Mamin mačak velike čestitke za našeg Tomu

. Jedva čekam filmić.
A kaj se tiče auta i volana, trebaš vidjeti Jelenu kako " vozi" pravi auto i one igračke na žetone. Uhvati se za volan, okreće, viče brm-brm, udara po žmigavcima, brisačima, ili tipkicama na igračkama i viče bam-bam. A kad igračka prestane raditi onda mudro prstom pokazuje gdje da stavljamo još žetona.
Nevenera čestitke Tinu za hod uz namještaj. A mi imamo isti problem s nogama.
Kiss bravo za Adrijana. A kaj se tiće dd, meni to uredno sjeda. Pretpostavljam da će i tebi dok riješiš te zavrzlame.
Eto vratili smo se s godišnjeg još u nedelju, ali evo tek me Toma natjerao da pišem.Osim ružnog vremena ostalo je bilo super, bili smo tj. dana u Zd, pa onda na điti brodom tj. dana po Zd arhipelagu, pa onda tj dana u kampu u Klagnefurtu na jezeru. Prala nas kiša, nevera. No dobro nek joj bude. Jelena je sve odlično podnjela, njoj je glavno da se nekaj zbiva. Jela je i po 4 puta na dan, probala 10-vrsti nove hrane. Među ostalim prvi put u životu nakon 7 mj pojela nešto voća- kupine na Dugom Otoku, i nakon toga nam je skoro nevera razbila brod usidren u luci

. A otkad smo došli doma u 4 dana nije pojela doslovno šaku hrane, prva dva dana nije htjela niti vodu piti, a morala sam joj i cicu gurati. Poludit ću.
Već tri tj hoda uz namještaj. U pon smo bili na vježbama, doktor je manje više zadovoljan, osim širokom bazom dok stoji, i stajanju na petama i unutrašnjem rubu stopala. Njoj možeš podići prste na nogama dok stoji, uopće se ne oslanja na njih. On je rekao da je to kozmetički probjem, kad sam ga pitala za ortopedske cipelice, reče kaj će joj to. No lijepo me isprepadao. Rekao je da je prvi mj dana hoda kritičan, i da se jako mora paziti da dijete ne ulovi krivi obrazac. Imao je slučaj gdje je curica nakon 3 tj lijepog hoda počela šepati, i onda su je dva mj nosili da zaboravi hodati i nakon toga još 6 vježbali dok je normalno prohodala.
Tako da je ne smijemo poticati da hoda uz namještaj , ne treba braniti. A ona non-stop hoda, pruža ruke da ju se voda, cvili, udara, ( naravno da su je moj tata malo šetao, pa smo urlali na njega, a on na nas da pravimo invalida od zdravog djeteta

). Koma mi je vježbat ta stopala čim ju primim ona bježi, diže nogice, pokušava se popeti . A o 3 d terapiji za stopala da i ne pričam, ne uspijem par pokreta odraditi već bude vikanje, ne, ne, pa me udara i viće bam-bam.Eto malo sam opet u zoni straha.
Kod nas je govor u maloj stagnaciji, mislim priča ona svašta, ali sve po dva sloga. No je i nos i nož. ba i baka, i balon i brod, i boca, ma maca, mo more, te tenisice, ki kišobran. Ali to je sad valjda ta faza, vjerojatno kad nauči hodati mljet će kao mlinac. Razumije nevjerojatno puno. Neki dan sam s mamom pričala kad ću ići raditi, a ona je iz igre i veselja tako tužno počela jecati i bacati se po meni, i čvrsto me držati, da smo mama i ja ostale u čudu. A kad sam se jučer naljutila i rekla . da ću baciti njen stolac za hranjenje, kad ionako neće u njemu jesti ( u Zd ima drugi stolac i uredno je s nama jela za stolom, nisam morala trčat za njom po cijelom stan) počela je cviliti, i utihnula kad sam rekla da neću baciti njen dragi stolac. Kapitalist mali, brine se za svoje stvari