Sada je: 09 lip 2026, 15:18.
Moderator/ica: nadicab
seth je napisao/la:Puno hvala!Kod kojeg ste doktora? Mi idemo u utorak na kontrolu na Šalatu. Koliko vam je bebica stara?

, i naravno hrabrim roditeljima puno podrške!

..ja se samo nadam da je ovaj mladi dr. jednako ili barem dovoljno stručan za Ponseti metodu, vidim da se spominje samo dr.Đapić...nije nam ništa rekao, što misli koliko gipseva će trebati, ni da li se radi o blažem ekvinovarusu ili težem...njoj je nogica pod pravim kutem prema unutra i dr. kod nas je rekao da se radi o blažem kavusu
i da je između 2. i 3. stupnja (od 4)....

vidieva je napisao/la:Pozdrav svima...nakon što sam sve pročitala..bravo Plusič, svaka čast, daješ mi nadu da će i sa nama sve biti u redu...rodila sam prekrasnu curicu prije dva tjedna i na žalost dijagnosticiran joj je ekvinovarus desnog stopala...u utorak smo bili na prvom gipsanju na Šalati, Seth mislim da smo bili zajedno u čekaonici...Dr. Šmigovec nas je primio jer je dr.Đapić na godišnjem i bio je sasvim ok, sve je objasnio...Eva dobro podnosi gips, bolje nego mama...sljedeći utorak idemo po drugi...i mene strašno brine kako je njoj sa tom nogicom, smeta li joj gips i svrbi li ju...i nedaj bože što ako poplavi
..ja se samo nadam da je ovaj mladi dr. jednako ili barem dovoljno stručan za Ponseti metodu, vidim da se spominje samo dr.Đapić...nije nam ništa rekao, što misli koliko gipseva će trebati, ni da li se radi o blažem ekvinovarusu ili težem...njoj je nogica pod pravim kutem prema unutra i dr. kod nas je rekao da se radi o blažem kavusu
i da je između 2. i 3. stupnja (od 4)....
Plusić...kako je bilo kod tvog Romana??Koji stupanj? I jesu li vam odmah rekli koliko će gipseva otprilike trebati???Nama spominju stalno i to zarezivanje, odnosno otpuštanje tetive...jel to stvarno nije toliko srašno???......nadam se da ćeš mi odgovoriti, sve si to prošla i znaš kako je...Seth, vjerovatno se vidimo opet u čekaonici (pretpostavljam da ste vi onaj par sa kolicima što je sjedio pod prozorom????)..mi idemo ponovno u utorak ali ne rano...ispada da prije dođeš na red ako stigneš nešto kasnije...pa da probamo i to....
Pozdrav svima
. Možda se vidimo.Mislim da budemo išli opet u isto vrijeme, pošto smo iz Čakovca, pa nam treba do Šalate...Ako se vidimo možemo na
kavicu poslije. Ništa se ne brini, moramo razmišljati pozitivn. Mi smo to prihvatili kao nešto normalno, što se mora, a jednog dana dok prohoda i dok završi terapija i bude sve uredu, bit će kao da se ništa nije dogodilo.
..e sad više nisam sigurna jesmo li se vidjeli...bio je jedan par sa bebom koja je imala gipsiće na obje nogice, jedan par sa malom curicom koja čini mi se nosi ortozu (ako je to to), jedna velika cura, par sa dve curice i jedna mama sa sinčekom od cca 10 godina...možda smo se mimoišli
...?
ako bebači budu ok...sve me strah kako će nogica izgledati...uf....jadni mali...ja se iznova svaki dan podsjećam da to nije tako jako strašno a onda se uhvatim u razmišljanju kako bi bilo prekrasno da joj nije ništa i kako bi nam lijepo bilo da se samo moramo maziti i dojiti..a onda opet kad vidim svu tu dječicu i kakvih sve slučajeva ima....uf...srce me zaboli...još je kod nas i dobro, tješim se..i ono što je Plusić rekla...stvarno me živcira kad mi netko tko se uopće ne kuži u o kaže da to nije ništa strašno...grrrrr...kako nije???...a na drugu stranu kad mi netko kaže jadna beba, jadna mama...onda pak ja tvrdim da nije ništa strašno...uhhhhh...čovječe nemam vremena ni za postporođajnu depresiju 

