ajme, cure, hvala vam puno, nisam znala da ću dobiti tolike komplimente
LTL, ticino smjesu sam radila iz onog recepta sa coolinarke, provjereni recept za savršenu ticino masu:
http://www.coolinarika.com/recept/provj ... icino-masunemoj se ništa brinuti, već si ti sve proučila, sigurna sam... ja isto nisam mogla spavati noć prije u strahu kako će mi ispasti, znaš ono, što kad sve kupiš (a boje nisu jeftine) i onda ne uspije... ali stvarno nije problem...
pomogla mi je malo irena sa nekim savjetima i gledala sam filmiće na youtube-u kako se radi lice, ruke, tijelo, anđeo... ima dosta toga i korisno je to ćirnuti prije početka rada...
odlično mi je smjesa ispala i ostavila sam ju onako, u početku se malo lijepi, ali kad ostane na zraku samo 10ak minuta, onda je fina podatna... mislim da je bolje da je mrvicu rjeđa jer se lako u radu dodaje štaub kad se miksaju boje, ono po rukama i stolu...
ja sam radila duplu dozu odmah tj. 2 kile štauba jer ću raditi tortu na kat pa će mi trebati, a imam i krštenje mlađeg bebača uskoro... sad, ne mogu ti točno napamet reći koliko me to izašlo, ali evo ukratko jedne doze pa ti zbroji:
1 kg šećera u prahu (štaub šećera)......................... 15 kn
15 ml glicerina (malo više od trećina bočice od 60 g)... 4 kn (bočica je 10 kn)
1,5 vrećica želatine u prahu................................... 6 kn
fruktoza (manje od pola pakiranja u DM-u)................ 5 kn (kutija je 11,50 kn)
napravila sam još i munju, ali sad nemam vremena poslikati, kasnije ću...
dakle, sve skupa za više od kg smjese: 30 kn!!! mislim da će meni trebati oko 3 kile za ovu moju tortu... ipak se isplati
sve sam radila rukama tj. prstima uz pomoć drški od kistova, čačkalica... nikakav drugi profi alat nisam imala jer mi je to preskupo