kaze da ima djece koja ce 13 mjeseci biti starija od njega
sta mislite vi koji imate takva iskustva?
Sada je: 29 srp 2026, 23:02.
Moderator/ica: medo14

breg je napisao/la:bitna je spremnost djeteta za školu, sad dal ima godinu više ili manje,tko te to poslije u životu ikad pita

Sada razmišljam da i mlađeg sina upišem sa 7.godina,jer djetinjstvo je ipak najljepše i najbezbrižnije razdoblje.
.

I godinu dana sam se lomila da li da ga upisem ili ne.
berta jesi procitala post prije tvoga

nego skup liječnika i pedagoga (psihologa, defektologa, kako gdje) koji razgovaraju s roditeljima i uvažavaju mišljenja (komisija se nađe nakon svih obavljenih pregleda prethodno)
Mala Bornica je napisao/la:sve je vec receno, to je vrlo induvidualno, ko je kada spreman za skolu. moja cura je rodje na pocetkom travnja i krenula je ranije, i to se pokazalo kao dobar potez. svejedno me uvijek malo zapece kada procitam nesto ovako:Sada razmišljam da i mlađeg sina upišem sa 7.godina,jer djetinjstvo je ipak najljepše i najbezbrižnije razdoblje.
jer se iz toga naslucuje da kada dijete krene u skolu bezbriznost, veselje, igra prestaje. pa onda slijedi zakljucak da sam svom djetetu uskratila godinu dana bezbriznosti. odmah da kazem, znam da nisam i da smo donijeli dobru odluku. nije skola bauk, meni se cini da je mom djetetu ljepse i zabavnije u skoli nego u vrticu.
i jos nesto: jako sam sretna sto mi je sin rodjen u kolovozu i sto je krenuo sa navrsenih 7 u skolu, jer je skroz drugaciji od sestre mu.
tako da je kod mene vrlo jasno koliko je sve to skupa individualno....

Procjenjen je kao iznadprosjecno inteligento, emotivno osjetljivo dijete.

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.