Sada je: 29 srp 2026, 18:46.

Ljetno ponavljanje gradiva

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Ljetno ponavljanje gradiva

PostPostao/la palunkica » 17 lip 2010, 10:44

I priprema za viši razred. Da li to prakticirate??

I da li pri tome koristite neka sredstva, vježbenice ili slično.

Ja nisam nikad ponavljala preko ljeta, ali moj sinko tak i ovak nije zainteresiran za školu uopće pa bi dala baki i dedi kad budu s njim na moru da malo ponove nešto, barem pola sata na dan, to nije tako jako komplicirano.

Imate kakve preporuke, za metode, literaturu, ma što god :lol
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

Re: Ljetno ponavljanje gradiva

PostPostao/la Potica » 17 lip 2010, 10:46

Pusti dijete da se odmara :proljece
Nabavi neke interesantne knjige i daj mu da pročita svaki dan malo, to je jedino kaj mu treba :mah
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la palunkica » 17 lip 2010, 10:48

Hm, pravo je pitanje od čega da se odmori, osim u školi nije pogledao knjigu cijelu godinu :lol Pa bi ja to malo nadoknadila preko ljeta, rekla nam je učiteljica da u drugom razredu kreću zaozbiljno od prvog dana
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la iris » 17 lip 2010, 10:51

Potpisujem poticu. :mrgreen

Mi ne radimo ništa strukturirano niti ćemo - čitanje koje joj je gušt, eventualno rješavanje onih nekih Dječjih klubova i najlakših dječjih enigmatskih časopisa. (koje joj je isto gušt :) )
Možda, možda smislim neku igru gdje će se trebati odgovarati pisanim slovima pošto nam je to bolna točka da ne ispadne skroz iz štosa sa pisanjem.
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la kimama1 » 17 lip 2010, 10:56

ajd oladi malo ženo :lol pusti dijete da uživa, šta će radit u školi ako se sad krene pripremat. neka čita i nek ne zaboravi ono što su iz matematike radili jer će mu trebati za dalje. ostalo - prst u uho i pevaj
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la milanica » 17 lip 2010, 11:03

Moja ima vec sve sto joj treba preko ljeta.Bicikl, role, loptu, lutke....Što ce izabrati, po volji joj. :lol

ako bude htjela samovoljno pisati stogod ili pak racunati da ne ispadne iz stosa, dobro doslo, ako ne, onda ne.
Milana 20.07.2003
Marko 17.10.2008.
milanica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dunja » 17 lip 2010, 11:08

ništa
smatram da su na zasluženom godišnjem
to mi je kao da ti na more ili gdje već ideš na godišnji nosiš posao sa sobom, da ne zaboraviš :mrgreen

pusti ga
pa mali je još, neka ima igru i odmor preko ljeta
dunja
most

PostPostao/la palunkica » 17 lip 2010, 11:11

Ok, lijepo ste me :cigle

Nek se igra, koliko god hoće, ali i dalje mislim da je bolje da nešto radi nego da gleda glupaste crtiće :p
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Barbi » 17 lip 2010, 11:13

Ne planiram baš ništa. Ako bude nešto želio neka radi samoinicijativno.
Npr. mi smo morali kupiti valjda sve vježbenice koje su se u školi prodavale :roll i on ih svako toliko uzme pa rješava, to mu je valjda fora.
Ja ga nisam upućivala na vježbanje bilo čega ni dok je škola trajala, preko ljeta neću pogotovo.:)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la medo14 » 17 lip 2010, 11:15

pusti dijete na miru, ali.....tjedan dana prije škole dobro bi bilo malo preletiti gradivo, iznenadiš se kako zaborave i izgube rutinu
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la eli » 17 lip 2010, 11:19

krajem kolovoza krenut ćemo sa ponavljanjem pisanih slova.
eli
Sveta krava

PostPostao/la folne » 17 lip 2010, 11:23

Slažem se s Medo. Pusti ga nek uživa. Kupuj mu Miki Mausove (ima ono neko ljetno plus izdanje) i slične stvari da čita, a tjedan prije škole proradite ovo: http://www.skolskaknjiga.hr/hrv/page.as ... 8&act=more ili nešto tog tipa.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la folne » 17 lip 2010, 11:24

Moj junior isto kuburi s pisanjem. Njemu sam pak naručila ovo: http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... jiga=10616
Isto tamo za kraj ljeta.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la mamaX3 » 17 lip 2010, 11:25

