Sada je: 25 kol 2026, 11:15.

Klub žderonja-part 21.

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: Klub žderonja-part 21.

PostPostao/la ancica » 22 vel 2010, 13:40

Bravo, Plusić!
Samo ti jedi zdravo i bit ćeš manekenka na porodu :)
Ja sam u obje trudnoće sve kile nabila u prvih 5-6 mjeseci odnosno, za vrijeme zime (a nisam ih nabila malo). Kad je krenulo proljeće ubijala sam sam se u voću i salatama, sva sreća da mi je tako baš odgovaralo. Onaj barba sa tržnice me obožavao - tamanila sam mu sve - i sezonsko i ono što nije.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Plusic » 22 vel 2010, 13:44

ancica je napisao/la:Samo ti jedi zdravo i bit ćeš manekenka na porodu :) .

ma mos mislit :lol
valjda me strefilo kad sam na vagi vidjela brojku sa kojom sam u prvoj trudnoci dosla u rodiliste :rolf
dobila sam do sada tek 11kg, nekako zivim u nadi da cu sve to ostaviti u rodilistu (prvi put iz rodilista izasla sa cca 13kg manje :joy )
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la ancica » 22 vel 2010, 13:54

valjda me strefilo kad sam na vagi vidjela brojku sa kojom sam u prvoj trudnoci dosla u rodiliste

:lol , identična situacija je bila i kod mene. Još na to dodaj noge ko boce, otečene... grozota jedna.
U drugoj trudnoći dobila 15 kg, izašla iz rodilišta sa -13kg. Tako da ima nade ;)

O tome da sad imam više nego kad sam izašla iz rodilišta, neću ni pričati.

Ali evo, opet sam na režimu prehrana - vježbanje i nadam se nekom pomaku. Ovaj put ću uspjeti, jelda? :mrgreen
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Plusic » 22 vel 2010, 13:59

ancica je napisao/la: Ovaj put ću uspjeti, jelda? :mrgreen

hoces, ja iskreno vjerujem da hoces (tako vracam vjeru i sebi) :)

mene iskreno spasila kombinacija 3-4dana kardio dijete i onda ostatak mjeseca normalna prehrana.
tako sam u tri mjeseca izgubila cca 5-6kg a da nisam patila, bila na dijetama i najvaznije da ih nisam dobila natrag .... (to sam taman skinula prije nego sam ostala trudna, sreca na tome ;))

nakon ove trudnoce cu opet tim principom, jer nisam ni jednog trenutka bila gladna,niti umarala organizam izgladnjivanjem....
a nemam nista protiv sporog gubitka, cca 1-2kg mjesecno, kroz godinu dana je to 12-20kg , to mi i predobro zvuci :joy :joy :joy
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la ancica » 22 vel 2010, 14:13

Plusić, ali ti si puno i vježbala, zar ne? Negdje sam pročitala onaj fascinirajući podatak od 3 sata stajanja na leg magicu :shock

Ja ovaj put ne idem sa nekom određenom dijetom jer ne mogu to izdržati, a imam i grižnju savjesti kad je prekršim.
Sad ne večeram, prijepodne jedem samo voće, a za ručak šta mi muž skuha, samo u normalnim količinama. Svaki dan vozim sobni bicikl oko pola sata i radim na leg magicu koliko mogu izdržati (s tim da ne mogu puno).
Ne mogu se izgladnjivati niti si brojati kalorije jer me to užasno frustrira pa na kraju ne znam jesam li više nervozna jer sam gladna ili jer se ona glupa kazaljka na vagi ne miče onako kako ja želim.

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Plusic » 22 vel 2010, 14:28

moram ti priznati da dok sam skakala po orbitreku, silovala LM, druzila se sa Cindy ,... i nije bilo nekih rezultata, stajala sam stalno na istom i bila pomalo frustrirana :(
onda sam digla ruke od svega i rekla da mi je dosta, da me nije vise briga i da cu ostati ko slonica do kraja zivota jer ne mogu vise ovako muciti ni sebe ni MMa svakodnevnim zalopojkama.
tada sam slucajno naisla na ovu kardio, sestricna mi rekla da ona na to ode svako malo kad joj se nakupi i da ima super rezultate. odlucila jos to probati za kraj ali totalno opusteno ((mozes mislit koliko mi je vec bilo dosta svega kad sam prvi dan popodne na dijeti pojela king double sladoled bez imalo griznje savjesti, jednostavno mi je bilo vec preko glave svih vrsta dijeta).
i tako dan po dan, rezultati su bili vidljivi :joy
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 22 vel 2010, 17:04

uh vratila sam sve kile. od božića se jelo nekontolirano osobito kad je mm bio na godišnjem. Tovili se udvoje. Od danas sam opet na laganoj djetici al ne mučim se previše. Jesti ću dovoljno al zdravo pa ako mi krene dobro možda odradim još koju turu kardiološke
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Kristina4 » 23 vel 2010, 11:35

