Sada je: 06 kol 2026, 01:38.

Rođendanski party

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Rođendanski party

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 11:17

Uskoro mi se bliži Piin rođendan i djevojče želi proslavu kod kuće, iako sam ja imala ideju to prebaciti u igraonicu. Ali ispalo je tako da ćemo opet doma.

Uglavnom, kao i svake godine, 30-ak ljudi će nam proći to popodne kroz stan (nešto malo ranije starci, a onda kasnije prijatelji s djecom). Do sada sam svake godine išla na varijantu plata s narescima (pršut, sir i ostale salamice).

E ove godine bi htjela taj slani dio spize promijeniti, možda otići na neku jeftiniju varijantu jer te plate me dođu kao svetog Petra kajgana.

Pokušavam smisliti čime najesti 30 ljudi i 15-ak djece i ne pada mi ništa na pamet. Možda su ipak te plate najednostavnije rješenje (ali i najskuplje :roll ) s obzirom da nemamo puno mjesta i to bude gungula živa u stanu.

Svi prijedozi su dobrodošli, kakva su vaša iskustva....
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Rođendanski party

PostPostao/la Krumpirić » 27 svi 2010, 11:17

rolat-burekčići, pizzete, kiflići sa svj.sirom?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Tonka.M » 27 svi 2010, 11:28

Meni su, osim pužek burekčića i pužek lisnatog odlični bili i smantana sendviči
fora je da ih radiš dan prije,idašni su i još nisam vidjela nikog komu se nisu svidjeli

A i nisu skupi ;)

Sastojci:

- 1 i pol pakiranje tosta( najbolji je " Mullino Bianco", malo je skuplji, ali je tanko rezan i nije presuh)
- 2-3 komada pilećih prsa
- 3 tvdo kuhana jaja
- malo pancete
- mala glavica zelene salate( po mogućnosti kristal )
- 1-2 poriluka
- 2 vrećice majoneze
- 3/4 šalice kiselog vrhnja
- 1/2 vrećice parmezana
- sol, papar, bijeli luk u prahu
- malo limunova soka

Priprema:

Pileći filet raskuhati u lagano zasoljenoj vodi. Ohlađenog na dasci zgnječiti vilicom( ne rezati ). Dodati sitno narezana tvrdo kuhana jaja, tanko na listiće narezanu pancetu prethodno preprženu na tavi, tanko narezani poriluk( samo bijeli dio), trakasto narezane listove zelene salate.
U to dodati majonezu, vrhnje, parmezan, začine te limunov sok. Smjesa ne smije biti presuha pa se po potrebi može dodati još majoneze ili vrhnja( ovisno koji okus više volite ).

Pripremljenom smjesom mazati krišku tosta( ne pretanko ) te poklopiti drugom kriškom. Pritisnuti da se smjesa jednako rasporedi do samog ruba tosta.

Svaki sendvič zasebno umotati u prozirnu prijanjajuću foliju pazeći da ne ostane zraka. Sendviče ostaviti u frižideru na 24 sata.
Prije posluživanja, maknuti foliju te rezati dijagonalno na dva ili četri dijela- trokute ( ovisno koliki želimo da budu).

Puniti možemo različitim sastojcima. Ja sam probala kombinaciju s tunjevinom i kukuruzom ( u tom slučaju koristim kukuruzni kruh narezan na tanke kriške), te pikantnom salamom i sirom....
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MON » 27 svi 2010, 11:30

Kod nas uvijek najbolje prođu pite, slane. tipa zeljanica, bućnica, sirnica...možda uz to neka tuna salata, pašteta ili neka druga salata s tjesteninom, povrćem i mesom?
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 11:40

Tonka - koliko otprilike ispadne tih sendviča? To mi se čini kao dobra ideja, pogotovo što se radi dan prije jer sam ionako u kolačima do grla.
Zeljanicu bi isto mogla napraviti ili gužvaru...
Paštetu od tune, možda malo francuske ili tako neku salatu s tjesteninom, taman imam jednu ooogroomnu zdjelu koja je baš efektna pa fino u nju utrpam salatu od tjestenine, a u istu takvu samo manju stavim francusku. I onda malo tih sendviča, malo zeljanice/gužvare, malo paštete od tune i za to prepržim kruh u tosteru, i napravim pizzete od lisnatog.
Francusku mogu dan prije, paštetu od tune, sendviče isto tako, za taj dan mi ostaju onda zeljnica, pizzete i salata od tjestenine.

