Sada je: 10 lip 2026, 20:05.

Što vi mislite?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Što vi mislite?

PostPostao/la Želim biti mama » 31 kol 2010, 10:08

Ovako, moja priča počinje time što mi je menstruacija trebala doći 22.8. (nedjelja), a osjećala sam sve siptome PMS-a, pogotovo klasično grčenje na taj dan. Međutim, otada ništa. U ponedjeljak i utorak tijekom dana bih znala osjetiti lagane leptiriće u donjem dijelu trbuha, a to nisam nikad osjećala. Jučer ujutro sam napravila Gravignost test i pokazao mi je crtice, lijepo crvene, a ne blijede. Baš kao po uputama, a mogu biti i blijede. Moje su bile jako lijepe. Unazad 10 dana osjećala sam napadaje žeđi, naročito navečer, nervoza, razdražiljivost, lijenost, zadnje dvije noći loše spavam (a baš sam zadnjih mjesec i po odlično spavala!), prije menstruacije su mi bile nabrekle grudi pa su u petak „splasnule“, a onda u utorak su se opet „aktivirale“, ali ne bole me uopće jako, bradavice nisu potamnile, žile nisu izražene... Sve u svemu, ne mogu istaknuti neke simptome trudnoće.

Što s etiče umišljanja trudnoće, prihvaćam da se to može dogoditi pa da kako to može utjecati na test?

Tako je sve počelo. Evo danas je već 31.8. utorak, a ja još nisam dobila. Razmišljam da se naručim kod ginekologa za ponedjeljak, samo mi se ne javlja. U tom periodu sam osjećala pomalo osjetljive grudi, evo opet ništa. Osjećala sam i malo grčenja, kao pred menstruaciju, ali slabo izražene, a kažu da je to normalno.

Ma zanima me vaše mišljenje - jesam li trudna? :bab :mali :mala

Zasad toliko, a ako se nečega još sjetim, pisat ću.
Želim biti mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Što vi mislite?

PostPostao/la ivana7997 » 31 kol 2010, 10:11

ne znam jesi li trudna, ali znam da si nestrpljiva :D i da ces ako se narucis za ponedjeljak pretrpjeti vjerojatno nepotreban strah i brigu jer se ne uzv nista nece vidjeti.

strpi se malo, barem jos dva tjedna. dotad zivi zdravo, jedi redovito, spavaj normalno, vjezbaj umjereno, izbjegavaj bilo kakve lijekove jer testovi rijetko lazu, vjerojatno jesi trudna

drzim fige
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Orca » 31 kol 2010, 10:17

držim fige da si trudna ali ginekologu nemoj ići...prerano je
ja sam dva tjedna čekala da mi test za trudnoću bude pozitivan :dada
a ginekologica mi je rekla da prije 5. ili 6. tj. joj ni ne moram dolaziti jer ne može 100% utvrditi trudnoću
eto tako je kod mene bilo. strpi se još malo. meni su simptomi došli tek kad je gin. potvrdila, ali sam bila znatno smirenija. inače u pms-u grizem i živčana sam a taj period sam bila smirena...znala sam da sam trudna iako sam čekala test 2 tj. da to potvrdi onda još giničku 4 tj.

držim fige i dobrodošla :proljece
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 31 kol 2010, 10:18

većina simptoma trudnoće koje možeš pročitati na netu ili čuti od prijateljica dolaze iz psihe. pravi simptomi tako rane trudnoće su slični pms-u (+moguće mučnine i promjene okusa/mirisa što nije prisutno kod svake trudnice).

vremena za otići na pregled imaš dosta, tj. ni ne moraš na pregled do 10-13 tj.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 31 kol 2010, 12:28

Mene sestra ni nije htjela - u obje trunoće - naručiti prije 7, 8 tjedana, jer je veća šansa da se nešto ne vidi nego da se utvrdi trudnoća.

Obzirom da ti je test bio tako fino pozitivan, pokušaj se opustiti i čekati još dva, tri tjedna do pregleda.

A ako baš nikako, nikako ne možeš izdržati, imaš opciju vaditi beta-hcg u razmaku od dva dana pa vidjeti kakve su vrijednosti.

Držim ti fige da bude onako kako si želiš! :D
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 31 kol 2010, 13:24

uradis betu i u roku par sati znas jesi li ili nisi?? :dunno
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Julija29 » 31 kol 2010, 13:53

:)
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 31 kol 2010, 14:07

Trudnocu s velikom vjerojatnoscu moze utvrditi test koji ti je pozitivan, pregled kod ginekologa i vađenje bete.