Ancice, odlucila sam malo vise razmisljati sta jedem. Ne trpati u sebe bez ikakve veze, sta mi se nadje pod rukom. Recimo, prije bih obicno ujutru jela kakav sendvič sa salamom, pecivo iz pekarnice i sl - sada pojedem pahuljice, voce, puru s jogurtom, ponekad pitu.. Za rucak nastojim jesti vise svjezeg povrca (salate), bez kruha, meso peceno na malo masnoce i sl.

Uglavnom, ne jedem vise kruh uopce (sad mi vise i ne nedostaje), u pekarnu nisam usla od Nove godine kada sam "donijela odluku" o promjeni, pijem samo vodu i caj (bez secera), slatkise nisam potpuno izbacila (ali sam smanjila)...

Smrsala jesam, ali nije rijec o nekom velikom smanjenju kila. Mislim da je ovo dugorocno bolje i da ce mi se dugorocno isplatiti vise nego neke brzopotezne dijete, nakon koji se kila brzo vracaju. :zivili
Kristina4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ancica » 25 vel 2010, 09:19

Kristina - i ja sam negdje na tvom putu ;)

I dalje pazim. Sa hranom znam zbrljati, mada nisam jela ništa slatko već 2 tjedna. Vježbanje mi bolje ide, tu sam redovita i baš mi je gušt. Vagat ću se slijedeći tjedan, nadam se da će ići 1 kg dolje.

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la bubsek » 27 vel 2010, 13:33

evo da se i ja malo javim nakon moje dijete u kojoj sam uspijela izgubiti 12kg za sad sam dobila samo 1.5kg tako da se i ja nadam da cu izac iz rodilista sa svojom predhodnom kilazom... :D
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ancica » 06 ožu 2010, 20:52

Da nam malo dignem topic...

Moj režim pokazuje rezultate. Išla sam dolje 4 kg u 3 tjedna. Super.
I dalje nisam ni na kakvoj dijeti, samo pazim šta trpam i kada - imam neka pravila i toga se držim (uglavnom). Najvažnije je da si ne dam da budem jako gladna, ali ni previše sita. I ne jedem iza 18h. Kombiniram namirnice. Ne jedem slatko (nekad si dopustim, ali to je sad pjesma kako sam ga prije tamanila). Puno vježbam (puno za mene :mrgreen ) i to me drži.
Kako vama ide? Ja ne bih mogla tu kardiološku dijetu - gotovo uopće ne jedem mliječne proizvode (samo jogurt i posni sir volim), a ako pojedem jaje (kuhano ili pečeno) odmah povraćam - odvratna su mi.

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Henrietta » 07 ožu 2010, 11:03

ancica, tvoj režim je najbolji put do cilja :dada mene isti način primi 2-3 tjedna i onda iz raznih razloga posustanem pa opet ispočetka... :roll
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 08 ožu 2010, 12:56

Ja sam probala način sličan ančici i još se tog držim samo nije da baš nešto puno vježbam al nešto gradimo na selu vikendom pa se tamo istrošim. Tako već mjesec dana i nisam smršavila ni grama čak djelujem napuhano. Kod mene pali samo rigorozno a i ja kad nisam na strogom režimu tu i tamo zgriješim
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ancica » 09 ožu 2010, 10:32

Da se pohvalim - ide mi i dalje sasvim dobro. Na -6kg sam i osjećam se odlično. Nije mi teško, ne gladujem, vježbam i ide :joy

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 10:51

cestitam!!!!!!
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 09 ožu 2010, 11:55

I ja sam smršavila cca 2 kg. Ne pridržavam se dijete striktno, ali sam smanjila unos kalorija. :joy
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la ancica » 10 ožu 2010, 09:52

Čestitam mirbi :zivili

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Profimama » 10 ožu 2010, 11:02

