Sada je: 30 srp 2026, 00:49.

Kako su se snašli nakon produljenog boravka?

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Kako su se snašli nakon produljenog boravka?

PostPostao/la medo14 » 23 ožu 2010, 11:05

Obično pokušavam u naslovu već naznačiti smisao teme, ali ovaj put mi nije ništa palo na pamet bliže i smislenije.
Dakle, objašnjenje naslova ili teme. :D
Kako su se vaši školarci snašli kad su završili sa produljenim boravkom u školi?

Čula sam da su neki imali malih poteškoća nakon završetka produljenog boravka, baš zbog te velike promjene.
Naime, tamo ipak učiteljica vodi brigu da se na vrijeme napiše zadaća i još malo vježba gradivo, pregleda napisano, vodi brigu da ipak nešto pojedu na ručku i užini (barem ova naša) i ipak im osmisli to vrijeme dok roditelji dođu s posla.

Moja cura (3. razred) ima još ove godine boravak, nije do kraja u boravku ali taman da završi svoje obaveze i obavi ručak.
Što je još gore slijedeće godine neće imati niti ručak u školi.
Već o tome razmišljam, kako ćemo slijedeću godinu imati veliku promjenu.
Em će morati samostalno voditi brigu o zadaćama, em će morati nešto i pojesti. Možda će nam baka uletiti kao pomoć, ali to je sve možda.

Kako to izgleda kad oni samostalno ostaju doma i moraju ipak u tom periodu odraditi sami svoje zadatke i usput nešto pojesti. Što obično jedu kad su sami doma?
Da li ih telefonski nadzirete, upućujete, provjeravate?
Imate li neke savjete kako ih pripremiti na u promjenu?
:mah
medo14
kraljica tablica

Re: Kako su se snašli nakon produljenog boravka?

PostPostao/la TinaL » 23 ožu 2010, 11:22

Ova tema je i meni jaaako zanimljiva :dada sve nas isto ceka.
Mislim da ce biti puno nadzora, zivkanja telefonom, provjera i "natjeravanja"
TinaL
sretnica s krilima

PostPostao/la viki » 23 ožu 2010, 11:38

- moj je baš gunđao zbog boravka i ručka pred kraj, otkad ne ide u boravak, odmorniji je, prije je znao doć iz boravka i otić spavat
- ali sa zadaćom se borimo skoro cijelu godinu, ispočetka je svako malo nešto zaboravio, imaju jako puno zadaće, a ne zapisuju, i uglavnom ja s njim pišem zadaću, al on je takav :dunno
- i uglavnom mu ne ostavljam zadaću za drugi dan, možda dvije stranice matematike jel mu to dobro ide ili da ponovi pjesmicu
- uskaču mi sestra i mama, i sa čuvanjem i sa ručkom, iako obje rade, tako da nikad nije potpuno sam u kući
- i da, on je tek drugi razred
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 23 ožu 2010, 11:57

ja vas samo pratim. a jel imaju problema s nošenjem torba ? moja će imati 15 minuta pješice do doma i bojim se za njenu kičmu, a i fizički mislim da će joj biti preteško
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Kris2 » 23 ožu 2010, 12:04

Joj, jesam štreberica, znam da ne trebam još sad otvarati ovaj topic, ali ne mogu si pomoći :mrgreen .
Mojih dvoje će to dočekati već iza drugog razreda i stvarno se isto pitam kako ćemo to rješavati, pa čitam i upijam pametne savjete.
Kad smo kod nadzora, neki sam dan u T-comu, iz istih razloga, s velikim zanimanjem proučavala sigurnosnio sustav s kamerom - morati ću ih uštekati :mrgreen . Meni je još dodatna panika što su dvoje i bojim se incidentnih situacija ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la medo14 » 23 ožu 2010, 12:05

moji nemaju problema sa nosanjem torbi, sami nose jer baka ne može dvije teške torbe nositi.
Ali za to imaš rješenje u vidu onih kolica na kotačiće, fino se torba stavi na to i voza. Vidim da dosta klinaca to koristi, pogotovo ovi sitniji, nježniji školarci.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la lastavica » 23 ožu 2010, 12:13

to na kolicima mi se čini dobro ako si blizu škole, mislim da bi to kod nas bilo još gore i da bi nakon nekog vremena imala deformiranu jednu stranu tijela.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la viki » 23 ožu 2010, 12:50

- torbe su im fakat teške, mislim meni je preteška, al on je nosi, nemam pojma kak, al je nosi... :znoj
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 23 ožu 2010, 12:55

meni je manje zlo ta kolica od nosanja torbe na leđima.
Ipak oni hodaju onako s noge na nogu kad idu doma, pa malo stanu, pa može promijeniti ruku kojom vuče ta kolica.
Ovo na leđima je stalno na leđima, stajala ili hodala.
Nama je do kuće 5 min i zato nisam kupovala ta kolica, ali da je malo dalje uzela bi to.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la lastavica » 23 ožu 2010, 12:56

kad bi barem i kod nas imali treći razred boravak
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la VIPmama » 23 ožu 2010, 20:57

Mi i u trećem imamo boravak (sada smo treći), od sljedeće god. nema.

