Sada je: 17 tra 2026, 19:13.

Promjena djetetovog liječnika - manjak pedijatara

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Pedijatrica nas tjera s rokom odmah :(

PostPostao/la IINA » 06 svi 2010, 15:16

lastavica je napisao/la:da li ju je ovaj obiteljski službeno odbio ? Koliko sam ja shvatila dijete bi trebalo biti primljeno kod obiteljskog liječnika. Neka nazove hzzo i pita ih što napraviti u takvom slučaju.

Ovako je :dada
Tako je moj meni rekao, isto je prebukiran i ne prima nove, jedino
članove iste obitelji.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Neda3kids » 06 svi 2010, 22:46

Mi smo dobili za najstarije pred dvije godine "čestitku" HZZO-a i morali smo se preselit tzv. obiteljskom liječniku.
Pa smo si našli tak super doka, i strašno smo zadovoljni s njim. Nije to isto kaj je bilo (klinci su bili kod dr. Milivoja ;) ), ali ono kaj ja tražim - a to je da sasluša kaj pričam, i da ih posluša i pregleda (a ne okreće očima i ispisuje recept) mi je dovoljno. To imam, i sve razmišljam da i sebe prebacim k njemu, jer mi je ful OK.
Na Gornjem je gradu. :D
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 06 svi 2010, 23:35

Nedo, šalji podatke od tog doka na pp :kiss
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Dobri andjeo » 07 svi 2010, 07:20

i nama se to jucer desilo i nitko nas nece, tj svi nas otkantavaju da moramo k nasoj obiteljskoj , a to mi nije opcija jer bi i mi od nje. :loce moram kopat neku znoru :ne nista ne mozes rijesiti normalno,nista. :angry
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la MaloZlo » 07 svi 2010, 13:24

Hvala cure, znači njihov obiteljski liječnik mora primit i njega bez obzira na ispunjenu kvotu :dada

Super,idem joj javit :cool
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 07 svi 2010, 15:48

Neda3kids je napisao/la:Mi smo dobili za najstarije pred dvije godine "čestitku" HZZO-a i morali smo se preselit tzv. obiteljskom liječniku.
Pa smo si našli tak super doka, i strašno smo zadovoljni s njim. Nije to isto kaj je bilo (klinci su bili kod dr. Milivoja ;) ), ali ono kaj ja tražim - a to je da sasluša kaj pričam, i da ih posluša i pregleda (a ne okreće očima i ispisuje recept) mi je dovoljno. To imam, i sve razmišljam da i sebe prebacim k njemu, jer mi je ful OK.
Na Gornjem je gradu. :D

mi smo još uvijek kod dr.Milivoja...i sve me strah pojavit se tamo da mi ne preda karton u ruke :lol

Jako mi je napet ovaj na Gornjem gradu, pa ak nije teško pošalji i meni pp s podacima. Bilježim se sa štovanjem i hvala :)
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la zmajic » 07 svi 2010, 16:57

Uhhh, i moji su kod dr. Milivoja, danas sam uzela karton jer idemo kod školske na pregled za upis u 1. razred, i sa strahom sam pitala može li najstariji ostati još "malo"... jer ga dr. dobro poznaje i bio je dosta bolestan i tako to... Rekao je da može i da prvo "tjera" stariju ekipu... Odmah mi je kamen sa srca pao... :)
Mislim da je najveća glupost koju su napravili bila ukidanje školskih liječnika koji sad ništa ni ne rade (tj. gledaju djecu na upisima u prvom i cijepe ih - velikog li posla)
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ronin » 07 svi 2010, 22:12

nas drže do kraja 4.razreda :)
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la sretnamama » 20 svi 2010, 21:17

Mi smo isto dobili napšutak kad je krenuo u prvi razred da moramo od pedijatrice. Puno lošeg taj Milinović učini.
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 21 svi 2010, 08:00

Nema to veze sa M.
To je tako odavno, sigurno desetak godina, ako ne i više...
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MON » 30 kol 2010, 16:15

podižem malo jer su se moji strahovi obistinili i po prvom smo dolasku kod Milivoja dobili karton u ruke. e sad, ako netko ima dobrih iskustava i preporuku za nekog u užem centru, jako ću biti zahvalna.

Ne znam kako se zove ovaj na Gornjem gradu kojeg Neda preporuča, pa ako netko zna, pliiiz pp!

