko noci, sto znaci dvije bocice poslje vecernjeg pranja zubica, a ima savrsene zube, pravilne, bjele, zdrave... Ja isto imam jako kvalitetne, pravilne, bjele i zdrave zube. Tako i moj tata i brat.... Mozda je tu malo i genetika??? Ne tvrdim da je, jer nisam sigurna, nego mislim mozda je tako?
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 16 vel 2010, 10:53

Moram priznat da vjerujem da tu i genetika igra ulogu. Recimo mm pere zube i češće nego ja prek dana, a ima izgleda slabu caklinu i začas dobije karijes. Ja sam imala zadnji karijes na mliječnim zubima u periodu kad sam štrajkala s pranjem... Dok si nisam zamislila nešto ala gore spomenuti grica i greca (u obliku malih crnih beštija koje hodaju s krampovima po zubima po noći i rade rupe) - to mi je kao mlađoj tinejdžerki palo na um jedne večeri i od onda ako sam par puta propustila navečer oprati zube... :lol Uglavnom - od tada ništa. A i mama mi ima super zube. Pa se nadam da će i K naslijediti s moje strane kvalitetu zubića.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Carlito » 16 vel 2010, 10:58

Pa da, mm se jako trudi oko zubi, redovito pere, ali ima jako lose zube, svako malo neki karijes a neki cak i puknu kako su slabi. A ja ne pamtim kad sam karijes imala, cak ni u trudnoci. Ja vjerujem da tu ima genetike.
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mama Mia28 » 16 vel 2010, 11:03

Hmm,i od dojenja karijes i od bočica pa najbolje onda da djecu hranimo intravenozno. Mi peremo zubiće,a sad ak se zalomi koji karijes što mogu??? Mislim da genetika igra dosta ulogu u ovome.Moj djed ima 75godina i još ima SVE ZUBE!!!! Ali kako???? nikad nije prao,nikad nije vidio zubara,jest da su kratki(valjda su se istrošili) ali svi su tu,osim mislim 2 zadnja. Po meni je on stomatološko čudo. :)
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Carlito » 16 vel 2010, 11:10

On je primjer da je to genetika. :) Sad jos molim boga da je Karlo potegao moju genetiku!
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zeezee » 16 vel 2010, 11:51

sigurno genetika ima neke veze s tim, al ako je loša, onda joj ne pomaže noćno cicanje ili bočica. da sam znala da će mu zubići biti takvi, ne bih ga dojila po noći tako dugo, to je sigurno. ja nemam ne znam kak super duper zube, slabi su, ali nisam u toj dobi imala karijese sigurno. nisam ih imala do vrtićke dobi,a jela sam svašta i bila na adaptiranom. muž ima jako dobre zube, kao i svi u njegovoj obitelji.
naravno da djecu nekako moramo hraniti, ja sam samo komentirala uvriježeno mišljenje da noćno dojenje ne šteti zubima. osim vlastitog iskustva i od nekolicine stomatologa imam potvrdu da to i nije baš tako, a najbitnija mi je od frendice zubarke koja i sama doji, dakle znam da nije anti dojenje nastrojena
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Carlito » 16 vel 2010, 12:38

Ja mislim da je bolje da si dojila djete bez obzira na karijes, to je neko moje misljenje, jer dojenje je za njih nesto posebno i najdraze! A usto i jako zdravo. Nisi ti nista pogrijesila sto si dojila preko noci. A mozda i da nisi dojila, mozda bi imao karijes. :dunno
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 16 vel 2010, 12:54

Za stanje zubi kriva je 90% genetika.
Oduzimanjem bočice, ili dojenja, neće se izbjeći pojava karijesa.
Isto tako je i sa rasporedom zuba.
Moja starija je pila jogurt na bočicu do 4,5 godine (nije htjela
kravlje) uz to duda prst. Nikada nije imala karijes, zagriz joj je
OK, zubi ravni.
Manja nema bočicu, ima dudu (koja je kakti bolja solucija od prsta),
Zubi su joj zdravi, al izgledaju ubi bože :(
Zubiće peru dva puta, same i onda možete mislit kako je to temeljito.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ANA CASH » 16 vel 2010, 13:14

