Sada je: 06 lip 2026, 06:41.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
eli je napisao/la:majko mila, skroz si off topic.

ZacKa je napisao/la:Tu se slažemo.A na nama i drugima je isto tako da odreagiramo, npr. toj pedagogici. Ali ne mislim da se zato moramo paziti. kao da je ona tamo neki "vuk."
ljudi misle da imaju jasne stavove o nečemu dok su kod kuće,i počesto se dogodi da kad dođu u školu (pogotovo ako se radi o prvom djetetu) djeluje malo institucija na njih,pa malo osoba s kojom razgovaraju,i ako im ona autoritativno nešto kaže...ljudi se zbune.
pa poslije požale.
pa sam sama dodala tu opciju. 

mama courage je napisao/la:ZacKa je napisao/la:Tu se slažemo.A na nama i drugima je isto tako da odreagiramo, npr. toj pedagogici. Ali ne mislim da se zato moramo paziti. kao da je ona tamo neki "vuk."
malo si previše umišljaš. kao vjernica. moje "pazite se!" odnosilo se na činjenicu da sam do jučer bila uvjerena da se pitanje vjeronauka postavlja tek na jesen. /sad kad o tome razmislim, ne znam šta mi bi, al po iskustvima majki s ovog foruma sam stekla takav dojam/, pa se "pazite se!" nije odnosilo na strašne vjernike koji će te prožderati, nego više pozor samim mamama ateisticama i onima koji iz nekog drugog razloga ne žele upisati djecu na vjeronauk, da budu svjesne da će im se to pitanje postaviti već sad, u petom mjesecu.:lol

mama courage je napisao/la: p.s. jučer sam ispunjavala neki formular za upis u školu u koju ćemo mi ići i bome je i tamo 3 pitanja posvećeno religiji. osim pitanja koje je dijete vjere, posljednje pitanje je glasilo: hoće li dijete ići na vjeronauk. i onda opcije za zaokružiti - katolički - muslimanski vjeronauk. nema nigdje da se zaokruži da neće ići na vjeronauk.pa sam sama dodala tu opciju.

melita je napisao/la:Ja se samo mogu nadati da će u našoj budućoj školi biti kao kod Kimame, ali potajno strahujem da će biti kao kod poznanice gdje je vjeroučiteljica zaplijenila i pokidala "Yugioh" karte svim klincima objašnjavajući pritom kako su te karte djelo sotone i da se Isus plače dok gleda dječicu koja se s njima igraju. Očekujem najgore, nadam se najboljem!

melita je napisao/la:Ja se samo mogu nadati da će u našoj budućoj školi biti kao kod Kimame, ali potajno strahujem da će biti kao kod poznanice gdje je vjeroučiteljica zaplijenila i pokidala "Yugioh" karte svim klincima objašnjavajući pritom kako su te karte djelo sotone i da se Isus plače dok gleda dječicu koja se s njima igraju. Očekujem najgore, nadam se najboljem!

ZacKa je napisao/la:mama courage je napisao/la: p.s. jučer sam ispunjavala neki formular za upis u školu u koju ćemo mi ići i bome je i tamo 3 pitanja posvećeno religiji. osim pitanja koje je dijete vjere, posljednje pitanje je glasilo: hoće li dijete ići na vjeronauk. i onda opcije za zaokružiti - katolički - muslimanski vjeronauk. nema nigdje da se zaokruži da neće ići na vjeronauk.pa sam sama dodala tu opciju.
Vjerujem da ima prazno mjesto pored pitanja gdje odgovoriš sama sa DA ili NE. Pa onda ako je DA onda zaokružiš i koji.

potpisujem mama courage
toliko ste toga napisale, da nemam pojma što više htjedoh reći. samo da znam da i u jednoj švicarskoj se crkva laganini uvlači u školski sustav. gledala sam nedavno reportazu gdje sam saznala da je 30% mladih učitelja/učiteljica se izjasnilo kao (vrlo) religiozni. čak postoje i mise za učiteljei onda se na tim misama dijele brošure i u njima se učiteljima daje prijedlog kako da uvedu vjeru u svoje predmete. recimo... matematika... ako je isus od (koliko ono biješe... kila brašna?) nahranio (koliko ono?) recimo 5000 ljudi. koliko bi mu kila brašna trebalo da nahrani... recimo 15000 ljudi.
ne zezam se. stvarno su u dokumentarcu pokazali te primjere
i o tome da teta učiteljica za vrijeme pauze djeci objašnjava kako ona eto baš i ne vjeruje u evoluciju koju je do maloprije u satu objašnjavala djeci.
![]()
ne znam kako se točno odvija vjeronauk u ch, malo ću se raspitati.

Ne zelimo zbunjeno dijete i ne zelimo da nam dolazi doma s bajkovitim pricama a da MM i ja pri tom okrecemo oci, to zaista nema smisla.

eli je napisao/la:u kojoj dobi po tebi dijete ima pravo na vjersko samoopredjeljenje neovisno o roditeljskom?
nije valjda da bi vi kao katolici dali djetetu pravo izbora vjere ako sa osam poželi biti jehovin svjedok ili hare krišna?
Ne čini mi se isto.
u kojoj dobi po tebi dijete ima pravo na vjersko samoopredjeljenje neovisno o roditeljskom?
nije valjda da bi vi kao katolici dali djetetu pravo izbora vjere ako sa osam poželi biti jehovin svjedok ili hare krišna?

. Isprika.
No moja mama nikad preda mnom nijei vječno sam joj na tome zahvalna.
Ne mislite li da time možda dajete primjer djetetu da postoji samo jedna istina, i da je ta onakva kakvom je vi vidite.

. Ako ikada kasnije u zivotu zeli biti vjernik, bilo katolicke, bilo islamske vjere, hare krisna ili jehovin svjedok zadnja sam koja ce mu stajati po rubu. jel ti svojoj djeci pričaš o bogu i kako osjećaš da bog postoji? il šutiš o tome? jesu li te djeca ikad zapitala mama, jel ti vjeruješ u boga. i što si im odgovorila
Post 21,6Dakle, ima roditelja koji poštuju djetetov izbor
Beppa Joseph je napisao/la: jer je ona imala žestok ateistički odgoj).
ako nije problem, nekoliko crtica. hvala. 

), ako ne takvo nešto onda-dodatnu matematiku, npr), a ne da joj dijete luta hodnicima-jer to da dijete luta il sluša vjeronauk sigurno nije normalna opcija.Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.