Jao, ja sam se ulijenila kaj se tiće pisanja. Navećer odemo u šetnju u Samobor, tamo je uvijek malo hladnije , da se osvježimo. I onda spavanac oko 22 h, pa s Jelenkom zaspem i ja.
Mamin mačak eto žao mi je kaj nisi još uvijek na moru. Kad ideš raditi? Ma zapravo ono najvažnije,
čestitam na prvim samostalnim koracima
Ne hodamo svi na isti način, neki ljudi drže stopala ravno, neki prema unutra, neki prema van. To ovisi kako nam stoji bedrena kost u kosti zdjelice. Oni koji gaze na van imaju veću vanjsku rotaciju u kuku. Ja tako hodam, i moj tata i sestra. Samo u visokim petama hodam ravno. Mm to živcira, mislim bacanje nogu, kak on veli. Pa me opominje da hodam ravno, a meni na jedno uho unutra, na drugo van. Tako će hodati vjerojatno i Toma, i nije to nikakva patologija.
A kaj se tiće cipelica, skužila sam da kad smo vani i Jelena se proba dignuti, da puno ružnije napravi iskorak, tj diže se na unutrašnjem rubu stopala. Doduše mom ogromnom djetetu su te sandalice br 18 još uvijek prevelike. Tako da smo mi do daljnjega bosonogići po doma.
Nevenera čestitam Tinu na novim postignućima. Nemoj ga nikaj forsirati, hodat će čovijek kad se osjeti spreman za to. Gdje se kupate?
Noemi u toj dobi oko 4 mj, ja sam s Jelenom vježbala oslonac na laktove i prebacivanje ravnoteže , na lijevu stranu, obzirom da je kod nje to bilo loše. Ali to ti mora tvoj fizioterapeut pokazati. Iz opisa se krivo skuži, i onda radiš krivo a to nije dobro. Važno je i gdje stoje laktovi u odnosu na ramena, i od kuda prenosiš težinu. Bude ti se malena već počela smijati, škakljaj ju radi grimase i gluposti i počet će s vremenom. Nemoj se zbog toga brinuti.
Fantasy čestitam na malim napretcima, i oni su jako važni. I izdržite još malo.
Pozdrav Jerku i mami Tanji, samo se vi nama kupajte i uživajte.
Mi smo ovih dana pili antibiotik, radi urinarnog infekta. , koji je slučajno otkriven u nalazima. Vadili smo krv i urin, radi nejela. Naime zadnja dva mjeseca uopće nije dobila na težini, pa smo bili u ambulanti za poremećaj prehrane. Uzeli su još krvi za dodatne nalaze koje očekujemo idući tj. I rekla mi je teta doktor da dijete mora jesti voće i povrće. Kad sam joj ja rekla da sve pljune van i da povraća, rekla je da moram biti žešća.

A malo je i kolutala očima kaj još dojim. A ja budala očekivala neki pametan savjet od velikih stručnjaka s klinike. A nema mi druge nego dalje po starom, trčim za njom sa žlicom, jedemo u bazenčiću u vrtu, na biciklu u parku, na izletu u prirodi. Nekad i u visokom stolcu. Ajde ne pojede više 5 žlica, nego 20, to ponekad iznosi i 70 ml. Za Jelenu odličan napredak. Hoće jesti meso, i popiti viteamine. A voće i povrće promatramo u vrtu.