Sada je: 05 kol 2026, 01:53.

e-bay

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: e-bay

PostPostao/la Dudley » 20 vel 2010, 17:07

Mislim da je 160 kn.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JiA » 20 vel 2010, 17:36

prosla sam bez carine ( vrijednot posiljke je bila cca 300 kn ). :dada
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Greta » 20 vel 2010, 18:02

I ja neki dan za Levisice cca 300 kn, prošla lišo.

Glede cifre za carinjenje.... što nije sad limit 1000 kn????
Greta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 20 vel 2010, 18:03

Greta je napisao/la:I ja neki dan za Levisice cca 300 kn, prošla lišo.

Glede cifre za carinjenje.... što nije sad limit 1000 kn????

1000 kn za osobni uvoz
160 poštom
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 20 vel 2010, 18:05

Za taj limit moras ti fizički prelaziti granicu, te tako uvesti robu u toj vrijednosti. Kazu da otkad je limit veci, da su carinici strozi :dunno
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Rimaithor » 20 vel 2010, 19:35

Smanjili na 160? :shock
:loce
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la TinchiS » 20 vel 2010, 22:13

Da, da, smanjili na 160 :angry a ja taman čekam jednu pošiljku za kju sam pazila da nebude preko 300 kn :/ a kad ono "šipak". Nadam se samo da će nekak proći bez carine.
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ring » 20 vel 2010, 23:38

Neki su se domislili i naručivati na poštanski pretinac u sloveniju pa podići i ušetati u hr po kriteriju od 1000 kn. Na sve iznad 160 kn mogu dodati 15% carine + 23% pdv.

dazd kako si skužila lažne timberland, ja pratim već neko vrijeme jedan BNWT par.
mali oblak 8/07 - 4/08
naše plavooko čudo 9/09
rupica smijalica 3/12
ring
Razum i kontrola

PostPostao/la kimama1 » 22 vel 2010, 23:46

Došla sam prijaviti negativno iskustvo.
Vidjela sam neke zgodne čarape, cijena mi je odgovarala iako je šiping bio malo previsok. pa sam vidjela još jedne zgodne, htjela naručiti oba para i poslala selleru poruku da mi odgovori na koji se način obračunava šiping za više proizvoda. Jako ljubazno mi je odgovorio, da ću platiti nešto niži šiping ako naručim oba para.
I odlučim ja, fino stisnem buy now, i pojavi mi se ovo
Transaction Blocked
Unfortunately, this seller has decided that you are not permitted to bid on their listings. You may contact the seller via the Ask Seller Questions feature if you want additional details.
Please note: You may not use other eBay accounts to bid on this seller's listings. Doing so may result in your indefinite suspension from eBay.

Šokirala sam se. Dakle frajer mi fino odgovori i onda me blokira :shock
Ili je skužio da neće profitirat koliko je mislio, odnosno skužio je da mu se ne isplati slati (? to je trebao misliti prije, njegov problem) ili je htio blokirati nekog drugog pa blokirao greškom mene.
Nevjerojatno
TO mi je već drugo negativno iskustvo
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la dazd » 22 vel 2010, 23:55

ring je napisao/la:Neki su se domislili i naručivati na poštanski pretinac u sloveniju pa podići i ušetati u hr po kriteriju od 1000 kn. Na sve iznad 160 kn mogu dodati 15% carine + 23% pdv.

dazd kako si skužila lažne timberland, ja pratim već neko vrijeme jedan BNWT par.

ma bila je jakna timberland....
1 . smrdila je
2. materijal je bio očajan
3 . znak je loše napravljen
Dijete ju je inako brzo izgubilo u vrtiću :roll , a poslije je taj seler zbrisao s e-baya i puno ljudi nije dobilo svoje pakete uopće......
dazd
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la corazon » 23 vel 2010, 09:25

kima :shock :angry
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Greta » 23 vel 2010, 19:24

kimama1 je napisao/la:Došla sam prijaviti negativno iskustvo.
Vidjela sam neke zgodne čarape, cijena mi je odgovarala iako je šiping bio malo previsok. pa sam vidjela još jedne zgodne, htjela naručiti oba para i poslala selleru poruku da mi odgovori na koji se način obračunava šiping za više proizvoda. Jako ljubazno mi je odgovorio, da ću platiti nešto niži šiping ako naručim oba para.
I odlučim ja, fino stisnem buy now, i pojavi mi se ovo
Transaction Blocked
Unfortunately, this seller has decided that you are not permitted to bid on their listings. You may contact the seller via the Ask Seller Questions feature if you want additional details.
Please note: You may not use other eBay accounts to bid on this seller's listings. Doing so may result in your indefinite suspension from eBay.

Šokirala sam se. Dakle frajer mi fino odgovori i onda me blokira :shock
Ili je skužio da neće profitirat koliko je mislio, odnosno skužio je da mu se ne isplati slati (? to je trebao misliti prije, njegov problem) ili je htio blokirati nekog drugog pa blokirao greškom mene.
Nevjerojatno
TO mi je već drugo negativno iskustvo

Neki prodavači koji inače imaju običaj prodavati samo npr. u UK, stisnu u postavkama neku opciju koja blokira bidanje iz "vanjskih" država. Ja sam u svojoj "ebay karijeri" bila na tu foru nasanjkana nekoliko puta, pogotovo kad bih bidala u zadnjoj sekundi, i onda mi se javi blokada, a uredno sam pitala shipping i dobila odgovor.
Prodavači (većinom) vjerojatno smetnu s uma tu blokadu. Jednom mi je jedna žena napomenula (kad sam ju pitala da li šalje van UK) da mi može poslati i da ukoliko se odlučim za bidanje da joj javim jer je stavljena blokada.
Ostali najvjerojatnije zaborave da im je to uključeno. Možda ima i onih koji to namjerno ignoriraju, ali ne vidim svrhu, pa lakše im je reći da ne šalju van.
Greta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lena » 24 vel 2010, 14:59

Greta je napisao/la:Neki prodavači koji inače imaju običaj prodavati samo npr. u UK, stisnu u postavkama neku opciju koja blokira bidanje iz "vanjskih" država. Ja sam u svojoj "ebay karijeri" bila na tu foru nasanjkana nekoliko puta, pogotovo kad bih bidala u zadnjoj sekundi, i onda mi se javi blokada, a uredno sam pitala shipping i dobila odgovor.
Prodavači (većinom) vjerojatno smetnu s uma tu blokadu. Jednom mi je jedna žena napomenula (kad sam ju pitala da li šalje van UK) da mi može poslati i da ukoliko se odlučim za bidanje da joj javim jer je stavljena blokada.
Ostali najvjerojatnije zaborave da im je to uključeno. Možda ima i onih koji to namjerno ignoriraju, ali ne vidim svrhu, pa lakše im je reći da ne šalju van.

ovdje nije to u pitanju. Prodavač ju je iz nekog, fakat nepoznatog razloga, strpao na block listu.

TinchiS je napisao/la:Da, da, smanjili na 160 :angry a ja taman čekam jednu pošiljku za kju sam pazila da nebude preko 300 kn :/ a kad ono "šipak". Nadam se samo da će nekak proći bez carine.

nisu smanjili, nego su digli. do prije ovog novog zakona o carini je bilo 0 kn.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.