Mogu vam se pridruzit? :buket
Da ne kopam, imate li kakav link za tu kardio dijetu.
Imam ovo ljeto 20--tu godisnjicu mature, a u gu.... barem 20-25 kg viska.
E sad ja bi bila sretna da u tih 3-4 mjeseca skinem 10 :mrgreen ,
recite mi da je to moguce :p
Čestitam ancice, -6 je ludilo brojka,
Mirbi cestitke i tebi, samo naprijed
Mozes mi poslat na pp info o tvojoj dokici koja se bavi nutricionizmom?
Iako kod mene je problem jednostavan, jedem sve sto stignem i danju i nocu,
u kombinaciji s minimalno sna daje puuno kila viska
Zadnja izmjena: Profimama; 10 ožu 2010, 11:12; ukupno mijenjano 1 put/a.
FABJAN 30.05.2005
FRANE 06.03.2009

Srce ponizno stvori mi Gospodine i duh postojan da moli u meni
Profimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sj » 10 ožu 2010, 11:09

Ajme Profi imam isti problem, samo što sam ja toliko nabila u zadnju godinu-dvi dana :oops: Ne kupujem robu jer čekam da stanem u manji broj...
evo jedan od linkova

http://www.drbastac.co.rs/dijete.htm#KARDIOLOŠKA DIJETA

ja sam trenutno na toj, danas treći dan. Već sam ručala a kancelarija mi smrdi po kuvanom jaju :lol
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Plusic » 10 ožu 2010, 11:12

ja sam jela i pecena jaja na oko i cevape i svasta sam kombinirala i svejedno je islo dolje ;)
medjutim moju pricu vec i vrapci na granama znaju, totalno sam dosadna :mrgreen

dodjoh ovdje cestitati Mirbi - krenulo je :joy :joy :joy
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 10 ožu 2010, 11:17

A, evo, 4 tjedna su prošla. Mogla bi ja to i bolje, ali je teško uskladiti meni, jer mi kuha mama. A i u zadnje sam vrime baš down, pa mi se na trenutke svaka stvar, pa i dijeta, čini besmislenom. :oops:
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Plusic » 10 ožu 2010, 11:29

samo hrabro i polako naprijed!
2kg mjesecno je dobar ritam, to je 24kg godisnje ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 10 ožu 2010, 11:49

Prošli tjedan sam jela manje nego inače, kad sam depresivna, ne mogu jesti ništa. :/
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Profimama » 10 ožu 2010, 12:06

Joj, mene depresija baca na slatko, ali tuga, onako prava zatvara apetit,
ali ne daj Bože, bolje sretna i debela ;)
Sj ja cekam da uđem u neki broj, stvarno nista ne mogu kupit,
mozda se mentalno jos nisam dovoljno nadebljala pa trazim po 'starim' dućanima.
Trebala bi u Pupetu u Dalme ili nesto slicno :/
A da mi je izbacit Čokolino iz kuće mislim da bi trenutacno izgubila 5 kila,
totalni sam ovisnik :alc
FABJAN 30.05.2005
FRANE 06.03.2009

Profimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sj » 10 ožu 2010, 12:13

s hladnim mlikom i onako ugusto :daj5 :lol
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la mirbi » 10 ožu 2010, 12:15

Ne jedem to već godinama, to sam prvo izbacila iz kuće, a i moja dica to ne vole. :mrgreen
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Profimama » 10 ožu 2010, 12:28

s hladnim mlikom i onako ugusto

Baš tako, ja još ni ne pomiješam da tekstura bude mix, malo suho, malo vlažno, njam, njam, it's delicious :liza
Kad sam nakon prve trudnoće u neka doba ukinila navedenu napast, kile su krenile prema dolje,
samo se :/ treba odreć užitka
FABJAN 30.05.2005
FRANE 06.03.2009

Profimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sj » 10 ožu 2010, 12:31

ja još ni ne pomiješam da tekstura bude mix, malo suho, malo vlažno,

:dada ne smije bit puno mlijeka, ali ni skroz suho :dada
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la mirbi » 10 ožu 2010, 12:40

Pa se čudite što ste... :sumo

:mrgreen
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la ancica » 10 ožu 2010, 13:05

A jeste... čak i da ne volim čokolino sad bi mi, nakon ove zorne ilustracije, došao gušt da ga pojedem. :)

ancica
Čudo od žene

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.