Sa kcerkom koja je samostalna i sama uci nemam potrebe ponavljat gradivo, ali zato sa sinom koji nije zainteresiran za skolu mislim svakakao svakodnevno citata i vjezbat cijelo ljeto. Do sada to nismo prakticirali, ali je svake godine imao problema na pocetku skolske godine, jer bi dosta zaboravio preko ljeta. Tako da se definitivno necu obazirati na "pusti ga da se odmara preko ljeta", ove se godine stvarno nije uspio umoriti ucenjem.
mamaX3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mirbi » 17 lip 2010, 11:38

Ja svojoj priko lita uzmem u knjižnici knjige iz lektire koje nisu obradili kroz godinu, pa nek čita. ;)
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la babalu » 17 lip 2010, 11:46

Palunkica,nista,nista,nista i jos jedno veliko nista :mrgreen
pusti ga da odmara,nemoj mu zgaditi skolu jos vise!
mozete tjedan ili dva prije pocetka skole malo proraditi i to je to!
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Novamama » 17 lip 2010, 11:48

našima je učiteljica rekla da pišu dnevnik, i moj je to jako ozbiljno shvatio. da li će ga to držati kad umoči noge u more, ne znam.

možeš mu uzeti lektire pa ako mu se da nek čita, ali ni ja ne bih ništa ponavljala planski.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JiA » 17 lip 2010, 11:51

kimama1 je napisao/la:ajd oladi malo ženo :lol pusti dijete da uživa, šta će radit u školi ako se sad krene pripremat. neka čita i nek ne zaboravi ono što su iz matematike radili jer će mu trebati za dalje. ostalo - prst u uho i pevaj

x
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la palunkica » 17 lip 2010, 11:56

Ovako, s obzirom da je razred takav kakav je, da pouzdano znam da roditelji s djecom rade lekcije unaprijed ne bi li njihova djeca briljirala na satu, da ZNAM da će neki obraditi gradivo drugog razreda preko ljeta, bar u kratkim crtama, činilo mi se OK nešto napraviti i s mojim, kojeg aposlutno škola i sve oko škole ne zanima, niti hoće raditi išta od kad dođe iz škole ili vikendom. Jedino što sam ga ja, uz puno suza uspjela natjerati je da pročita lektiru.

Jako je sklon leći pred TV i beskrajno gledati crtiće. Pa mi se i dalje čini bolje da bar dio dana radi nešto smisleno, npr da uvježba ono što nije dobro savladao, a to je svakako čitanje i pisanje pisanih slova, veliko slovo (dobio je 3 iz zadnjeg testa), Č i Ć i takve stvari. Matematika mu ide puno bolje nego što bi trebalo i tu ne mislim intervenirati.

Crtica sa skijanja na kojem smo se slučajno sreli s prijateljem iz razreda. Tin se igra Bakuganima i trči okolo po hotelu, taj drugi dječak bar pola sata čita.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la folne » 17 lip 2010, 11:59

Palunkice zabole te pipa šta drugi maltretiraju svoju djecu. I tako će im to biti kratkog vijeka. Kad krenu tamo u 5. ili 7. sterat će ih ... jelte i iz inata prestat učiti skroz i donositi doma labudove.

Ja stvarno ne znam živu osobu naše generaciej da je učila preko lejta. I kaj, niš nam ne fali :mrgreen
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la palunkica » 17 lip 2010, 12:00

Je, i ja se poprilici tako ponašam, pa više nisam sigurna da je to sasvim ispravno :dunno
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la eli » 17 lip 2010, 12:01

Jako je sklon leći pred TV i beskrajno gledati crtiće.

kao i većina njih.
uvesti petnaest minuta pisanja/vježbanja dnevno pomogli bi da se dio gradiva ne zaboravi, ali ne bi oduzeli minimum značajnog dijela blejanja u tv. a sigurno mu nećeš dati vježbe za pet sati dnevno.

učenje unaprijed je jako kontraproduktivno jer tvoj sistem objašnjavanja nije ni blizu učiteljicinom.

ako ga uspješ nagovoriti da svakodnevno čita, to bi bilo korisno provedeno vrijeme, a ne nepotrebno opterećivanje djeteta.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Dory » 17 lip 2010, 12:09

nećemo učiti unaprijed, ali ću ih svakako poticati da nešto čitaju, pišu , crtkaraju...Sa mojom malenom ću usput utvrđivati matematiku, jer joj računanje do 20 nije "sjelo" onak kak bi trebalo...točna je ali spora...neću ih siliti da nešto MORAJU raditi, ali ćemo se igrati škole :mrgreen
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Natasa36 » 17 lip 2010, 12:22

Praznici su praznici jer su praznici :mrgreen

Pokušat ćemo malo, na finjaka progurati red čitanja, red pisanja, red matke. Ponekad se i sama primi nečega od navedenog (najdraže joj je glumiti učiteljicu, ista majka), no nikako neću vršiti pritisak ili tražiti da svakdnevno radi. Važno mi je ne ispadne skroz iz štosa, i to je sve.

