Tema je zaključana

Re: ticino masa

26 svi 2010, 23:17

ajde, lijepo ti nama stavi sliku i ne moraš se ništa brinuti, sve smo ti tu više-mnje početnice... ja tek imam dvije ticino torte iza sebe...

Re: Ideje za ukrasavanje ...

27 svi 2010, 07:59

:klanja bebača si sama pravila??? a koja je to torta...djeluje fino, kremasto...moze receptić?

27 svi 2010, 08:29

aaaaaaaaaaa WOW!!
koja prekul ideja!

27 svi 2010, 08:34

Boysmama :klanja bebac je mrak,bas vjerno izgleda,svaka cast!!!!
i torta mami ,mmmmmm... :dada

27 svi 2010, 08:51

Bebac je mrak! Svaka cast da ti se da toliko detalja ulagati u figurice! Izvrsno! :klanja :klanja

27 svi 2010, 09:23

žemske, hvala na komplimentima :kiss
bebača sam sama radila, malo sam škicala sa youtube-a baby fondant... a ideja o vagi se rodila jer je on vaga po horoskopu... nisam imala puno vremena, boysi su mi bili bolesni (a i mm) pa sam izostavila okolne detalje, imat ćemo feštu za krštenje kad ozdrave pa će pasti možda neka druga tortica...

irena, ova roza krema je tvoja jogobella :lol ali sam stavljala prave jagode da iskoristim sezonu...
tamna krema je od jaja i čokse, jako je ukusna:
1/2 l mlijeka
5 žlica šećera
6 žlica brašna
3 cijela jaja
20 dkg crne čokolade (ja stavim 30 da bude kremastija)
2 vanilin šećera
aroma od ruma i narančine korice
1 maslac

jaja, šećer i brašno se zamiješaju u gustu smjesu (kao za puding) i dodaju se u prethodno zakuhano mlijeko u kojem je otopljena natrgana čokolada, kuha na laganoj vatri 5-10 minuta, pusti da se ohladi i u još mlaku kremu se umiješa maslac... krema je dosta tekuća dok je topla, ali se u kalupu sa stajanjem stvrdne.

kore su neka klasika, pekla sam dvije kore i rezala ih koncem po pola (zato su tako tanke):
4 jaja (odvojeno žumanjak i bjelanjak)
20 dkg šećera
20 dkg brašna
1,5 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer (bourbon)
3 žlice kakao u prahu (ili čokse, ali onda 4-5 žlica)

biskvit se peče na klasičan način... sve se namoči (ne previše) adorablinim preljevom od naranče, ja sam pomiješala i malo sirupa od jagoda...

27 svi 2010, 12:55

aaaaaaaaaaa boysmama :klanja :klanja

bebica ima slaufice :srca

27 svi 2010, 13:07

Meni je stvarno nevjerojatno kako si uspila tu bebicu napraviti :shock

27 svi 2010, 13:09

:bravo bravo stara.malecki je fantastičan.ukupni dojam :5

28 svi 2010, 09:15

evo jedne, po mom mišljenju preglomazne, ali....

slika

28 svi 2010, 09:24

irena11 je napisao/la:evo jedne, po mom mišljenju preglomazne, ali....
:lol to je očito bilo za mamu koja voli buhtlasto, a čak je i prasence u skladu s tortom... meni je lijepa :srca