ak se vidimo i ak budu bebači dobri.Samo hrabro naprijed, mi se nedamo.Za utjehu, malo smo se informirali po netu i jako puno poznatih osoba je imalo isti problem, jedan od poznatijih je Stephen Gerard, igrač Liverpoola, a pogledaj ga danas, jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Ne kažem da moj sin mora biti nogometaš, samo da poslije normalno hoda, i za to čemo pokušati učiniti sve kaj možemo. Veliki pozdrav vama i vašoj bebici!Do utorka 

...pa se nadam da će i sada biti tako...jedino mi onaj stari neki malo ide na...hm....znaš već šta....neznam jel tehničar ili dr. al baš je bio neki...kao u stilu još jedni..ko će to njima platit i zašto svi dolaze k njima...
..mislim zbilja, nadam se da ga neće biti, toliko joj je izgnjavio nogicu da je počela plakati, a inače uopće ne plače kad joj ja vježbam (a ful je okrenem!!!)...
...

vidieva je napisao/la:Ma znam sve...samo da ona ne plače puno u utorak...nekako mi je ipak lakše kad vidim da ona ne reagira na gips...kad su joj ga stavljali je spavala...pa se nadam da će i sada biti tako...jedino mi onaj stari neki malo ide na...hm....znaš već šta....neznam jel tehničar ili dr. al baš je bio neki...kao u stilu još jedni..ko će to njima platit i zašto svi dolaze k njima...
..mislim zbilja, nadam se da ga neće biti, toliko joj je izgnjavio nogicu da je počela plakati, a inače uopće ne plače kad joj ja vježbam (a ful je okrenem!!!)...
Znam da je puno ljudi imalo to, stalno neke nove priče otkrivam, ma i moj brat je imao ali težak oblik, on je baš na operaciji bio (dvije), nije uopće imao kosti pete, pa je danas sve ok, ali kad se sjetim mame i njega...muka mi bude....srećom ovo nije tako strašno, a ja polako odustajem od ideje da imam još djece jer me čist strah što bi njima bilo......
Eto...vidimo se onda vjerovatno u utorak, želim vam sretan put i veselog bebača...puuusa![]()
PS....zašto se nitko drugi ne javlja, zar su svi na moruuuuu?????

...i nije nimalo pristojno....bio je i nama Vedran ali ovaj je uletio onako bezveze, pogledao joj nogicu i onako kao da nas nema u prostoriji izvalio taj komentar...kreten za mene...
ali to nije za ovaj forum)...tako da mislim da ne mora biti sa sljedećim ali opet eto može biti....ma ko će znat...ja sam htjela četvero
...no nakon ovakvih dijagnoza i nisam baš više sigurna...ma vidit ćemo....pozzz
....i na putu kući i sad kod kuće......sada spava ali me strah zašto tako jako plače..

vidieva je napisao/la:Hej Seth jeste bili??Kako je bilo??? Mi smo stigli u 12 i u 14 već bili na putu kući....samo ovaj je put STRAŠNO plakala....i na putu kući i sad kod kuće......sada spava ali me strah zašto tako jako plače..
...nešto je i prduckala ali do sada još nije tako jako plakala....jel i vaš plakao jako??I u kom položaju vam je bio drugi po redu gipsić???Nama je skroz okrenuo nogicu na van, grozno izgleda....
![]()
![]()
vašoj kćerkici od mene i moje žene!
..bilo mi je krivo zbog drugih ljudi ali opet jednostavnije je čekati red sa velikim djetetom nego sa bebačom....tako da smo u 14h već bili u Slavonskoj aveniji na putu kuči
...jer mislim da je samo nas naručio da dođemo (nekako se nadam da će čekaonica biti prazna)..
...ili je to sve stvar prilagodbe....

