Je li teže biti dosljedan s jednim nego s više djece?
Puno pitanja
Sada je: 06 lip 2026, 02:44.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

šalu na stranu,ali nekako mi se čini da sve više obitelji ima manje djece(barem u odnosu na 80-te kada sam ja išla u vrtić)pa smo kao moj sinko sada raspravljali tko ima bracu,tko seku,tko psa a tko samo mamu i tatu 

Sreca najveca je napisao/la:ja mogu reci iz vlastitog iskustva - jedinica sam i ne bih rekla da sam razmazenija ili sebicnija od mnogih koji imaju bracu. mislim da to vise ovisi o odgoju i djelomicno o karakteru.

) ali neki odnos ni kao klinci niti sada nemamo.
), ne dijeli osjećaje sa mnom, niti kad smo izgubili oca, uopće nismo podijelili tu tugu, ustvari on nije sa mnom ja sam još željela, dapače nismo u svađi ali tak je kak je.
Ili smo jednostavno drugačiji i povezuje nas samo spoznaja da smo braća.
ZacKa je napisao/la:Ali moram priznati da se osjećam kao jedinica iako imam brata, razlika je 3 godine, ja prva (možda je u tome peh) ali neki odnos ni kao klinci niti sada nemamo.
Nikakva povezanost, totalno smo različiti po karakteru, ja cijenim obitelj on baš i ne (možda jer je još sam), ne dijeli osjećaje sa mnom.

Moj je sad našao nekoga nadam se da bu osnuo obitelj i shvatio što to znači.
još se mi stignemo lijepo družiti kao braco i seka

, ponekad je žestoko kaže

odluka o drugom ili trecem djetetu nije vezana uz materijalna i slicna dobra to su samo izgovori
eli je napisao/la:odluka o drugom ili trecem djetetu nije vezana uz materijalna i slicna dobra to su samo izgovori
vjeruj mi, je, u današnje vrijeme sa nesigurnim radničkim primanjima jedna usta više za prehraniti često cijelu obitelj pa i starije dijete dovedu u situaciju neimanja važnih životnih zadovoljstva i mogućnosti školovanja, a roditelje skoro na glad.

i naravno naša trula država koja mi ne može garantirati da će me čekati posao kod privatnika
Ciara je napisao/la: ja sam sebična i mislim da je jedini razlog što nemam drugo dijete to što sam si sve lijepo posložila i baš mi tako odgovarai naravno naša trula država koja mi ne može garantirati da će me čekati posao kod privatnika
ja sad tako razmišljam o trećem djetetu (a oduvijek sam mislila imati troje).
Zivot me stavio u takvu situaciju da ću radije imati jedno dijete nego dvoje kojima će možda u životu faliti materijalna baza za normalan život

Bubidea je napisao/la:mislim da to pitanje nema puno veze s tim jel dijete jedinac ili ne?
ili mislis da roditelji koji imaju vise od jednog djeteta nemaju griznju savjesti kada vicu?
bas ne kuzim pitanje

Bubidea je napisao/la:a meni se cini bas obrnuto, da je lakse roditeljima jedinaca, ipak se jedinac nema s kime svadjati, naguravati, tuci...
vidim ja kak to izgleda kad mom jedincu dodje sestricna, stalno neka cika, tuca i galama
i stalno opominjanje i onda najcesce zavrse u kazni
ma, ne mozes tu generalizirati, sve to ovisi od djeteta do djeteta i od roditelja do roditelja

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.