franka72 je napisao/la:I prvi dan skole kako to izgleda, koliko dijeca budu u skoli, na stranicama skole nista ne pise... Kad nose udzbenike u skolu?
kod nas je prvi dan skole uvijek mala svecanost za prvasice, u 17 sati, u sportskoj dvorani - roditelji, djeca, ravnateljica koja predstavi uciteljice i zazeli prvasicima sretno skolovanje.
nakon priredbice i pozdrava ravnateljice - uciteljice prozivaju svoje ucenike i oni stanu pored njih, uz opasku - uciteljica prozove dijete, rukuje se s njim (to bude bas slatko) i onda mu oko vrata stvari kao medalju na kojoj pise 1A, B, C... i onda uciteljice povedu ucenike - svaka u svoj razred (tu se meni posebno srce steglo kad su odlazili, ajoj)
djeca se smjeste u ucionici, a dolazimo polako i mi roditelji (svaki u svoj razred) i svi zajedno (s klincima) imamo kao mali roditeljski, dobivamo raspored, upute sto donijeti u skolu drugi dan....
i da ne zaboravim - nije bas predmet i nista konkretno, ali meni je na popisu najvaznijih stvari - uzeti godisnji odmor prvih par dana i biti prvasicu na dispoziciji cijelo vrijeme (kako mi ne idemo u boravak - nastava se prvi tjedan polako uhodava, dijete nikad nije bas ful u skoli, pa onda - treba uvijek nesto kupiti, nabaviti, upisati dijete na aktivnosti - nama to krece paralelno s pocetkom skolske godine - uglavnom, ima tu strke dok se svi uhodamo pa mi je jako bitno tih prvih par dana biti free od posla

. i bitno mi je da taj prvi tjedan bas ja vodim i odvodim dijete iz skole i da tad jos ne koristim teta ili baka support)
i za kraj - i za starijeg i mladjeg sina - nakon prvog dana skole, odnosno opisane priredbice - mi smo isli obiteljski na kolace, sok... naime, volim djetetu nekako obiljeziti taj poseban i drugaciji dan i ulazak u jedno posve novo zivotno razdoblje