Hvala
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la palunkica » 30 kol 2010, 16:19

Dakle, taj na Gornjem gradu je odličan, naletila je moja mama k njemu jer je njena doktorica na godišnjem, riješio je za 5 minuta ono od čega ju doktorica bezuspješno liječi već 5 godina. Da i pojasnim, moja mama svako ljeto počne luđački kašljati i taj kašalj traje po 3-4 mjeseca, onako bronhitično. Ova joj svake godine utrapi par kura antibiotika i njoj nikako nije bolje. Ove godine se pojavila kod njega, u čas je skužio da se radi o alergiji, dao Tafen nasl, Claritin i ispiranje nosa fiziološkom i njoj nakon 5 dana sve prošlo. :lol

Što se nas tiče, još smo kod pedijatrice, nadam se da se neće uskoro razboliti, već sam sve dogovorila s doktoricom ali jednostavno nisam imala vremena otići po karton prije godišnjeg. I sad sam se sjetila da i to moram :alc

Edit: To je Dom zdravlja Centar u Kamenitoj 15, ja sam zaboravila kako se zove doktor ali je tamo jedini
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la MON » 30 kol 2010, 16:25

Hvala palunkica :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2010, 09:52

Ima li netko preporuku za zapadni dio grada za doktora opće prakse ?
Mi smo dobili danas naređenje da se odjavimo od pedijatra (premda im uopće nije gužva u ambulanti - mi bili jutros - prazno), a živimo sad u mnogoljudnom naselju gdje je sve prepunjeno ( a MM i ja smo oboje ostali kod svojih starig doktora opće prakse koji su nam u drugim kvartovima). Joj koja smo mi država ... Ima li negdje popis ordinacija u kojiam ima mjesta ?
Kris2
Danadadila

Re: nedostatak liječnika školske medicine

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2010, 10:05

Nana1971 je napisao/la:cure, ja sam kcer prebacila ovdje
http://www.ordinacija-bestovje.hr

ne znam koliko ce to vama odgovarati, meni pase jer sam na rubu grada pa mi je ovo na pet minuta autom. Iako je i to glupo jer u naselju imam dom zdravlja :roll:
ps. ovo sam vec pisala, ne znam zasto nema mog posta :conf

Nana, sad pretražujem topice o prebacivanju djece doktorima opće prakse, pa sam naletila na tvoj post ...
Uopće me strah pitati zašto nisi u našem Domu zdravlja (moji su do sad bili kod pedijatra u Centru, a MM i ja smo kod starih doktora - ja u NZ a MM u Španskom) - pretpostavljam da je gužva u ovim ambulantama - ima li koji dobar doktor ?
Pozz :)
Zadnja izmjena: Kris2; 10 stu 2010, 11:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la TmamaKiN2 » 10 stu 2010, 10:11

Nije to isto kaj je bilo (klinci su bili kod dr. Milivoja ),

ooooogroman potpis na ovo od rijeci do rijeci. mi smo nedavno (prije nekih mjesec dana) dobili depesu i kaj cu, morala sam ih premjestiti :/ a kad sam otisla po kartone skoro sam se rasplakala od jada,muke i zalosti :place
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Re: nedostatak liječnika školske medicine

PostPostao/la Nana1971 » 10 stu 2010, 10:17

zato sto je guzva nenormalna i ceka se beskrajno :p a nisam ni osobito zadovoljna svojom doktoricom koja bi mi jedina, mozda, primila jos i dijete.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la IINA » 10 stu 2010, 10:18

Da, više se ne radi o gužvi ili ne gužvi, nego su svi dobili dopis
iz ministarstva, da moraju maknut sve iznad 7 godina starosti.
Znam jer moja ped nikako nije za to, al izbacili su i nas.
Srećom, ja imam dobrog doktora u kvartu, pa smo prešli k njemu, ali
da nisam ne bi ju primio, jer ne prima nikog osim članova obitelji.
a i nema neku gužvu... :/
Kris, teško ćeš ih utrpati ikud osim svojem liječniku.
a možda ti se posreći da u vašem kvartu ima netko sa manjkom pacijenata :dunno
Zadnja izmjena: IINA; 10 stu 2010, 10:29; ukupno mijenjano 1 put/a.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 10 stu 2010, 10:26

Evo pokretačice topica. Koji smo još uvijek kod pedijatrice. Dogovorila sam se s doktoricom opće prakse i nikako da odem po karton. Kad se prvi put razboli očito će nas izbacit :/
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la teutonija » 10 stu 2010, 10:47

Mi smo još uvijek kod pedijatrice i nije nam niš rekla, navodno da drži do 11 g.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2010, 10:48

teutonija je napisao/la:Mi smo još uvijek kod pedijatrice i nije nam niš rekla, navodno da drži do 11 g.

I nama je to bila zadnja informacija kad sam ih pitala nakon vrtića ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la IINA » 10 stu 2010, 10:50

Da, mi smo trebali bit tamo do 12 navršenih.
Ova promjena je nastala pred možda mjesec dana.
I ne bih niti znala da nismo došli tamo po uputnicu.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 10 stu 2010, 10:53

Ma da, meni je naša rekla da moraju izbaciti toliko starijih koliko beba misle upisati jer inače nema upisivanja beba. A oni su tu prvenstveno zbog beba. Što meni drži vodu ali me ljuti što je postojao kriterij po kojemu su izbacivali.