Prema napisanom ja bi rekla da si trudna, iako svi simptomi koje navodis mogu i ne moraju imati veze s trudnocom. Ravnam se prema testu. Pretpostavljam ako imas uredan ciklus da bi u ponedjeljak mogla trudnoca biti 5-6 tjedana i tada bi i ginekolog istu mogao i potvrditi. No, kako je to rano, moguce da nece jos biti srcane akcije. Ako si jako nestrpljiva, odi. I javi nam se :mah
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Želim biti mama » 31 kol 2010, 14:10

Stalno čitam da se može napraviti ta "beta", ali kako ?Jednostavno se izvadi krv i to je to? Ako je tako, onda zašto me doktorica nije uputila na to? Mogu ja sam to tražiti? Inače, rekla mi je da pričekam 15 dana od kašnjenja menstruacije pa da odem ginekologu, a to je sad u ponedjeljak. Poslušat ću je. :mah
Želim biti mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 31 kol 2010, 14:12

Da, izvadi se krv. Moras naravno reci koju pretragu zelis.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mika » 31 kol 2010, 14:25

joj ma ja mislim da trebas malo pricekati sa svime, opusti se i uzivaj u slatkom iscekivanju :)
ako je prvi test pokazao da si trudna mozes vrlo lako napraviti jos jedan, najlakse i najbezbolnije, odi u ljekarnu, kupi neki drugi i sutra ujutro ga napravi, mislim da je vrlo, vrlo tesko da dva budu lazno pozitivna

doktorica te nije uputila na vadjenje betahcg-a jer to nije procedura koju prolaze trudnice

cure su ti vec rekle da nema smisla jos ici na ultrazvuk jer se nis ne vidi, a i vaditi krv zbog betahcg-a nema smisla...zbog drugih indikacija ga trudnice vade

sretno :mah
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 31 kol 2010, 14:53

Najpametnije ti je poslušat dr.
Da bi bila mirna i sigurna pričekaj barem 15-20 dana
od izostanka menstruacije, jer ti se sad može
dogoditi da ti gin potvrdi trudnoću, ali da se još ne vidi
srčana akcija, pa ćeš onda iduća dva tjedna gristi nokte
a za ništa.
U sedmom tjednu trudnoće treba se vidjeti i plod i otkucaji srca, pa ti je
najbolje otići tada :dada
A testovi rijetko griješe, pogotovo su rijetko lažno pozitivni. :kima
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la srecica tara » 31 kol 2010, 14:59

Ja am imala slicnu situaciju. Menstr.Kasnila nekih 5,6 dana. znala sam da se nesto sprema, ali ja sam unatoc kasnjenju imala istu bol u jajnicima, stomaku, kicmi, kao kad inace trebam dobit M. i napravila sam odmah test, i bas ko i u tebe roze, izrazito vidljive dvi crte. :srca

nakon tjedan dana sam bila narucena na pregled, trudnoca 6 tjedana, i vidili su se odmah srcani otkucaji, samo je rekla da je jako mala trudnoca, al da je sve ok.

sretno!!!
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danchi2709 » 02 ruj 2010, 12:17

ja sam test napravila u 8 sati navečer i za pola minute je pokazao dvije crte, mada kažu da treba uzeti prvi jutarnji urin.znači test je veoma pouzdana metoda dokazivanja trudnoće.menstruacija mi je kasnila oko 10 dana. sa odlaskom liječniku sam pričekala još 2 tjedna. i sad brojim dane do poroda.napravi još jedan test da se uvjeriš i opusti se. ne žuri.ja mislim da si sigurno trudna ako je test tako pokazao. Javi nam novosti kad odeš kod liječnika. Pozdrav od Danchi
danchi2709
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Želim biti mama » 07 ruj 2010, 12:28

Drage moje!

Evo da se javim. Ginekologinja je na godišnjem baš ovaj tjedan, kad sam htjela otići kod nje! DO idućeg tjedna ništa! :| :dunno Po mojoj računici, u 7. sam tjednu. ;)
Inače, osjećam prve simptome. Imam napadaje želje za slanim i kiselim! Imam glavobolje, ujutro i navečer, a sad ih osjećam samo ujutro. Što god pojedem, osjećam mučninu, stalno podrigujem, imam probavne smetnje, par vrtoglavica, ništa strašno... :joy

Pozdrav svima!
Želim biti mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la enolaa » 07 ruj 2010, 13:10