Učenje u naprijed mi je koma i bljak. I na koncu, klinci koje su silili da uče unaprijed ne briljiraju nužno, možda u početku, a onda ih svi dostignu.

Nek' se odmore, zaslužili su :srca
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la lastavica » 17 lip 2010, 12:26

Ja ne planiram ponavljanje gradiva jedino ako uztreba poticanje čitanja :mrgreen .
A za taj dnevnik nisam pametna :conf . Planira ga pisati, no to će funkcionirati jedino ako ga ne bude nitko čitao. Ispravljanje teško podnosi :mrgreen
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la dunja » 17 lip 2010, 12:26

folne je napisao/la:Palunkice zabole te pipa šta drugi maltretiraju svoju djecu. I tako će im to biti kratkog vijeka. Kad krenu tamo u 5. ili 7. sterat će ih ... jelte i iz inata prestat učiti skroz i donositi doma labudove.

Ja stvarno ne znam živu osobu naše generaciej da je učila preko lejta. I kaj, niš nam ne fali :mrgreen

veliki x na folne
dunja
most

PostPostao/la SonjaV » 17 lip 2010, 13:09

Ne mislimo učiti ništa, odmarati sve dane...ionako će nam prebrzo proći pa opet škola.
S tim da moj ionako voli čitati i rekao je da jedva čeka pročitati sve dijelove "Pet prijatelja", to mu je sasvim dovoljno.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la babalu » 17 lip 2010, 13:16

Jako je sklon leći pred TV i beskrajno gledati crtiće.

a skrati mu vrijeme buljenja u TV,mozda mu od dosade dodje da cita :dada

ovo za ucenje u naprijed prvi put cujem :shock
sto bi rekla Kima"svasta raste u bozjoj basti" :roll
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 17 lip 2010, 13:28

Mi na moru imamo malu ljetnu skolu i to mi je super. Organizirali smo je mi roditelji da djecu koja moraju uciti potaknemo na ucenje a one koji ne moraju uciti da smirimo da ne dosadjuju, plus da ih maknemo sa zvizdana. Dakle kod nas je na moru mala skola organizirana svaki dan od ponedjeljka do cetvrtka od 13 do 15 sati.
U malu skolu ide klinac koji zeli. Tjedno se placa 50 kn po djetetu. A klinci u maloj skoli rade svasta. Prvo imaju engleski i to s izvornim govornikomŽ; oni mali uce brojati i slova, a oni veci razgovaraju i pisu neke vjezbenice. rade i zajednicke plakate. Onda imaju njemacki jer imamo 4 austrijanca koji moraju svaki dan raditi i preko ljeta svoje zadace (oni to dobiju od skole) pa onda zajedno s austrijancima rade i nasi testove na njemackom, mali opet uce brojeve i slova i pjesmice. Onda imamo matematiku - to pripremamo svi, vec ovisno kako se tko sjetio ili tko je sta donio. Onda obavezno imamo hrvatski jer je red da i austrijanci a i bome amerikanka koja uci nasu djecu engleski, nauce hrvatski.
Ako tko od roditelja donese onda bome imamo i testove inteligencije i opce kulture pa starija djeca prevode mladjima pitanja i svi rjesavaju testice. A prosle godine smo imali ucenje cirilice - pisanje i citanje. Izvrsna stvar, toplo preporucam. Klinci su si poslije pisali poruke "tajnim jezikom" a savladali su barem osnove cirilice.
Od ovih 50 kn cca 40 kn otpadne na materijale, fotokopiranje, olovke i bojice, a 10 kn na sitne nagradice od slatkisa do naljepnica za dobro savladano gradivo.
Adorabla
Medena

PostPostao/la palunkica » 17 lip 2010, 13:32

Adorabla, ma gdje si ti to na moru, da i mi dođemo :lol Šala, ali baš jako zgodno, kroz igru.

Austrijanci imaju za svaki dan zadaće :conf Znači da to nije tako jako loše, očito. I naši se maknu sa zvizdana, ali to završi ili kod nekoga u kući pred TVom ili pred PS
zvrkic 12/02
palunkica

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.