Dakle, neku djecu vrlo uglednih roditelja nisu izbacivali, naše jedne susjede nisu - e to me naljutilo. Uglavnom, naši su se prošle godine trebali riješiti 200 djece.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la teutonija » 10 stu 2010, 10:53

Nije mi niš rekla ,a redovita sam ovih dana tam zbog manje. :dunno i još sam uzela recept za D3kapi za Klaru i niš nije komentirala. :klanja
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2010, 11:49

palunkica je napisao/la:Ma da, meni je naša rekla da moraju izbaciti toliko starijih koliko beba misle upisati jer inače nema upisivanja beba. A oni su tu prvenstveno zbog beba. Što meni drži vodu ali me ljuti što je postojao kriterij po kojemu su izbacivali.

Dakle, neku djecu vrlo uglednih roditelja nisu izbacivali, naše jedne susjede nisu - e to me naljutilo. Uglavnom, naši su se prošle godine trebali riješiti 200 djece.

I meni je ovo bez-veze - sigurna sam da ih ima puno i starijih , čini mi se da je spominjala 50 djece koje treba upisati ...)
Ma baš sam onak ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la rusulica » 10 stu 2010, 12:08

MOja zava ima 17 ipo god i tek je pred 2 mjeseca otišla od pedijatrice s tim da ju nitko nije tjerao :shock ova doktorica očito nema posla ni za lijek
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la TmamaKiN2 » 10 stu 2010, 12:19

tja, sto rec, razumijem i dijelim vasu ljutnju. ja se nisam htjela radit luda, iako, isto je malo potrajalo to s tim faking kartonima, tj.s prijavom u HZZO :angry jer, ipak su mi svaki put izasli u susret, mogu i opet zatraziti njegovo misljenje sto mi je uzasno bitno, pa nisam htjela otici da me bas moraju tjerat. iako, znam da ima djece koja su ostala :dunno ljuti me to, ali takvih piz... uvijek ima. ja sam moje prebacila kod moje dr.opce prakse koja isto ne prima nove. nije losa, samo se drzi ko pijan plota to mi malo bez veze, ali :dunno
evo, pr. ja sad imam taj odvratni konjuktivitis, ni danas mi nije znacajno bolje, sutra moramo na kntr. rekla je da ako mi ne prodje da cu u petak morat na komisiju jer je HZZO rekao da za tu dg je bolovanje 7 dana. to sto ja svaki mjesec izdvajam hrpu love od place i sto ih rijetko trebam (obicno ovaj jesensko-zimski period) boli ih da ne velim kaj....... oni imaju svoje i tocka. e, to me ljuti da bih mogla nekog upucat. tako i prosle godine, imam inace kronicno sa sinusima problem, terapija traje 14 dana, ali bolovanje je 7 dana i kako mi fakat nije bilo dobro dr. je predlozila produljenje ali moralal sam na komisiju :angry mislim, oni vjerojatno prihvate preporuku tvog lijecnika, ali....taj gubitak vremena, to uzaludno bacanje novaca..... ja to ne razumijem... ne za ovakve kratke stvari, mozda kod duljih ima nekog smisla, ali to se na kraju opet sve svede na administraciju, a kad nesto stvarno trebas onda ili moras privatno ili cekat dok ne odapnes :angry ljuta sam.....
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2010, 12:25

TmamaKIN - znam i mene užasno ljuti ta birokracija, apsolutno sam za red, ali ako sad pola djece npr. ode pola ostane onda mi to nikako nije u redu - trebali su onda poslati dopis - još nek mi kažu i kamo da ih prijavim ...
(ma plače mi se cijelo jutro - još nam je nedavno umrla naša stara pedijatrica, pa mi je valjda danas sve to skupa "sjelo")
Kris2
Danadadila

PostPostao/la IINA » 10 stu 2010, 13:03

Hm, kod nas stoji dopis od ministarstva nakeljen na vrata ordinacije.
I u njemu piše SVA djeca starija od 7 godina...ne neka, ne koliko je novih,
nego sva.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Bubidea » 10 stu 2010, 13:06

ja se vec duze vrijeme spremam otici pogledati sto su nakeljili na vrata
iako znam da cemo morati van, i po novom i po starom :/

prosle godine je islo van 98. godiste
sad je nase na redu

a po ovom novom sto pisete, ne samo nase, letit ce ih jos puuuno..jedino ne znam kak ce opce prakse tu masu onda primiti :/
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.