IvaV je napisao/la:onda mi teorija pada u vodu :/ :lol
ne znam, zaista se jesam salila, ali i kad gledas, sva su upozorenja za hranjenje na bocicu. Nitko ne spominje nocno dojenje i karijes.

evo spominje se u ovom tekstu

Naime, dojenje, te konzumacija hrane i/ili tekućina koje sadrže šećer, uključujući mlijeko, može na mliječnim zubima ostaviti trajne posljedice uzrokujući karijes koji se u stručnoj literaturi naziva karijes bočice, dojenački karijes, cirkularni karijes, rampantni karijes itd.

kopirano iz linka sa početka teme, nema veze ako je hrana full prirodna ili neprirodna što se tiče karijesa ima isti učinak
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 16 vel 2010, 23:06

ja se nadam da ima gene moje loze...djed zube-ma za ne vjerovat,a ja -tako tako.Nisu baš naj al nisu ni za bacit...mene će poslužit :lol Moj mališa ne može bez večernje bočice...što ću...operem zube nakon nje,a sad...žao mi je uzet mu je a tako mu je draga...ionako se spremam otet mu noćnu dudu (danju ne duda),al još i bočicu...to ne mogu.To mu je najslađe na kraju dana.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Carlito » 17 vel 2010, 04:35

Ja sam karlu veceras dala bocicu i kad je popio odvela ga i oprala mu zube. Kad smo se vratili u krevet opet je pitao "di je moje meko" i trazio bocicu, tako da sam mu opet dala. Nista nisam napravila. :dunno
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la maminamaza » 17 vel 2010, 15:35

Čitajući vaše postove nekako nisam našla odgovor niti u jednom pa moram postaviti pitanje..Naime, moja curica koja ima 16 mjesei nikada nije htjela prihvatiti mlijeko na bočicu. Do 14 mjeseci sam ju dojila i onda sam prestala jer nije htjela niša jesti osim cice i bila je u stanju cijeli dan visiti na njoj tako da sam bila primorana prekinuti. Ostalu hranu je počela jesti svu. Ujutro je jela čokolina na žlicu i navečer također. U toku dana je jela skoro sve što i mi, samo malo blaže..Nego, kako se dama budi ujutro najčešće oko 5.20 kad se i muž i ja spremamo na posao tako joj se prije podne rano spava pa onda ni popodne ne izdrži bez spavanja. Neki dan je zaspala u 17,30 i kad sam vidjela da nema šanse da ju probudim na spavajući sam ju presvukla u pidžamu i pustila da spava. Pošto nije jela od ručka, napravila sam joj čokolino u flašici (što nikad nije htjel jesti ali eto) u slučaju da se probudi kasno gladna pa možda uzme. Tako je i bilo, probudila se oko 23 h i maznula flašicu čokolina..drugi dan se scenarij ponovio samo što se ovaj put razbudila nakon flašice pa smo se još i kupali i igrali i tak. Drugo jutro kad se probudila pošto je bio vikend igrala se kod nas na krevetu i počela tražiti MEKO, MEKO..opet sam joj otišla napraviti čokolino na flašicu više iz fore, no ona je iz fore i to popila. Uglavnom, ona je sada počela redovito piti tj jesti čokolino na bočicu ujutro obavezno a popodne hoće i kakao a i navečer voli čokolino..E sada, moja mama koja ju čuva sada misli da će ona sa bočicom zamijeniti cicu jer joj kao već dva dana malo slabije jede ostalu hranu i da sam pogriješila što sam joj sada dala bočicu. Ja se dvoumim i ne znam šta da mislim..Drago mi je što napokon hoće piti mlijeko jer do sada nije uopće htjela. Inače pije i čaj i vodu, sokove neće uopće. Pije i na flašicu sa dudom, pa sa kljunom, pa sa onim sportskim čepom pa čak i na šalicu tako da mi se čini da ne bi trebala bočica biti problem. Ne znam, eto očekujem mišljenje drugih mama da čujem jesam li pogriješila. Žao mi je ne dati joj jer je ona dijete koja nikada nije dudu htjela, nikada se nije uz neku igračku vezala, ništa ju nije zanimalo osim cice..mislim da bi nešto trebala imati što ju veseli pa makar to bila i flašica..mislim,..pa neće cijeli život tako a opet se fino i bezbrižno napapa za doručak i večeru..Željno očekujem mišljenja..
maminamaza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 17 vel 2010, 16:19

