Postao/la Andrijina mama » 18 srp 2006, 09:46
<
> E vjeruj mi da ne znam,a i mene to zanima, cak sam, sto je vrlo cudno pila Ginipral tablete sve do ulaska u deveti mjesec,jer je Andrija bio jako nisko.A za te tablete su mi tada govorili da se od njih jako tesko i sporo otvara, ali eto vidis, ispalo je da to nema nikakve veze.<
>A za ovih deset cm, sjecam se kada smo stigli u bolnicu u gluvo doba noci, 3 sata ujutro, zatekli smo samo jednu babicu i jednu medicinsku sestru(moju doktorku sam zvala na tel). E sad, ja sam bila uzasno mrsava, stomak mali, toliko da se trudnoca nije primjecivala do sestog, sedmog mjeseca. I kazem ja babici da sam dosla da se porodim jer mi je pukao vodenjak, a ona meni kaze , ma sta ti znas nije to jos za porodjaj vidis kako ti je stomak mali. Moj muz se smije i kaze, ma ne stvarno, pukao joj je vodenjak ali nema jake bolove. Mene ono presjece na svakih pet minuta ali nista strasno. I kaze babica, ajde do
o da pogledam, mada ja ne vjerujem da je to bio vodenjak( inace na posteljini je bilo sigurno pola litra vode, a ja kao ne znam je li vodenjak).I legnem ja tako na onaj sto, babica krenula da me pregleda i odjednom uzviknula, au ova je otvorena skroz, ona ce se svaki cas poroditi.<
>Poslije nam je to bilo smijesno jer sam joj ja rekla, ma zezas, ja mislila da se vratim kuci jer ono sigurno nije bio vodenjak...<
>Eto tako ti je to bilo taj moj prvi put, vjeruj mi da bih voljela i ja da znam tu tajnu otvaranja pa da je primijenim i sada, ali stvarno ne znam kako. Citala sam da je do
o imati odnos poslednjih dana prije porodjaja jer se navodno sve to opusti i rasiri, ali ne znam koliko je to tacno jer mi nismo imali odnose od mog sedmog mjeseca, i tada i sada.<
>Usvakom slucaju, nadam se da ce se obistiniti to sto si mi rekla, i da cu i ovoga puta imati super
zinski porodjaj. <i></i>