Sada je: 09 lip 2026, 13:48.

Priprema dojki na sasvim drugačiji ritam

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Priprema dojki na sasvim drugačiji ritam

PostPostao/la Megan » 21 lip 2010, 16:48

E. ima 9 i pol mjeseci, cica zapravo stalno, ujutro isprazni obje, onda jede voće sa žitaricama, pa opet cica za uspavljivanje, pa ručak, onda od 15 do 22 cica nebrojeno puta, počela sam pomalo pred večer davati i rižine jer primjećujem da je gladna.
Navečer prije spavanja opet isprazni obje do ibera.
Dakle, deklarirana je cicoljupka i kad vidi cicu nema kraja veselju.

Za nešto više od 2 mjeseca idem raditi, neću je moći dojiti od cca 7 ujutro do cca 17 popodne. Takvo mi je radno vrijeme + prijevoz + odlazak u jaslice i sl.
Kad moram početi privikavati cice na takav ritam?
Plan mi je da dojim ujutro prije posla, popodne čim uđemo u kuću, prije spavanja te naravno tijekom noći kad se bude sama probudila.
Ali ova rupa od 10 sati bez dojenja mi se čini puno. Vjerujem da je potrebno neko vrijeme da se cice naviknu na taj novi ritam.
Da li su dovoljna 2 tjedna? Kako ste vi to riješile?
Megan
ježim se par puta dnevno

Re: Priprema dojki na sasvim drugačiji ritam

PostPostao/la Krumpirić » 21 lip 2010, 16:56

nikad, u početku potrčiš u WC malo se izdojit (maaalo) ako osjetiš prepunjenost. Kasnije je toga sve manje i nećeš ni skužit koliko brzo će cice skužit da im je radno vrijeme od 17h do jutra
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Megan » 21 lip 2010, 17:00

Znači na posao dolazim kao Kate Moss, a odlazim kao Pamela Anderson :lol
Eh...kolege će uživati u drugom dijelu dana :lol
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la lilly » 21 lip 2010, 17:20

vedi je napisao/la:Znači na posao dolazim kao Kate Moss, a odlazim kao Pamela Anderson :lol
Eh...kolege će uživati u drugom dijelu dana :lol

Bas tako!! :lol

Napisat cu kak sam ja: dakle K je isto bio cicoljubac, ujutro cim se probudio trazio bi cicu, navecer za uspavljivanje obavezno, a i po noci je bio pristekan na cicu.

Ja sam krenula radit kad je njemu bilo 10 mj., i isto sam se bojala kak ce on to pezivjet. Na kraju je on to bolje podnio nego ja. ;)
Vecinom je jos kroz san pocicao prvu dozu, i onda je on ostao spavat, a ja sam otisla radit. Naravno da je prva stvar kad sam dosla doma bila cica :srca.

Ak sam radila popodne, onda sam ga dojila prije posla i tek oko 9 kad bih dosla s posla, tj. za uspavljivanje.
Najveca neugodnost mi se desila kad sam ga jednom "zaboravila" podojit prije posla, tj. nije trazio a ni ja nisam nudila. I samo sam popodne u neko doba osjetila kak me cica boli i kak je uzasno tvrda, pa sam napravila ovak kak i Kumpi veli: u wc i izdojila kolko je islo. Jedva sam cekala da dodjem doma, da on to izvuce kak spada :mrgreen

S obzirom da ce tvoj raspored uvijek bit isti, mislim da neces imat nikakvih problema, pogotovo ako krenes dva tjedna prije prilagodjavat dojenje tom rezimu :dada
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 21 lip 2010, 17:25

ni mi nismo imali postepeno privikavanje cica nego su se same privikle nakon nekog vremena :mrgreen
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la nevenera » 22 lip 2010, 22:06

mi smo postepeno dohranom izbacivali podoje i dok sam krenula na posao cike su se navikle da je 7-15 (u našem slučaju) pauza. nakon malo vremena je bilo ok, bez prepunjenosti, bolnosti i tome slično.
dojila sam doslovno odjevena za posao i spremna za polazak, te odmah s vrata na dolasku.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la booboo » 04 kol 2011, 08:53

čini mi se da je ovo pogodan topic da postavim pitanje koje me zadnje vrijeme muči.
dakle, moj A. ima tri mjeseca i uspješno dojimo. imam namjeru dojiti nekih godinu dana, plus-minus i već ovisno o raznim čimbenicima, prije svega o tome koliko će on htjeti (a čini mi se da hoće - jako puno :mrgreen )
samo teoretski, mislim si koliko je pametno u isto vrijeme prekinuti dojenje, vratiti se na posao i useliti u novi stan. to će biti ogromno promjena ritma i za mene i za njega i kako to najbezbolnije izvesti?
nije problem dojiti par mj. duže, čisto da on lakše preživi sve te tranzicije ali - što ako bude htio i tražio više baš tada?
slika

slika
booboo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 04 kol 2011, 09:01

Ako ćeš mu davati da doji na zahtjev, dojke će se prilagoditi. Ako ćeš se vratiti na posao, onda u to vrijeme nećeš moći, ali ćeš moći više dojiti u preostalo vrijeme - često tada jedno vrijeme djeca noću nadoknađuju... Ali sigurno će mu pomoći da doji još koji mjesec više i tek kad se opet sve smiri opet počneš polako smanjivati.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la booboo » 04 kol 2011, 09:18

napravit ću šta god da njemu to sve prođe bezbolnije. samo me frka ako bude u tom periodu pojačano cicao (a moguće da hoće jer sad kad god je neka stresnija situacija visi na cici po cijeli dan) hoće li mene mučiti prepunjenost i zastoji na poslu? do sada sam to rješavala izdajalicom al' kad si doma to je sve lakše nego da mi na šalteru počne curiti mlijeko po majici :hahaha
mislim, sve je ovo teorija za sada al' zanimaju me iskustva jer mi je prvo dijete i friška sam u svemu tome.
slika

slika
booboo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thalia » 04 kol 2011, 09:48

ma samo si stavi jastučiće :dada

meni je curilo dva ili tri dana. poslije je bilo ok.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Stefanova_mama » 04 kol 2011, 09:49

Proizvodnja mleka sa 3 meseca i godinu dana nije ista. Dotle ce vec imati i dohranu i nece svaki obrok biti cica, a i dojke ce se na to navici i smanjiti proizvodnju onda kada niste zajedno.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la booboo » 04 kol 2011, 10:18

thalia je napisao/la:ma samo si stavi jastučiće :dada

nisam se njih ni sjetila :) pošto mi nisu toliko pomagali u početku, zanemarila sam ih. al' dakako da je s godinu dana manja količina s kojom se treba nosit pa će odradit svoje kako spada. hvala :luv
slika

slika
booboo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pinkis » 12 kol 2011, 12:45

Krumpirić je napisao/la:nikad, u početku potrčiš u WC malo se izdojit (maaalo) ako osjetiš prepunjenost. Kasnije je toga sve manje i nećeš ni skužit koliko brzo će cice skužit da im je radno vrijeme od 17h do jutra

a mogu li cice skuzit da trebaju radit u dvije smjene, tjedan ujutro, tjedan popodne? :mrgreen
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.