krem juhu radim cesto, od svih vrsta povrca, to je 20min.
korjenasto povrce ribam u gotovo sve, od mesnog safta do lece. te stvari radim uvijek za 2 dana, ostatak smrznem.
ali ja sam smrzavajuci tip, bez toga ne bih mogla funkcionirati.
Sada je: 02 ruj 2026, 14:31.
Meni ručak mora biti gotov u 4 kad dečki dođu kući, jer su najčešće skroz gladni, a ja prije 5-5.30, a često i kasnje nema šanse da sam doma.
Adorabla je napisao/la:Kako da povecam kolicinu povrca u jelima? Ovo sve kaj ja radim manje vise zahtjeva salatu.

svo pirjanje obavim u njemu
i najgore je sto nikad ne krenem s ciljem, vec prvo krenem listat neku kuharicu i onda dok ju prolistam gubim volju ili niti ne znam s cime raspolazem, onda naidjem na neki zgodan recpet pa zakljucim da mi naravno nesto fali... i tako u nedogled moraš prvo propirjati luk, povrće i meso bez da zatvoriš, inače zaista imaš meso vodu i povrće. e sad, ja već kužim kad meso pusti onaj "šug" i mogu poklopiti. vodom zaliješ da ogrezne.

TanjaMT je napisao/la:ja ti anazalost ne mogu pomoci, vec ovo sto si u prvom postu napisala je meni visa sfera

Adorabla je napisao/la:Ivana makrobioticka kuhinja isto ne smije stajati, jel da?

3. kad je mladja prva doma, ne moze li joj starija, prije nego ode u skolu, skuhati malo tijesta, rize i sl.?
Vjerojatno moze, mozda je zeznutije jer u woku sve pirjas na brzo i jako, a na plinu brzo dobijes jak plamen, ali velim, ja struju uopce ne znam upotrebljavati pa...
imam 50% tvoje situacije,onaj drugi je u boravku(ali tamo samo namaz najcesce jede,ostalo mu bas ne prija).Enivej,kad je moja jutarnja u skoli,nekad se i mogu prosvercati bez rucka(citaj.ceka mene-pa jedemo oko 16-16.30),ali ako je popodne onda rucak mora biti,sreca u svemu tome je sto ona obozava juhu,ali ne krem vec one bistre s puno mesa pride,i corbe(gulas,biza i sl.),pa onda ja prakticiram dinstanje navecer,a ujutro dodajem povrce i ostavim da se krcka na timeru (imam pametan stednjak) bez da ona mora ista raditi kasnije.
,ali kako su ovi moji za sada(kuc-kuc) jako dobro uhranjeni i zdravi nadam se kako je prehrana po PS-jedini kriterij mi je sezonske namirnice maksimalno koristiti,ali moram priznati kad ovo vidim(i prisjetim se perioda dohrane) ipak su mi na Vi sa dosta povrca i voca
,i rezime:Ti si meni super i meni ti je super! 

). Danas naranca i jabuka, jucer cikla, jabuka i mrkva itd Dodavala sam i klice jedno vrijeme i to alfu. Ne koristim blender nego obican stapni mikser. Ista stvar. I cure vole, zovu to bebi kasica.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.