Hm, meni u svemu tome nije problem što ona hoće piti na bočicu, ali mi se se čini nimalo idealno da pije baš čokolinu na bočicu. I to zato što je čokolino hrana koja treba ići na žlicu, a nisam sigurna i za kravlje mlijeko (ak je na tome čokolino napravljen) - no to je izbor svake mame. Nama je pedijatar savjetovao ne kravlje mlijeko kao obrok do 2. godine i za to sam našla dosta info koje to podupiru.

Da li ti papa i druge mliječne proizvode, jogurt, svježi sir i slično? Ak se dobro sjećam u toj dobi trebali bi dobiti do 500ml mliječnog zbog kalcija dnevno, barem približno.

Da je moje dijete probala bih u tu bočicu dati umjesto čokolina radije čisto adaptirano. Ako neće odmah, onda se postepeno smanjuje udio čokolina, a povećava udio adaptiranog. Tako bi zadovoljlila potrebu za mliječnim proizvodima, a može ga piti i na bočicu. Hrana ne bi trebala ići na bočicu jer se preskače prvi korak probave u ustima (miješanje hrane slinom i enzimima koji su u njoj sadržani). Znam da je dosta popularno davati pahuljice u mlijeku bočicom, ali eto - ja ne bih.

Tak da mislim da što se same bočice tiče nisi pogriješila, samo možda po pitanju onog što je bilo u njoj da postoje bolji izbori.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la IvaV » 17 vel 2010, 16:35

maminamaza- dobro nam dosla na forum :mah

Kao prvo, reci cu ti moje misljenje-od cokolina pa nadalje :mrgreen
Razumjem ja da je tebi "zgodno" i prakticno pustiti ju da ti se najede iz bocice, nit gubis vrijeme hraneci ju, a jos je i u polusnu dok jede. Ali, zaboravljas jednu stvar- cokolino je hrana, a hrana se uzima na zlicu. O karijesu bocice mozes procitati par topica ispod.
kao drugo- pa kud cokolino? nikada ne bih dala djetetu dva puta dnevno cokolino.

ona je sada počela redovito piti tj jesti čokolino na bočicu ujutro obavezno a popodne hoće i kakao a i navečer voli čokolino..E sada, moja mama koja ju čuva sada misli da će ona sa bočicom zamijeniti cicu jer joj kao već dva dana malo slabije jede ostalu hranu i da sam pogriješila što sam joj sada dala bočicu. Ja se dvoumim i ne znam šta da mislim..Drago mi je što napokon hoće piti mlijeko jer do sada nije uopće htjela. I

Znaci, sad si dva obroka zamijenila cokolinom, dakle otpada ti dourucak i vecera. Nije ni cudo sto ti ona onda odbija drugu hranu. ne stvaras joj zdrave prehrambene navike. za dorucak moze mlijeko (tek kad se probudi), ako bas zelis na flasicu, ali cisto mlijeko- adaptirano ili kravlje. Kravlje se preporuca sto kasnije, no ako ste vec krenuli i nema reakcije, ok. Dakle cisto mlijeko popije na flasicu, time popije dovoljno mlijeka, a ne najde se i trazi jos dorucak. Za veceru moze isto tako. ALi prvo konkretna vecera, pa poslije kupanja mlijeko.
To ti ja pisem kako je bilo kod nas, ali moja je curka odrasla na adpatiranom. da nije, mislim da joj tako kasno ne bih ni uvodila bocicu.
Jel zna piti iz obicne salice? ako da, salicu u ruke i neka pije mlijeko. Probaj sa slamcicom, i to im zna biti zabavno i dosta popiju.
Velika je ona cura za uvodjenje flasice, pogtovo one sa cokolinom.

