Sada je: 29 srp 2026, 18:22.

školske knjige

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: školske knjige

PostPostao/la skorpionka » 14 lip 2010, 10:41

kbegicsi je napisao/la:Ministarstvo MZOS je danas objavilo popis pripadajućih udžbenika za sve osnovne i srednje škole u RH.

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=10044&sec=1933

Pronađite svoju županiju, skinite popis i u pdf ukucajte ime škole i na taj način si olakšajte traženje udžbenika za vaše dijete.....

Na ovom linku tražiš škole po županijama :zivili
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Neda3kids » 14 lip 2010, 15:24

Pretražila i našla.
Al nama su rekli da će nam popis dat 30.06. kad će bit podjela knjižica odnosno svjedodžbi.
E sad. Ja sam malo :shock i :/
Naime, (ako će biti kako je objavljeno na stranicama ministarstva) treći razred koji će krenut nagodinu ima potpuno različite knjige od onih koje je koristio ovogodišnji treći razred. Dakle, razmjene knjige u školi - NEMA.
Ja se još uvijek toplo nadam da na tom popisu ima - grešaka.
Inače nek ide lijepo sve u kikiriki. :drink
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 14 lip 2010, 15:25

Mi smo dobili popis ali mi je ostao kod kuće, pa sam htjela provjeriti. Međutim, za našu školu ima nepotpuni popis za 5 i popis za 6. i 7. razred. Ostalih nema :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Neda3kids » 14 lip 2010, 15:42

Ja mislim da mora da ima nekih podzemnih voda što zrače ispod tih "naših" škola :lol
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 15 lip 2010, 13:25

Popis je na žalost točan...
Mi možemo naslijedit od starijih iz naše škole
samo vjeronauk :roll
A isto tako i drugašima možemo dat jedino to i udž prirode. :angry
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la viki » 15 lip 2010, 14:04

- cure može jedno glupo: kak izgleda ta razmjena u školi?
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 15 lip 2010, 16:05

Viki, ne znam nisam mijenjala nista u školi, nego tu preko foruma.

Popis je na žalost točan...
Mi možemo naslijedit od starijih iz naše škole
samo vjeronauk
A isto tako i drugašima možemo dat jedino to i udž prirode.

mene više od svega zanima jel će se uopće sadašnji popisi održati 4 godine kako je bilo najavljeno. Sad mi nije neko iznenađenje da se malo toga može od lani iskoristiti, jer koliko sam vidjela popisi su se dosta mijenjali, lani su u istoj školi bile situacije gdje svako odjeljenje ima svoje knjige, npr 3 popisa za druge razrede, 3 za prve, itd... Al sljedeće godine bi se mogli nasljeđivati ako se budu drzali obećanja o famozne 4 godine, al ja to čisto sumnjam. :roll
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la TiFilMama » 15 lip 2010, 21:46

mi smo dobili popis
i na popisu sastrane pise R, N i X
R- znaci da je udzbenik radni
N- znaci da svakako treba kupiti novi udzbenik- novo izdanje
X-znaci da se taj udzbenik vec koristio u nasoj skoli

mi imamo sutra i preksutra razmjenu
bas me zanima kako ce to izgledati
javim :mah
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 16 lip 2010, 08:52

prošle godine smo kupili knjige za 3. razred i samo jedna knjiga nije iskoristiva za slijedeću generaciju. Znači ustabilio se popis knjiga već prošle godine kod nas. Tako da očekujem po sadašnjem stanju da ćemo moći naslijeđivati knjige.
Ja sam pitala učiteljicu da li su vodili brigu o naslijeđivanju i ona je spomenula tih famoznih 4 godine kad mora biti taj isti popis knjiga, jedinstven na nivou škole.
Sad se pitam koliko je normalno da se daje i tih 4 godina kao neki rok. Što se novo može dogoditi u 4 godine da moraju mijenjati udžbenike?
Znači, moraš imati sreće da ne rađaš dijecu na rijetko, najbolje u malim razmacima, manjim od 4 godine :lol
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Neda3kids » 16 lip 2010, 09:31

medo14 je napisao/la:najbolje u malim razmacima, manjim od 4 godine

Da.
Ali moraš pazit da ne budu prelomne godine.
Ma hebo ih patak.