Ajde ako imate koji receptić za salatu od tjestenine, provjereno dobar, ali da bude "mesni", s obzirom da smo riblji dio već pokrile. :mrgreen
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama z » 27 svi 2010, 11:47

Mene u ovu nedjelju čeka roćkas od N,bit će 16 djece,odraslih nešto manje,osim ako tko još navrati.
Planiram djeci dati pizze (naručit ću) i sendviče koje ću ukrasiti,znači salama i sir na kruhu s tim da ćemo s onim modelima za kolače od sira napraviti srce,cvjetić i sl. i s majonezom ili kečapom oči,usta i nos i naravno bit će winx torta i grickalice,a za odrasle će mm peći roštilj :dada
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 11:49

E da ja nisam u stanu išla bi i ja na varijantu možda nekog roštilja za odrasle. Razmišljala sam ja i o prebacivanju slavlja u viknedicu na Punta Skali, ali s obzirom da je puno odraslih i puno djece, ima ih dosta i malih, ne usudim se jer nam je dvor jedna velika skalinada i ne možeš pustiti djecu, u tolikom broju, da bauljaju naokolo.

Ovo mi se isto sviđa http://www.coolinarika.com/recept/pikantne-pogacice

http://www.coolinarika.com/recept/salat ... i-makarona
Zadnja izmjena: Bellina; 27 svi 2010, 11:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tonka.M » 27 svi 2010, 11:50

zavisi od veličine pilećih prsa.
ovo je okvirni recept moje frendice, ja stavljam 2-3 veća CIJELA prsa (obje polovice) i onda dorađujem sa više vrhnja (milerama) nego majoneze, stavim 2 veća poriluka i srednju glavicu salate
prošli put mi je ispalo (radila frendici za dječji ročkas) 2 pakiranja tosta, debelo namazano, al sam smanjila piletinu
kupi 3 tosta bit će ti OK u kombinaciji s ostalim

btw.ako ćeš pužiće od lisnatog (ja ih radim a la pizza) isto ih možeš napravit dan ranije, a taj dan peć
a i sirnicu možeš tako - samo je spremi u frižider i peci taj dan

edit: ovakve pogačice znam i ja raditi, al bez paštete, samo 1/2 kg sira, 1/2 kg brašna, 1 maslac, jaje (ili 2?), sol.. i zakon su :zivili
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 11:54

http://www.coolinarika.com/recept/diplomat-sendvici

E ovo bi stvarno mogla napraviti i kombinirati što hoću unutra
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tonka.M » 27 svi 2010, 11:57

radila i tako nešto :dada

al umjesto paštete stavila sam malo maslaca i bude super
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 27 svi 2010, 11:58

Uz francusku ti fali šunke, mesa i tako to :lol pa bi je ja izbacila. :p
Hladnu salatu s piletinom? Pileći file, posoljen i popapren ispeci na maslacu ili maslinovom ulju. Nareži na kockice. Skuhaj makarone (ja penne stavljam). Pomješaj s mesom pa dodaj što želiš. Draži umak od onog s majonezom mi je onaj s jogurtom, vrhnjem i accetom (stavim prstohvat šećera!), začine koje voliš, ja dodam i malo mljevene paprike.
S tim se stvarno možeš igrati dodaš grašak, kukuruz, papriku, luk, paradajz, mrkvu, kuhana jaja... :drink
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la jopic2 » 27 svi 2010, 12:13

e
Zadnja izmjena: jopic2; 29 stu 2011, 15:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
jopic2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lena » 27 svi 2010, 12:33

ja sam radila ove piknatne pogačice u super su. :dada
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † nina i nika » 27 svi 2010, 12:48

Kod mene bolje prolazi mimoza salata nego francuska. Zadnji put su bas ljudi bili odusevljeni.

Punjena jaja znaju efekno izgledati (osim ovoga svega nabrojanog :) ).
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la AA » 27 svi 2010, 12:54

pizzete mozes napraviti puno ranije, pa ih smrznes i peces prije nego gosti stignu da budu vruce :dada
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 12:58

Ne bi ni ja u ove diplomat sendviče stavljala paštetu, pogotovo ako napravim one pogačice s paštetom. I isto tako bi kupila raznih francuza, integralnih, kukuruznih i bijelih pa puni miško, a francuze bi isto tako sjekla ukoso i tostirala da mi budu uz paštetu od tune.

