Moja 5 godisnja curica ima problem sa govorom, pocela je pricat tek sa 2 ipo godine, stim da smo je jedva razumjeli.Koliko smo se god trudili mi da je razumjemo i ona da nam ispravno kaze, to je tesko islo. Najprije sam mislila da ce s godinama pocet cistije i razgovjetnije pricat, ali nisam uocila nikakav pomak. Najvise me strah kad dogodine krene u vrtic da je druga djeca nebi ismijavala, rugala se, jer vec smo imali jedan slucaj nedavno na moru. Njeni vrsnjaci su se igrali u pijesku, i ona snjim. Kad bi nesto rekla, maleni bi reka: aa vidi, prica ko mala beba
. Meni je to odmah zamestalo, mrzin kad se netko ruga na bilo koji nacin.Neke rijeci super izgovara, cisto i tecno, a neke da padnes u nesvjest, u biti te rijeci nemaju veze s vezom. Evo npr.
Ružno- junđo
Glava- gaga
Voda- joda
Ima toga jos, ali ove su mi totalno ne pojmljive.Znam da je djeci tesko izgovarat slovo R, ali da ovakve kikseve radi na nekim jednostavnim rijecima
. Ona nena slova zamjeni drugima.Spomenila sam mm kroz razgovor da bi bilo dobro je odvest kod logopeda, cisto da vidimo u cemu je problem, ali on ne zeli. On misli da ce ona do skole proprocat cisto i razgovjetno, sta je meni nemoguca misija.
Jel netko imao slican probem? Kako u biti postupit u takvoj sitaciji?

, pa joj kazem: Sara ne 
. jadno dijete. to je i njima sok na jedan nacin.
, a moja S je do trece godine drzala dudu u ustima non-stop