28 svi 2010, 09:54

slika

moj brat kaze da liči na šator cirkusa.... slika

28 svi 2010, 10:51

Drage moje :place

Ja vam neman srice kao ni afrika kise. jucer ja napravila tortu,ali iman neki recept za biskvit pod 12 jaja ako stavis u kalup i ako sve dobro napravis ,to se tako digne ,a meni je kalup bio plitak,i ja sam napravila jedne velike kore i druge skroz male.sve se diglo kore za deset.e sad,ja napravila kremu od vanilije sa maslacem jer mi najbolje nekako ide sa vocem.i lipo ja to slozila,na tacnu(1.greska),naslagala voca,i sve,i kako bi ja sve zakamuflikarala ja sam cijelu tortu namazala kremom da mi voce ne krene curiti,iako je svovoce bilo frisko a ne iz konzervi.(i tu je 2.greska),i razmijesim ja ticino,pretanko (3 greska) Krenuo je lagano pucati ali nista posebno jako je lipo ispao stvarno..poslozim dekoriram,a prijateljica mi dala neke boje kao tek kad bijelu ticino kremu stavis na tortu onda mazes(3 greska)..(dala mi je sr..nje)ja stavila dekorirala namazala,vidim da se krenulo topiti i pucati a ja samo smisljaj nove dekoracije kako bi zakrpala buzu,e onda stavim u frizder sa tacnom,ujutro dodje,frizder crka,imam jedan mali frizder samo za kolace...a jadna li sam,torta meka,sad trebam u drugi frizder staviti jer imam onaj dvokrilni,ali tacna ne ulazi,e sad treba meku tortu prebaciti ,a muko moja,prebacila ja nju.Samo da napomenen da torta nije bas bila dugo u tom pokvarenom frizderu jer sam do 1 sat poponoci je ukrasavala,i dizala sam se svako malo nocas da vidim tortu,tako da se sve to odvijalo rano ujutro, a i krema nije od jaja,da ne mislite da se nesto pokvarillo...svejedno.prebacila je sad i stavila u frizder.odlijepo se komad ticina.i sto cu sad.ostao mi je jos jedan veliki komad ticina.i vidjeti cu kako ce ovo izgledati ako ne maknuti cu ticino masu,i razvaljati i staviti novu...makar preko ove,jer stvarno nije debela,a sad ce se i krema stvrdnuti...trebala sam manju tortu i taj biskvit napraviti samo sa 6 jaja...jer torta je tako teska,krcata voca da je to prestrasno. Kad vidin vase torte meni se od muke place..

28 svi 2010, 10:57

mi cekamo slikicu .....

28 svi 2010, 11:00

... svaka ti cast na hrabrosti da stavis ticino na tortu sa svjezim vocem

koliko sam upoznata ticino nesmije na slag, kao ni na svjeze voce tj.sve sto je vlazno i ispusta sok tj.tekucinu ili vlagu bilo koje vrste, jer ga topi

cak ga ni u frizider ne stavljam da se ne orosi...

iako...uspjele smo napraviti jednu voćnu tortu i prevući tičino preko nje, ali.... torta je bila sa svjezim jagodama (ne one iz kompota) i jagode smo dobro posušile i pazile da ne vire vani i dobro navukle kuhane kreme okolo, a gore smo ispekle jednu tanju koru koja je prekrila zadnji red jagoda...za svaki slučaj...i ispala je super

:)

28 svi 2010, 11:29

Kako sacuvati tortu 2 dana prije feste sad po vrucinama ako ne moze u frizider da se ne smeksa i ne orosi?

28 svi 2010, 11:35

pa ili ju ukrasiti sa šlagom pa bez brige moze stajati u hladnjaku ili ako se odluči za ticino napraviti tortu i staviti u hladnjak ranije, a ticino prebaciti veče prije slavlja ili na dan slavlja ako se ima vremena....

mi se snalazimo tako, a preko ljeta nam pomaže i klima koju smanjimo toliko da u sobi (gdje ostavimo tortu) bude pravo hladno.... :mrgreen

mozda netko ima drugu ideju i rjesenje ili neki recept za ticino koji podnosi vlagu...neznam :conf

28 svi 2010, 12:05

amaria 23, ne uzbuđuj se. Ja sam jedan biskvit za švarcvaldicu bacila jer je bio nepečen, a probala sam čačkalicom. Slova su mi isto ispala kao da sam nogom pisala.
Bitno je da je torta ukusna, a ako lijepo ispadne tim bolje. Bolje malo neizglednija a domaća nego one praškaste/margarinaste slastičarske, pa da i izgledaju najljepše na svijetu.

28 svi 2010, 12:07

A, kaj fali cirkusu. I to je dobra tema za dječji rođendan :dada

28 svi 2010, 12:50

:lol good joke,sliku ako i dobijete biti ce iz takve daljine da nema sanse da se vidi ijedna greskica hehehheh!! Najradje nebi,ali iako nije savrsena to je moja prva ticino torta,koja je toliko komicna da je stransno...Ima zube na sebi jer mi mama radi u zubnoj,heheheh!!! A smijeha...da trebala sam tek danas staviti ticino na nju....a jbg..JA mislim kad vidi tortu da ce krepat od smijeha... :rolf
Tema je zaključana