Sviđa mi se ovaj umak za piletinu, jogurt, vrhnje i acceto. :dada

I da, francuska mi je onda nepotrebna, mogla bih stvarno mimozu napraviti.

Već mi se polagano formira meni:

- pogačice s paštetom - Lena, mogu li to dan prije?
- diplomat sendviči - dan prije mogu
- salata s tjesteninom i piletinom - mogu isto dan prije? I onda sutradan dodam narezane mini rajčice...
- zeljanica/gužvara - ovo ipak na sam dan D
- pizzete - te rolice od lisnatog radim i ja, ali me strah napraviti dan prije da mi se lisnato ne raskvasi od kečapa

Ako napravim mimozu onda su mi jaja suvišna, majke ti, sama jaja na meniju, ali mogla bi ili jedno ili drugo

Jel mislite da je ovo dovoljno šaroliko ili nešto fali?
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la AA » 27 svi 2010, 12:59

pizzete od obicnog tijesta za picu, ne lisnatog
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tonka.M » 27 svi 2010, 13:04

ja ti ne bi salatu s tjesteninom radila dan prije, popije svu majonezu, a ona se brzo radi

ev. skuhaj i nareži piletinu dan prije pa se u poklopljenu posudicu do sutradan ;)

i meni lisnatio nikad ne opusti kad ga radim dan ranije :dunno
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 13:06

Ja radim te pizzete na način da razvaljam lisnato, premažem kečapom i pospem s malo origana, naslažem fete sira i šunke i zarolam. Onda tu roladu režem na fete i polegnem svaku fetu u pleh na masni papir i ispečem. Budu predobre.
Ovako: http://www.coolinarika.com/recept/veseli-puzici
Njih bi radila, ali na sam dan, to mi nije komplicirano, njih dosta ispadne, a s obzirom da nas je puno i bit će ostalih delicija, mislim da će mi dva paketa lisnatog biti dosta.

Lena, ti si pravila ove pogačice, ispadne li toga dosta ili bi ipak za ovoliko ljudi trebala poduplati dozu?

Mogu li još neku salatu umjesto mimoze/francuske?
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 27 svi 2010, 13:12

radi salate s tjesteninom, jer ti onda toga treba puno manje :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Rimaithor » 27 svi 2010, 13:14

Bellina, ako radiš dvije rolice lisnatog, probaj u jednu staviti kiselo vrhnje i 1 jaje (samo što ja ribam i sir i šunku), premaži žutanjkom i pospi sezama. Peci u komadu!
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 13:20

Znači ovako:

- veeeelikuuu zdjelu bi napunila salatom od tjestenine s piletinom
- na pladnjeve bi složila diplomat sendviče, zeljanicu i pizzete
- košarice bi napunila pogačicama od paštete
- u dio košarica bi stavila tostirani francuz i u dvije-tri zdjele paštetu od tune

Rima - da, vjerojatno ću uzeti dva paketa lisnatog pa bi jedan onda ovako kako si ti rekla. Znači, pomiješam vrhnje s jajem i s tim namažem lisnato i postupak je zapravo isti kako i kod ovih pizza rola, samo što ove s vrhnjem premažem s jajem i pospem sezamom? Šunku i sir ću imati u ovim drugim

Trebam li još neku salatu? Ne moraju biti ni francuska ni mimoza, nešto alla grčka salata ili slično? Jel mi ovo gore navedeno dosta?
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 27 svi 2010, 13:30

Ne, ja smješam vrhnje i jaje, ubacim naribani sir i šunku pa tom smjesom namažem jedan kraj lisnatog i rolam.

Sad mi je sinulo da su moji gosti bili oduševljeni forumskim receptom-Nadjinom pitom od šampinjona.
Trebaš paket kora za pitu - 500 grama. Mileram ili vrhnje 500 ml. 25 dkg šampinjona, luk crni, začin po želj (peršin, vlasac, bosiljak, kopar...) i pilece bijelo meso.

Izdinstaš luk i šampinjone na maslacu. Malko zacina i bibera. Dok se to hladi izlupas snicle pil. filea i posoliš ih. Mileram umutis mikserom (mora biti tekuće, ja mažem kuhinjskim pemzlom).

