sto uciniti ako djete kad ima slobodno vrijeme samo odluci upravo to slobodno vrijeme "utrositi" u jos jednu dodatnu aktivnost?
Sto je "bolje" ostaviti ga da slobodna aktivnost bude i dalje slobodna pa se ono igra samo ili s prijateljima, gleda tv, cita i sl. ili dopustiti mu da ta aktivnost bude "organizirana" npr. neka sportska u kojoj se opet igra ali vjezbajuci i opet se druzi s vrsnjacima ali "organizirano?
Ovo smo i mi imali kao problem i nisam mu dozvolila natrpan raspored zbog činjenice što on tu slobodnu igru treba i traži. On ako je cijeli dan planski negdje, navečer u 21 se krene igrati i onda tuli da se nije stigao poigrati i ne bi išao spavati do 23 sata da ga se pusti. Znači, on bi rado išao na još aktivnosti, ali bi htio i tu igru utrpati u dan, a onda to bude nauštrb sna što ne smatram dobrim, jer kvalitetan noćni san smatram važnim, od toga da ne bude umoran i neskoncentriran na nastavi, do prevencije pretilost dovoljnim brojem sati noćnog sna. Ali, to je naš stav kao roditelja. Nije nikakav univerzalni recept. Vjerojatno ima djece kojem to vrijeme za igru po izboru nije bitno, njemu jest. Napominjem da govorim o 8,5 godišnjaku i da mi je to skroz normalno.

) i jednu školsku (zbor), morat ću razmisliti o uguravanju nekog instrumenta iduće godine jer dijete zbilja ima smisla, pa da ne bi sutra bilo da ju nisam usmjeravala - ali najradije ne bih još

.
.
.
. isto i s nedjeljom - nogomet mladjem nije obavezan,a crkvu mozemo obaviti i u drugom mjestu. mislim da bih proskvikakala nacisto da moram vikend iskoristiti za nesto drugo osim za odmor, vrijeme s obitelji ili s frendovima. falim te boze da mojima jos nikakvi turniri nisu ni u peti