vidieva je napisao/la:Hej već sam se bila zabrinula što se ne javljate...super ste vi onda potrefili vrijeme za doći jer kad smo mi stigli u 12h u čekaonici nije bilo mjesta ni za sjest...a onda je upao dr. i rekao da im se srušio sustav i da nemaju pojma tko je na redu i da prvo idu male bebe
..bilo mi je krivo zbog drugih ljudi ali opet jednostavnije je čekati red sa velikim djetetom nego sa bebačom....tako da smo u 14h već bili u Slavonskoj aveniji na putu kuči
![]()
Da i nama je rekao dr. da dođemo u pon. ujutro i da se javimo sestri pa će ona provjeriti gdje je on i kakav mu je raspored pa ćemo vidjet kad će nas moć primit i promjenit gips...onda bi mogli na...jer mislim da je samo nas naručio da dođemo (nekako se nadam da će čekaonica biti prazna)..
A što se tiče gipsa ja sam ostala u šoku kad sam vidjela kako joj je iskrenuo nogicu...nisam se pripremila na to, gledala sam slike na drugim forumima i nije tako ekstremno bilo..pa sam kod kuće plakala ko beba uvjerena da je on njoj to krivo stavio...pa sam se napokon smirila i skužila da i nije taaako strašno
...ili je to sve stvar prilagodbe....
Zar vi već krećete sa ortozama???Koliko gipseva ste sveskupa stavili??I koliko će morati nositi ortoze???
Uh, sto pitanja mi je u glavi...uglavnom, eto ja sam malo došla sebi, grčevi su bili u pitanju a ja mislila da je neš sa nogom pa me panika oprala....sad je bolje ali svejedno očekujem da ću opet plakati u pon....valjda se tako nosim sa tim
![]()
Do sljedećeg čitanja evo vam svima velikaaaaaa
(ako nam se posreći )

...Vedran je isto bio ok...ma svi su mi ok jedino šo mi uvijek dosta dugo čekamo ali vidiš nije mi palo na pamet da se idemo javiti u gipsaonu nego mi pravac odemo u čekaonicu pa onda tamo provedemo 3 sata...probat ćemo...sad strahujem od novog gipsa jer Eva plače cijeli dan kad dobije novi a onda se valjda privikne ostatk tjedna tako da bude ok...uf uf...sanjala sam da nam je dr. reko da ne trebamo više dolazitti jer je noga u redu i da ništa više ne treba i da smo ga mm i ja izljubili....
..šteta pa je bi samo san....
..malo se bojim kako će proći ova dva tjedna dok se dr. vrati...zašto vi idete kod Đapića, jeste već bili kod njega na početku ili?? ne kužim...nas je naručio kod sebe Šmigovec...meni je on super!!!
...odoh se napit sada hahaha...nadam se da će tako i ostati...kaže i da će biti još samo jedan gips..moooožda dva....uh...a onda ortoze...koliko bi tražila za te koje ste vi posebno kupovali??čist da znam ako ove socijalne nebudu fine pristojne i drage 

vidieva je napisao/la:Hej Seth kako ste, kako je maleni podnio gipsiće nove??Jesu mu nogice sad ok??Mi smo nemirni strašno od jučer, stalno nešto kenjka..malo se bojim kako će proći ova dva tjedna dok se dr. vrati...zašto vi idete kod Đapića, jeste već bili kod njega na početku ili?? ne kužim...nas je naručio kod sebe Šmigovec...meni je on super!!!
Eh da...na forum.hr ima podforum na ovu temu pa pogledajte malo ima još par ljudi iz Varaždina sa sličnim problemima....pa bi i oni na kavicu išli a kako ste u istom gradu to je onda lako ostvarivo....bitno da sam ja kavu popilA hahah...neda Eva šta ćeš...drugi put![]()
Plusić...kaže dr. da vjerovatno neće rezati jer je nogica mekana......odoh se napit sada hahaha...nadam se da će tako i ostati...kaže i da će biti još samo jedan gips..moooožda dva....uh...a onda ortoze...koliko bi tražila za te koje ste vi posebno kupovali??čist da znam ako ove socijalne nebudu fine pristojne i drage
??
Pusa velika svima!!!

malom hrabrom!!pozdrav:)

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.