Eto, nadam se da smo bar malo pomogli!
pridruzi nam se na ostalim temama, napisi kad ti je cura tocno rodjena, pa cemo vidjeti i u koji generacijski topic spadate ;)
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Carlito » 17 vel 2010, 18:02

Ja definitivno ne bih davala cokolino kao dva obroka, niti kao jedan obrok SVAKI dan. Daj joj obicno mljeko na bocicu. Definitivno cokolino ne toliko cesto. Ja nikad nisam nista od hrane davala na bocicu, bocica je uvjek sluzila za mljeko i za caj dok je bio manji. Radije joj cokolino napravi rjetko pa joj daj na casu da popije nego na bocicu. Moje misljenje je to.
A sto se tice mljeka, kravlje ili adaptirano, nisam znala da se kravlje ne smije davati do druge godine??? Nasa pedijatrica ga preporuca od 9 mjeseci. Mni Karlo nije htjeo obicno mljeko pa mi je zato dugo pio adaptirano, ali griz sam mu od 9 mjeseci spremala na kravljem. Mislila sam da se domace kravlje ne smije dugo piti???
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 17 vel 2010, 21:22

Carlito mišljenja o kravljem mlijeku se uvelike razlikuju. Ja sam samo malo istraživala i naišla na mišljenja koja su totalno suprotna - npr. da je ok (ako nema reakcije) za pripremanje nekakvog obroka tipa griz ili puding već od 6, 7 mjeseci starosti, pa sve do onog što kasnije to bolje, ima naravno i krajnosti da uopće kravlje mlijeko nije za ljude. I savjeti pedijatara se razlikuju - eto tvoja dr. veli od 9 mjeseci, nama rekli od 2g, nekima od 1g, tako da - nema tu trenutno dogovora. :dunno
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Carlito » 17 vel 2010, 21:44

Ma ja sam se samo onako malo iznenadila kad sam procitala. Da mi je neko rekao da nije dobro vjerovatno bih se zapitala kad cu mu ga dati. :dunno I glupo je to sto pedijatri govore drugacije, trebali bi se nekako organizirati i prihvatiti jedno opce misljenje i njega djeliti sa pacijentima. Tako nasa pedijatrica kaze jedno, druga drugo, treca trece... i tako u nedogled. A sta je onda stvarno dobro za nasu djecu???? :baba
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la maminamaza » 18 vel 2010, 08:56

Hvala, hvala na mišljanjima to mi je trebalo..
Nije pravilo da dva puta jede čokolino već nekad kao što sam rekla popije i kakao( blagi naravno). Što se tiče kravljeg mlijeka, pedijatrica nam je rekla već negdje sa 9 mj da je ok ako nema reakcije da troši kravlje mlijeko ali punomasno. Kod nas se to sve pobrkalo kad je ona odbijala bilo kakvu tekućnu zbog cice tako da je prvi put sa 8 mjeseci uopće popila čaj na bočicu.. Isto tako nam je pedijatrica rekla da je ok ako voli jesti čokolino, naravno tada ga je jela žlicom.. Ne bi rekla da se sada navikava na bočicu jer ona na bočicu pije kao što rekoh od 8 mjeseci samo što je sada počela tražiti mlijeko. Razmišljala sam i o tome da joj dam da pije prijelazno mlijeko umjesto čokolina ali mi se nakako čini da onda iremo u rikverc..misli, ako ga do sada nije pila zar ima logike sad joj ga davati..Inače ona općenito nije imala nikakve reakcije na bilo koju vrstu hrane pa je pedijatrica pohvalila što sve hoće jesti..naravno ako joj je volja, ako nije, neće ništa..Zbog dojenja smo se jako namučili oko hranjenja, već sam bila očajna, sve što je palilo kod druge djece kod nje nikako.. Jučer je npr. jela prilično normalno, pa mislim da je moja mama bez veze digla paniku jer joj se neki dan očito nije baš puno jelo..Uostalom, ni odrastao čovjek nema svaki dan isti apetit..Što se šalice tiče, pije na nju ali polako i pomalo i još dosta proljeva pa mi nekako nije zgodno dati joj čokolina na šalicu a mislim da ne bi ni htjela.. Probat ću joj stvarno dati ujutro kad se probudi mlijeko pa ćemo vidjeti kako će to funkcionirati.. Inače od mliječnih stvari proće eventualno voćni jogurt..sir i takve stvari ni blizu. Zato i kažem da sam sretna što napokon hoće popiti dosta mlijeka.. Inače Tea je rođena 28.10.2008. ..
maminamaza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ZacKa » 18 vel 2010, 09:45

Moja ima 4.5g. ujutro pije čokolino na bočicu, najviše iz razloga što ima nestabilni mjehur i do 16h mora popiti određenu količinu tekućine a inače pije ko mali ptič, pa smo joj ostavili tu bočicu. Inače bih ju već ukinula jer joj nije prijeko potrebna.

