Ne znam da li se moderatorice slazu da slicnu tematiku i ovdje obradimo, no, cinila mi se zgodna njihova ideja da se na jednom mjestu, pregledno, pobroje iskustva roditelja koji imaju ili su imali (davnih dana ili nedavno) djecu u prvom razredu. Znaci, ne u formi diskusije, nego bas nabrajanja cinjenica iz vlastitog iskustva.
citiram:
Udruga Korak po korak obradjuje temu o tranzicijskim periodima u zivotu djece. zanimaju ih iskustva roditelja cija su djeca ove godine u prvom razredu, i iza njih je iskustvo o procesu upisa i pocetka 1. razreda, da to iskustvo podijele na fokus grupi. Posebno ih zanima sto misle o proceduri tijekom upisa (pregledi, razgovori s djecom i s roditeljima, kako su to dozivjeli, kako su to dozivjela djeca, sto su zeljeli reci o svome djetetu a nije ih se pitalo, sto misle da je nepotrebno... Takodjer, kako je organiziran pocetak nastave, sto im je bilo dobro, sto bi mijenjali..
Evo pitanja (malo sam promijenila anketu, izbacila jedno pitanje i dodala tocku razno):
1.Koja je razlika između pristupa djetetu u vrtiću i školi?
2.Je li vaše dijete imalo problema prilagodbe kod polaska u prvi razred? Kakve i kako ste ih riješili?
3. Kojih 5 stvari dijete treba znati/imati razvijeno kako bi bez teškoća krenulo u 1. razred?
4. Posebne opaske i posebne savjeti roditeljima buducih prvoskolaca
i kopiram izvor:
http://www.roda.hr/forum/threads/52743- ... okus-grupe

, osim organizacijskih - uskladiti vannastavne aktivnosti sa skolskim obvezama.
)