slijedeće godine neće imati niti ručak u školi

Medo, ovo provjeri, u nekim školama dopuštaju da djeca ručaju u školi i u četvrtom razredu :mah Pitaj pedagoginju ili ravnatelja ili tako nekog :mah
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Potica » 23 ožu 2010, 21:54

I mene ovo muči :/ iako se nadam da ćemo i iduće godine imati boravak to je još pod velikim upitnikom.
On od škole ima dobrih pola sata do doma (njegovog hoda meni treba 20 min), sitan je i nemam pojma kako će nositi torbu doma.
Uz to idu i u smjene što znači da ga nema tko poslati u školu, niti natjerati da pojede nešto i nemam uopće viziju kako će funkcionirati pisanje zadaća kada će biti sam ujutro doma.
Sve u svemu u laganoj sam panici :dunno

Edit: tipfleri :oops:
Zadnja izmjena: Potica; 23 ožu 2010, 22:39; ukupno mijenjano 1 put/a.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la eli » 23 ožu 2010, 22:23

moja je još prvašićka, a od trećeg vjerojatno neće u boravak jer ima pravo samo na dva sata - ručak i pisanje zadaće. a mene je frka jako prometnih cesta gdje ni semafore uvijek ne poštuju, a znaju i ne raditi. i dvije ceste gdje su auta parkirana da vire sa križanja, nemoguće je izaći na cestu, a da prije imaš pregled.

zadaća ko zadaća - svi će je napisati ako moraju i pojesti jelo koje je mama pustila. očekivati učenje dok su roditelji na poslu bilo bi iluzorno. gledat će tv. tako sam i ja radila. :mrgreen
eli
Sveta krava

PostPostao/la TiFilMama » 23 ožu 2010, 22:31

evo jedne mame koja je prezivjela sto dijete vise nije u boravku :lol

mislila sam kako ce preko ceste, kako ce doma biti sama, da li ce biti savjesna u vezi zadace.....
no duboko udahnuti..... i prilagoditi se...nema druge ;)
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TinaL » 24 ožu 2010, 10:31

Tifilmama, a kako ste rjesili zadace i ucenje "na samo" npr. kad je skola popodne?
TinaL
sretnica s krilima

PostPostao/la TiFilMama » 24 ožu 2010, 13:39

nasa je sreca sto je skola samo ujutro

ali, moja t. je shvatila da je zadaca njena obaveza i ja nisam vodila racuna niti sto je za zadacu niti da li ju je napisala- sve je sama hendlala
ja bi samo subotom-pregledala biljeznice, tu i tamo ispitala prirodu ;)
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 24 ožu 2010, 13:47

za ručak se još uvijek ne brinem
nakon boravka nastavila je najstarija ručati u školi
dođe doma malo se odmori i napiše zadaću prije nego što mi dođemo doma
a često joj ostavim nešto zadataka (ali to smo poćeli tek u 5 razredu) tipa pokupiti veš, spremiti suđe itd.
od početka zna da je škola njena obaveza i da ja zahtijevam da je zadaća napisana na vrijeme i ne dopuštam pisanje zadaće iza 7 h

sa sinekom sljedeće godine ne znam kako će biti
svakako će jesti u školi, a nadam se da ću i njemu utuviti u glavu da je vrijeme za pisanje zadaće prije nego što roditelji dođu doma :mrgreen
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 24 ožu 2010, 15:42

VIPmama je napisao/la:Mi i u trećem imamo boravak (sada smo treći), od sljedeće god. nema.

slijedeće godine neće imati niti ručak u školi

Medo, ovo provjeri, u nekim školama dopuštaju da djeca ručaju u školi i u četvrtom razredu :mah Pitaj pedagoginju ili ravnatelja ili tako nekog :mah

moja starija cer nije isla u boravak ali sam joj ja placala rucak cijeli drugi i treci razred jer joj nije tko imao doma kuhati. Dakle u nasoj skoli je bilo moguce da djeca idu na rucak iako nisu u boravku.

Mladja cer je isla u boravak i mislila sam da ce biti puno gore nego sto je, sada kada boravka vise nema. Ja sam djelomicno doma tako da i to treba uzeti kao jako veliki faktor medjutim djeci je to zapravo prilika da odrastu. U pocetku morate biti svjesne da ce biti zabusavanja, nepisanja zadaca, da ce cijeli dan presjediti pred tv-om i da ce zakasniti u skolu bar dva puta. Onda vremenom to dodje na svoje mjesto, medjutim treba im dati vremena da iskuse sve ono sto ne smiju kad su roditelji doma :dada
Adorabla
Medena

PostPostao/la medo14 » 24 ožu 2010, 15:51

hvala za inf, pitati ću da li postoji mogućnost ručka iako nema više boravka. Treba probati, mislim da bi mi to olakšalo stvar. Možda me i najviše brine to što će pojesti nego da li će napisati zadaću. Poznavajući njen karakter :D

ovo mi je najbolji dio, živjela sloboda :lol
treba im dati vremena da iskuse sve ono sto ne smiju kad su roditelji doma
medo14
kraljica tablica

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.