Inače da vas šokiram, ja sam sisala palac do 4 razreda oš, i također pila čokolino ujutro do tada, a i moj mlađi braco, a zubi su nam savršeni, ravni, ok sad imam karijesa ali do 8. razreda ništa. Tak da ja mislim da je 90% genetika ako naginje da će zubi biti krivi i s puno karijesa bočica će naravno odmoći. Ali to ne znači da će samo zbog dude i boćice imati takve zube.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Jewel » 18 vel 2010, 10:05

Mi još uvijek na bočicu pijemo ujutro i naveće mljeko sa 2 žlice keksolina ili grisolina. (19 mj)
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 18 vel 2010, 10:19

i mi jos uvijek s pune 3 imamo jutarnju i vecernju bocicu mlijeka jer je to jedini nacin da popije pola litre mlijeka dnevno - na salicu bi to bilo par mizernih gutljaja. i uopce se ne brinem zbog toga. govor dobar, zubi dobri.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la maminamaza » 18 vel 2010, 10:30

Sad mi je lakše kad vidim da nas ima..Za zubiće i ja mislim da je to više genetika nego što bočica ima utjecaj..mi zubiće redovito perermo ujutro i navečer a kakvi će biti to ćemo vidjeti.. Malo me iznenadjuju reakcije na čokolino jer ja do sada nisam čula neka baš negativna mišljenja o tome, baš naprotiv.. Sve u svemu, koliko smo muke prošli oho njenog hranjenja da sam imala osjećaj da neće nikada početi konkretno jesti.. Imala sam strašnu želju za dojenjem i nikada neću požaliti jer mislim da je to bilo najljepše iskustvo i meni i njoj ali ipak mislim da sve ima svoj nazovimo rok..u početku sam strogo slušala savjete roda i micala dudu i bočicu od nje na daleko da slučajno ne odbije cicu a kad je napunila 10 mjeseci i nije se skidala sa cice nazvala sam rode i rekla da sam do sada slušala njihove savjete pa neka mi sad pomognu kad moje dijete ima 10 mjeseci i neće jesti aposlutno ništa drugo osim cice..svaka čast svemu ali ako budem imala drugo dijete uz cicu će definitivno usporedo ići i bočica jer ovo je na kraju bilo strašno mučno..početi raditi a noću sebuditi 2-3 puta da bi dojila i to se nije htjela skinhti nego bi valjda cijele noći sisala..strašno..e nakon sam sretna kad vidim da prihvati bilo koje novo ponuđeno jelo..nemojte me krivo shvatiti, meni nije problem niti tlaka nju hraniti na žličicu, dapače ali u ovome vidim da baš gušta pa mi je zato žao ne dati joj..a imi i ja nećake koji sa 3 i 5 godina još uvijek ujutro i navečer redovito jedu čokolina na bočicu..
maminamaza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Carlito » 18 vel 2010, 11:23

Ma ja sam samo pomislila da je previse cokolino za dva obroka! Jer pretpostavljam kad popije cokolino da nece opet doruckovati ili vecerati??? Pokusaj sa mljekom obicnim, pa vidi kako ce reagirati. Sto se tice tvog dojenja i uvodjenja dohrane. nije ti bilo lako.
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la maminamaza » 18 vel 2010, 11:40