Evo i po mom- nije nista drugo nego trudnoca.Ne virujem da test laže,mada kako sam cula ponekad zna i on zeznit ,ali to je prava rijetkost. i meni je isto tako kasnila u 3mj.,poslje dva dana zakasnjenja sam kupila test i pokaza je 2 crte,mada je druga crta bila dosta blida,ali znala sam da je to to. :) Ako si nestrpljiva mozes kod bilo kojeg gin.,provjerit. :mah
enolaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 07 ruj 2010, 13:23

test, ako laže, pokazuje lažno negativne rezultate.
ako je s hormonima sve ok, i nije bilo nekih vanjskih utjecaja (lijekova npr.), pozitivan rezultat na testu je pozitivan, nema lažnjaka ;)
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la enolaa » 07 ruj 2010, 13:29

hvala na informaciji,vidis,nisam to znala :/
enolaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dario » 03 lis 2010, 23:10

da ustedite novac i vrijeme,najbitnija stvar u pocetku je napraviti ßhcg,po vrijednostima pokazuje napredovanje trudnoce,u privat polik.150kn
Dario
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gloria's Mum » 04 lis 2010, 01:55

Zanimljiv topic!
Opusti se i uzivaj...Trudna si. :hug
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Želim biti mama » 12 lis 2010, 08:17

Evo da se opet malo javim...

Dočekala sam pregled kod ginekologa, a to je u četvrtak 14.10. Strah me! Bilo bi bolje da je pregled bio odmah ranije, a sada strahujem je li s bebom sve u redu. Inače, čitam svakakve literature i napredujem... :dada

Po mojoj računici u 12. sam tjednu i polako mi prestaju mučnine. Prije mi se gadilo mlijeko, ali više ne i to mi je jako drago, ipak bebi treba kalcija! :mali

Javit ću vam se kako je prošlo kod ginekologa. Inače, ne volim takve doktore, ali ako je s bebom sve ok, mogu mi raditi bilo što! :srca

:mah
Želim biti mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rucho » 13 lis 2010, 14:05

mika je napisao/la:ako je prvi test pokazao da si trudna mozes vrlo lako napraviti jos jedan, najlakse i najbezbolnije, odi u ljekarnu, kupi neki drugi i sutra ujutro ga napravi, mislim da je vrlo, vrlo tesko da dva budu lazno pozitivna

ili kao ja... isprobala sve testove koji postoje..... :D (a sto cu kad su rekli da prirodnim putem necu uspjeti....)

a sad ti je taman termin pregleda..... em ce se lijepo sve vidjet em si prosla onaj tzv "rizicni" dio pa da se mozes hvaliti svima (znas ono kad zene sute prva tri mj e da se ne ureknu :roll ).....

i nemoj citat puno literature jer te samo zbuni (bar je mene) buduci da u knjigama sve ide tak tocno po redosljedu kao da smo strojceki i nedajboze da imamo simptom koji se ne uklapa eto ti panike.....

i sretno..... :mah
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pinky » 13 lis 2010, 14:49

Želim biti mama je napisao/la:Evo da se opet malo javim...

Dočekala sam pregled kod ginekologa, a to je u četvrtak 14.10. Strah me! Bilo bi bolje da je pregled bio odmah ranije, a sada strahujem je li s bebom sve u redu. Inače, čitam svakakve literature i napredujem... :dada

Po mojoj računici u 12. sam tjednu i polako mi prestaju mučnine. Prije mi se gadilo mlijeko, ali više ne i to mi je jako drago, ipak bebi treba kalcija! :mali

Javit ću vam se kako je prošlo kod ginekologa. Inače, ne volim takve doktore, ali ako je s bebom sve ok, mogu mi raditi bilo što! :srca

:mah

nisam uspila skužiti - jesili uopće kakav test trudnoće napravila? test ili betu?
ako nisi, divim ti se, toliko dugo čekati a ne napraviti, ne znam tko bi mogao...
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Želim biti mama » 21 lis 2010, 21:46

Drage moje, :mah

napokon sam bila na pregledu i beba se vidi! Ima okice, nosić, ručice... Imam sličicu! :joy

Sramežljiva je kao i mama. Bila sam uplašena pa je i beba to osjetila, skrila se. :roll Uspjela ju je slikati, čuti otkucaje srca (još se ne čuje glasno, tako da i ja čujem) i onda se dvije minute beba skrivala. :dunno Tu je pa ode, tu je pa ode... Nikako da je izmjeri od tjemena do trtice, tako da ne znam još točno koliko sam trudna. Gledajući kalendarski, onda sam u 13. tjednu. Doktorica misli da je eventualno dva tjedna manje jer se beba skriva. Ma, beba je samo sramežljiva... :oops:

Šaljem pozdrave svima! :nana
Želim biti mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Želim biti mama » 21 lis 2010, 21:48

Pinky,

test sam napravila kad mi je kasnila menstruacija svega četiri dana, a onda opet za tjedan dana. Vjeruj mi, nisam mogla izdržati!

:kisichagic
Želim biti mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 22 lis 2010, 11:26

Čestitam draga!!! Pa pridruži se našim Proljetnicama viewtopic.php?f=35&t=61135

Postajemo baš veselo društvo :dada
MON
Intelektualni snob

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži