Sada je: 22 srp 2026, 10:50.

upomoć-afte i natečeno zubno meso

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

upomoć-afte i natečeno zubno meso

PostPostao/la mama307 » 21 ožu 2010, 11:35

Jesam li zalutala, ali tko god ima neko iskustvo-vičite! Curica od 4 godine mi je dobila afte u grlu, po ustima-na usnicama. natekle su joj desni, boli je grozno.
Ovih dana šetamo od doktora do stomatologa, njoj ništa bolje. Na amoksilu je, ispiremo tekućinom usta,ibuprofen za bolove.sve je boli-ne jede,i ovako je slabašna i slabog apetita-kalvariju prolazimo.
mama307
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: upomoć-afte i natečeno zubno meso

PostPostao/la badada » 21 ožu 2010, 16:10

daj joj bar tekući jogut ili voćni jogurt,hladni iz frižidera, to bi joj trebalo pasati
i možete desni mazati s kremicom za zubiće, npr Calgel
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirnela » 21 ožu 2010, 18:25

moja P je prvi puta dobila sa 3,5 godine... - to je bila katastrofa :roll
puna 4 dana nije htjela ništa stavit u usta (osim hladnog čaja), a onda je 5. dan pristala na hladnu ramu namazanu na meki dio kruha...
a i iz vlastitog iskustva sa aftama, potpisala bih badadu: nešto hladno iz friždera, ali ne slatko (voćni jogurt) - mene je slatko peklo do boliiiii...
želim vam što prije ozdravljenje
:kiss bubanoj princezi
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la newmom » 22 ožu 2010, 14:13

M. je nažalost isto već imala afte,i to kad je bila dosta manja(s godinu i nešto,čini mi se)
ja ih imam cijeli život,bar jednom mjesečno(osim u trudnoći)
potpisujem mirnelu: nešto hladno,ali nipošto slatko,afte reagiraju na slatko i bole još više
mi smo M. znali jezik premazati i s baby propolisom(po preporuci pedijatra)
meni osobno za afte jako pomaže Gengigel,ali ne znam jel on primjeren za djecu :dunno
(sastoji se od hijaluronske kiseline,koja je izvrsna za bilo kakve upale u ustima,na desnima itd)
trenutačno ublažuje bol...također parodontax pasta za zube(opet ne znam jel to smiju djeca,a i odvratna je okusa,pa bi tu trebalo puno nagovaranja)
meni se također dobar pokazao grejpfrut,jede se narezan,bez šećera,od njega kao da brže prođu
također sam čula da je i jabuka dobra,pomalo je grickati :dunno
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la teutonija » 22 ožu 2010, 14:19

Postoji Gengigel Baby znači za djecu i super je kod afti,pomaže oporavak sluznice.Možete mazati nekim pripravkjom s lokalnim anestetikom npr Dentinox gel ,a ok je i baby propolis.Mislim da je jedino Amoxil suvišan u toj priči jer su afte virusna bolest.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la palunkica » 22 ožu 2010, 14:30

Evo mi smo sad prvi put imali aftu, ja sam kupila ovo, preporučili nam u apoteci, http://farmex.hr/linija-Aftamed/.

Mi smo uzeli Junior Gel. Jako je skupo, ali ga je čim sam namazala taj gel instant prestalo boliti. Prošla je nakon cca 6 dana, da li je to zasluga gela ili ne, ne znam, ali definitivno je moj cendravac odmah zašutio čim sam mu to namazala.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Maja D » 24 ožu 2010, 16:17

Propolis + udarna doza B vitamina
(ja sam sklona aftama i isprobala sam razne gelove i tekucine za ispiranje, jedino mi se ovo pokazalo kao efikasno)
Maja D
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama307 » 31 ožu 2010, 14:21

hvala svima! afte su prošle-malo smo se namučili,ali prošlo je. puse svima!
mama307
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 40 gostiju.