Probat ću..iako mama veli da danas nije htjela ni pogledati bočicu :) ..to je možda bila samo neka faza, vidjet ćemo..a što se odvikavanja od dojenja tiče muke samo takve..kad sam napokon odlučila da prekinemo kad sam trebala početi raditi dobila je crijevnu virozu i nije htjela nikakvu tekućinu na bočicu pa joj nisam mogla uzeti i siku..kad je prošla viroza kad se malo oporavila ja opet počnem sa odvikavanjem a ona za dva tjedna opet dobile virozu i tako par puta..svaka dva tjedna je imala virozu..kao da ju je imala u džepu pa ju vadila iz protesta..e kad se zadnji put oporavila to je bilo 01.01.10. vidim ja da ona opet samo siku hoće,a ništa drugi i taj dan sam razgovarala sa svojom bakom koja ima 88 godina i ona mi veli da je nju mama sa 3,5 godine odvikla od sisanja tako da je namazala bradavice sa medom i soli i ja već očajna od svega napravim to isti dan..ajme..to je bila faca očaja kad je probala..pljuvala, vikala, užas..još je par puta taj dan krenula na cicu i svaki put vidjela da je fuj..drugi dan jju je samo sa navjericom gledala ali ju više nije probavala..postala je veselija, više je jela, pila, igrala se, kao da je odjednom imala više vremena što i je jer je bila u stanju satima biti na cici..sad kad ju vidi vrišti i smije se ali više ne cica..od tada nije više bila bolesna..da li se oporavila, ojačala ili je sezona viroza prošla ne znam ali znam da je potpuno drugo dijete. 02.02.10. prvi put je prespavala cijelu noć u komadu..ja sam se svako malo budila jer nisam navikla spavati cijelu noć..
maminamaza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 18 vel 2010, 13:35

Što se tiče toga da li da daješ mlijeko ili čokolino, osobno ne mislim da bi bilo nazadovanje da daješ čisto mlijeko (AM), jer je ono kreirano prema potrebama djeteta. A negativne reakcije na čokolino su uglavnom zbog relativno velikog sadržaja šečera u istom. Kako sada postoje pahuljice (instant i one od "spljoštenih" zrna žitarica) i u natur verziji koje su lako dostupne, uvijek je savjet pokušati to nuditi i ne navikavati dijete na šečer toliko kad nema potrebe.

I moj mali dobije jednom ili dvaput tjedno čokolino (pomiješan sa "čistim" pahuljicama pola pola), nekad nam ukrade koju žlicu i češće, ali pazim da ga dobije na žlicu i da to stvarno nije prečesto... Sreća pa meni Karlo hoće papati i obične pahuljice (tipa od prosa, zobene, 3-Korn od babylove-a) - iako ne često i redovito, preferira stvarno veliku raznolikost. :p

Ja sam mislila da je moj K bio sisoljubac i pol, ali tvoja malena je bome još više bila vezana za cicu. :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la maminamaza » 18 vel 2010, 15:26

Blago tebi..koliko sam ja samo hrane pobacala jer Tea nije htjela ni probati to je strašno..u toj fazi kad sam ju pokušavala odvići od cice znala sam u kuhinji na kraju imati naslagana čudesa koja ona nije htjela ni pogledati..Kašice kupovne, domaće, voćne, mliječne, od povrća.....ma ne znam više ni nabrojati..najsretnija sam bila kad je počela jesti "normalnu" hranu jer sam onako gubila i snagu i živce, ali dobro, sad je to iza nas..
maminamaza
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvaV » 18 vel 2010, 15:42

maminamaza- nadam se da smo ti barem malo pomogli u nedoumicama i da ce ti curica i dalje fino papati. moja prepruka ti je i dalje da izbacis cokolino na bocicu, te da ga papate na zlicu ako bas morate, a mlijeko joj daj na bocicu ako nece nikako drugacije. diami ti je dala dobre preporuke so se tice raznih zitarica. nama je dan danas omiljen 7-korn od milupe kojeg mijesamo u svasta, a najdrazi nam je obrok vocni jogurt koji joj sama napravim. jogurt obicni plus voce po zelji i dodam zitarice :liza ako ste vec poceli sa kravljim i nije bilo reakcije, ja bih tako i nastavila. moja curka je sa godinu i par mj presla na kravlje i nikad nije bilo problema. preporuke jesu da se sto duze ceka sa kravljim, ali kako dijete krece u jaslice, treba prvo doma probati sve sto ce mu tamo ponuditi.

po datumu rodjenja tvoja mala sisoljupka spada medju Jesenjake (rodjena je na isi dan kada i nas Boromir :luv), pa im se slobodno pridruzi.
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=49&t=56159&st=0&sk=t&sd=a&start=60

:mah
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.