Sada je: 09 lip 2026, 13:48.

biofeedback

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

biofeedback

PostPostao/la lucija1976 » 07 srp 2010, 10:00

Jel netko zna gdje se provode ove vježbe biofeedback.
Malenom za sad dijagnosticirana ataxia i Polineuropatija- daljnja dijagnostika u tijeku a dječija fizijatrica preporuča i ove vježbe sa biofeedbeckom
lucija1976
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: biofeedback

PostPostao/la lulamae » 07 srp 2010, 14:55

ne znam..htjela sam potraziti na netu ali sam samo saznala ovo..
Biofeedback u fizioterapiji

Biofeedback je metoda kojom se kontinuirano prati aktivnost muskulature prilikom terapijskog vjezbanja. To je zapravo ucenje pomocu biofeedback uredjaja gdje pacijent sam prati ucinak svog vjezbanja te ga moze bolje kontrolirati i utjecati na kontrakcije pojedinih misica (vizualno su kontrakcije prikazane krivuljom). Zapravo se tako uci motoricka kontrola nad vlastitim sustavom za kretanje. Glavni terapijski cilj je povecati ili smanjiti aktivnost odredjenog misica.
Sama izvedba je slicna EMG-u, ali ne koriste se iglene nego povrsinske elektrode pa nije neugodno niti ne boli. Elektrode su obicno povrsine 4-5 mm i pricvrste se trakom ili su samoljepljive. Trening bi trebao trajati 30 minuta, bar 3 puta tjedno i kombinirati se s drugim oblicima fizioterapije. Moze trajati od nekoliko mjeseci do 2 godine.
Koristi se kod:
- perifernih ostecenja zivaca
- ostecenja sredisnjeg zivcanog sustava
- nekih drugih neuroloskih poremecaja kao npr. dystonia torticollis, tremora i dr.
- kod atrofije misica, npr. poslije operativnih zahvata
- kod hipertonusa misica oko kraljesnice, kad postoji razlika u tonusu s ozbirom na strane
- kod skolioze
- kod stres inkontinencije i dissinergija mjehura i sfinktera, a onda je smjestaj elektroda specifican
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 12 srp 2010, 13:03

Bilo je riječi o toj temi. Topic je bio Brucker biofeedback center ovdje na gp. Probaj ga potražiti. Ili samo utipkaj u pretražnik biofeedback. :mah
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 12 srp 2010, 17:13

Mammamia je napisao/la:Bilo je riječi o toj temi. Topic je bio Brucker biofeedback center ovdje na gp. Probaj ga potražiti. Ili samo utipkaj u pretražnik biofeedback. :mah

evo link

viewtopic.php?f=52&t=51703

Kao što sam i tamo već napisala, ja se ne bavim primjenom BF u fizioterapiji. Radim uglavnom neurofeedback. I ovo ljeto sam uglavnom sama u ordinaciji i bez velike gužve, pa mogu našim forumašicama pokazati kako to izgleda.

:mah
MON
Intelektualni snob

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.