Roditelji sa statusom njegovatelja - molim pomoć:
naime, ne mogu nigdje naći kako točno ide postupak ostvarivanja prava na status roditelja njegovatelja- Zakon o soc.skrbi ima onaj članak 77 a,b,c,d no nema nigdje o tome što sve roditelj mora od dokumentacije dati kad ide u postupak.( TO JE VJEROJATNO REGULIRANO NEKIM PODZAKONSKIM AKTOM - PRAVILNIKOM, UREDBOM,ODREDBOM,NAPUTKOM...- bila bih zahvalna ako tko može staviti link ili navesti koji podzakonski akt.
Konkretno me zanima da li su vas roditelje ( kod ostvarivanja prava na status) tražili potvrdu o općoj zdravstvenoj sposobnosti i psihofizičkoj sposobnosti za biti njegovatelj ( kako je to predvidjeno za za njegovatelje HRVI - koji ne moraju biti roditelji)?
Ne mogu sada ovak javno obrazložiti sve detalje zašto mi to treba - nije za nekavu studiju" il slično - već mi treba jer sam kao nadl. liječnik "zamoljena" da dam neke ocjene i procjene ( odstrane CZSS) i tu moram "pomiriti" zakon o liječništvu (liječnička tajna) , Zakon o obitelji ( zaštita malodobne osobe) .... i još silu drugih zakonskih odredbi - tako da bi mi po tom pitanju (zakonskom) puno pomogli ...
I još k tome pomiriti i ono što osobno mislim ( a što ne bi trebalo/smjelo utjecati na moju "objektivnu" procjenu).- no s tim ću se morati sama izboriti.
Unaprijed zahvaljujem...

( nadl. liječnik, medicina rada.. tko?)