Onda - kore, jednu po jednu, mazes mileramom i slažeš jednu na drugu. Kad ih sve premazes i naslozis onda na donju polovinu (ovu bliže sebi-taj dio me bunio :lol ) zadnje kore stavis šampinjone a na gornju polovinu poredas sniclne (sirove). Pazljivo umotas i stavis peći na 180 dok ne porumene. I toplo i hladno je fantazija za jesti!
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la jopic2 » 27 svi 2010, 13:33

e
Zadnja izmjena: jopic2; 29 stu 2011, 15:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
jopic2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 13:42

Rima - tek sad sam vidila da si napisala da se ta rolada s vrhnjem peče u komadu :bonk , onda ću ipak sve narpaviti na onaj svoj način da što manje petljam jer uz ovo sve, kolače i spremanje stana bit će poooslaaaa ko u priči :znoj

Ova pita sa šampinjonima mi je isto mrak, to ću probati raditi svakako, ali za svoj i mm-ov rođendan kojeg slavimo vikend poslije Piinog. Za njen ne bi jer imam piletinu već u salati, a nje ću napraviti dosta.

MM-ov i moj rođendan (jubilarni :strah ) će biti s puno manjim brojem ljudi, sa par zalogajčića i više tekućine :loce pa mi on i nije toliko stresan kao ovaj, to mi je idealna prilika za ovu roladu sa šampinjonima.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 27 svi 2010, 14:12

Rimaithor je napisao/la:Ne, ja smješam vrhnje i jaje, ubacim naribani sir i šunku pa tom smjesom namažem jedan kraj lisnatog i rolam.

Tako i ja radim sa lisnatim, sve naribam, kis. vrhnje, kečap, jaje i obavezno origano i jednostavno zarolam kao za štrudlu i ispečem u komadu, i režem kao štrudlu samo pizza okusa, klinci je obožavaju. A i odrasli.

Zadnji put sam radila burek u velikom protvanu pa rezala na manje komade, sa gotovim kup. korama, jako brzo gotova priprema i jako ukusno. Baš ovaj recept, samo slažeš, možeš i u kockasti protvan pa režeš na jednake kockaste dijelove:
http://www.coolinarika.com/recept/domac ... -iz-pekare
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 27 svi 2010, 15:11

E Zacka, ovo je vrlo slično onome kako ja radim gužvaru/zeljanicu, to ću isto praviti jer nemam puno muke oko toga a ispadne super
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 31 svi 2010, 15:17

Dakle odlučila sam raditi sljedeće:

- pikantne pogačice
- diplomat sendviče (nadjev od sredine francuza, šunke, sira goude, krastavaca, paprike i svježeg sira)
- salatu od tjestenine i piletine s umakom od jogurta, vrhnja i acceta
- gužvaru
- paštetu od tune
- pizzete (od lisnatog, na moj način)

Što se tiče slatkoga, ide sljedeće:

- Moskva šnit torta (radit će ju kolegica s posla jer će biti u obliku Dore)
- Rafaello kuglice
- rolada od keksa http://www.coolinarika.com/recept/keks- ... t-od-keksa
- rolada od čokolade i kokosa http://www.coolinarika.com/recept/705705
- Pavlova rolada http://www.coolinarika.com/recept/pavlova-rolada
- Ambasador kocke http://www.coolinarika.com/recept/samoborski-ambasador
- jagoda kocke http://www.coolinarika.com/recept/766074
- šeširići s cimetom http://www.coolinarika.com/recept/sesirici-s-cimetom

Nastojat ću sve uslikati pa staviti ovdje, da zaokružim topic
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dazd » 31 svi 2010, 16:22

Za sendviče je nabolji toast iz Lidla ( ima obična i integralna varijanta ) jer nije
suh i nema miris po alkoholu.
dazd
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la teutonija » 04 lip 2010, 10:32

Dizane kiflice , ima recept na Kiselom vrhnju dukatovom :mrgreen mogu se i puniti bilo slatkim ili slanim nadjevom (nutela ,pekmez ,sir ,šunka ,svježi sir ,mirodije....)

Mi smo prošli vikend slavili K rođendan ,doduše ona je imala samo djeca varijantu pa sam naručila pizze najjednostavnije, napravila tortu od jagoda ,samo šlag ,jagode tijesto,kokice u mikrovalnoj i pereci -grickalice i to je bilo to .Samo mogu reći da je bio pun pogodak,a sve jednostavno i jeftino.

No drugi vikend imamo odrasle pa roštiljamo :mrgreen :lol
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

Sljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.