Ne znam kaj bu od naše razmjene ove godine.
Lani je izgledala tako da su sve knjige bile u prizemlju natrpane u dva ormara i jedan stol. I svatko si je uzimo što je htio.
Znam da sam ja našla par knjiga za klince od frendova koji nisu bili iz naše škole. Na moj upit da li smijem uzeti knjige i koliko - odgovor je bio - ako hoćete uzmite sve :shock
Nadam se da će ove godine bit bolje. :proljece
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dunja » 16 lip 2010, 09:41

na stranici naše škole stoji popis knjiga za prošlu šk. godinu :mrgreen
zvala ih jutros žena koja se javila bila je jako ljubazna - s tim da dobro jutro, tajništvo - možeš zaboraviti, moraš pitati jesam li dobio tajništvo itd.

dakle, rekla mi je da popis imam na stranici ministarstva, da ne zna kad će i hoće li biti na stranicama naše škole, a da će ići danas podijeliti popise bar po nižim razredima, da zna da su već trebali al eto i da se ne brinem jer ćemo imati naručivanje organizirano preko jedne firme :mrgreen

o razmjeni knjiga u školi - ni riječi - iako sam je pitala, preskočila je pitanje
dunja
most

PostPostao/la medo14 » 16 lip 2010, 09:42

Ali moraš pazit da ne budu prelomne godine.

da, ono misliš napravio si dobro, imaš na blizu po godištu dijecu, ono od uha do uha ali u krivo vrijeme rođena, taman kad su ove prelomne godine promjene popisa knjiga.
Izdavači će morati dobro naplatiti ove 4 godine čekanja promjene udžbenika :roll
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la folne » 16 lip 2010, 09:48

Jutros sam gledala popis i za juniora mi od seniorovih odgovara ravno jedna jedina knjiga. Vjeronauk. :roll
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la folne » 16 lip 2010, 09:49

A rodila sam po Medinim naputcima. :mrgreen :lol
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Barbi » 16 lip 2010, 09:55

Mi smo jučer na roditeljskom dobili popis, dakle baš mi je čudno jer imamo na popisu za drugi totalno drugačije knjige u odnosu na prvi razred. :conf
Npr. u prvom smo imali Profilov engleski - Building Blocks 1, sad imamo DIP IN 2
u prvom smo imali prirodu Naš svijet 1, sad je nešto sasvim drugo, ne mogu se sjetiti
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la IINA » 16 lip 2010, 10:07

Eh, nema tu ništa čudno. Tak je i kod nas.
Sad opet nekaj drugo...isti izdavač druge knjige za hrvatski.
Prvi razred sve od Profila, drugi od Alfe, treći alfa
al drugi autor....muljaju li ga muljaju :/
Frendici su nakon tri godine dip inn knjige, osvanule
neke druge za četvrti razred :ne
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la folne » 16 lip 2010, 10:09

Barbi i nama je tako zato što se naručuje na nivou škole, za sve razrede isto, a prije su učitelji imali odriješene ruke pa je svaki 2. razred mogao imati po svom.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la dunja » 17 lip 2010, 09:07

nakon jučerašnjeg razgovora sa nekim u školi, nakon što je žena rekla da će im ići podijeliti popis knjiga i da sam u pravu, zaista su došli doma sa popisom
plus kaj mi je stariji rekao da je knjižnjičarka rekla da će njima pasati sve knjige kao ovima koji sad završavaju 7 razred
dunja
most

PostPostao/la skorpionka » 17 lip 2010, 09:14

nakon jučerašnjeg razgovora sa nekim u školi, nakon što je žena rekla da će im ići podijeliti popis knjiga i da sam u pravu, zaista su došli doma sa popisom

PO meni je sramotno to što je spisak s kojim je moj sin jučer došao doma zapravo ponuda za kupnju knjiga preko tvrtke Sysprint, s priloženim uplatnicama, kako se to već šika, a nije nikakav popis koji im je službeno dala škola, a niti su se udostojali staviti na web škole, niti je učiteljica podijelila popise djeci kako je trebala. :roll Ja sam popis ionako vidjela na stranicama Ministarstva, ali onog trena kad im je MZOŠ odobrilo popise, a to je bio 09. lipanj, škola je trebala to dostaviti na bilo koji način (web, podijeliti djeci, oglasna ploča).
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Ina66 » 17 lip 2010, 09:16

medo14 je napisao/la:Znači, moraš imati sreće da ne rađaš dijecu na rijetko, najbolje u malim razmacima, manjim od 4 godine

nadam se da je 3 godine pravi razmak :mrgreen
i kod nas ima izmjena. koliko vidim po popisu za 1. razred, ide se na knjige od jednog izdavača - školske knjige - a izgleda da je tendencija da se sve što može u višim razredima zamijeni tkđ. s onima istog izdavača.
tako je moja imala PiD od alfe, a sad za 2. će trebati od šk
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la dunja » 17 lip 2010, 09:17

:lol
pa to je naša škola, čemu se čudiš
:mrgreen

jučer kad sam razgovarala sa ženom (nemam pojma s kim, jer se nije predstavila) , rekla je da ne zna dal će popis biti stavljen na stranice škole ili ne, a i da ionako imam popis na stranicama ministarstva
i da, rekla je da ćemo dobiti naruđbenicu od sysprinta :lol
dunja
most

PostPostao/la lastavica » 17 lip 2010, 09:21

Ja sam prošle godine vidjela da su totalno neprofesionalni :roll . Stalno sam gledala na web stranicama da li će se pojaviti popis. I kad se nakon ohoho vremena pojavio link nije vodio nikuda :/ . Naravno da nisu znali kada će proraditi, a proradio je kada je već sve bilo gotovo.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la skorpionka » 17 lip 2010, 09:23

Ne čudim se :mrgreen

Popis sam vidila kad su cure ovdje stavile link, al nema šanse da ravnatelju to ne stavimo pod nos, jer sutra idu predstavnici roditelja jednim drugim poslom k njemu, pa nema šanse da se i ovo ne spomene. :dada Iako, ovdje su i učiteljice zakazale, zato što je ova iz boravka meni potvrdila spisak koji sam si isprintala s MZOŠ stranica, a njegova glavna učiteljica ništa nije podijelila.

Pa jel tvoj doma donio popis od Sysprinta (di su jos doddali točno određenu likovnu mapu a to se više od ove godine ne navodi da mora biti ŠK, Profil, itd... kao lani, di su još tražili kakti novo izdanje likovne mape) ili je dobio popis od svoje učiteljice bez ponude tvrtke za kupnju? :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Luantaro » 17 lip 2010, 09:23

kod nas su stavili na web još prošli tjedan i podijelili su klincima isprintane popise
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 17 lip 2010, 09:25

I i mi smo tek jučer dobili popis tj. ponudu od Sysprinta s uplatnicama.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la skorpionka » 17 lip 2010, 09:27

lastavica je napisao/la:I i mi smo tek jučer dobili popis tj. ponudu od Sysprinta s uplatnicama.

Ja to ne računam pod to da im je škola dala popis nego Sysprint, to mi spada u domenu reklamiranja određene tvrtke, a i gadljivo mi je da te ispunjene narudzbenice prikuplja jedna od nastavnica škole. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la lastavica » 17 lip 2010, 09:33

meni je vrhunac gadljivosti bio kad su prošle godine na priredbi za prvašiće najprije predstavili škole stranih jezika koje drže tečajeve u našoj školi :protest Nakon toga je počelo predstavljanje učiteljica te profesorice engleskog
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la medo14 » 17 lip 2010, 09:55

što se čudiš lasto, vaša škola je profitabilno orijentirana, business class, money, money. Malo je reći sramotno :roll
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la palunkica » 17 lip 2010, 09:57

A kod nas nit što prodaju, nit ima bilo kakvih aktivnosti.

Popis knjiga smo dobili, fotokopiran obrazac kojemu se knjige prijavljuju Ministarstvu. Baš OK

Edit, da, baš OK osim činjenice da imamo knjigu iz likovnog. A prošlogodišnju nismo ni otvorili :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Barbi » 17 lip 2010, 10:04

spisak s kojim je moj sin jučer došao doma zapravo ponuda za kupnju knjiga preko tvrtke Sysprint, s priloženim uplatnicama, kako se to već šika, a nije nikakav popis koji im je službeno dala škola

Ovako i kod nas, isto. Kakti pogodnost je jer Sysprint nudi otplatu na tri rate.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 37 gostiju.