drage moje, izvinjavam se zbog ne javljanja; dosta sam zauzeta ovih dana.
uglavnom, ovih dana idemo po iftarima i slabo kuham

Kad smo kuci onda bude neki brzinski iftar
Stefanova mama i
Jabucica, evo brzinski recepti
Piletina u ajvarunarezem pileca prsa na stapice, posolim, uvaljam u ajvar i na naglo, na maslinovo ulje. Super jednostavno a pravo ukusno
Butter chicken - ime i jelo je zapravo indijsko, ali ovo je "nazovi butter chicken" ala Ida jer nema egzoticnih zacina, a ima puno povrca koje zapravo i ne ide u originalni recept. Uistinu, trebalo bi se zvati Ida Chicken

jer je totalno prepravljen
Uglavnom, distam povrce tipa luk, mrkvica, papirka zelena i crvena, malo tikvica, ponekad dodam i asparagus i sl., dodam sitne komadice piletine i kad je gotovo zalijem paradajz sosem (sa vec dodatim biljem) i vrhnjem za kuhanje i zapecem u rerni jedan sat. Bude stvarno extra dobro; cak se i mom svekru jako svidjelo, a njega nije lako zadovoljiti
Uljevak od tikvicaumutim 3 jaja, dodam dvije kasike ulja, pola solje vode i pola mlijeka, i dodam brasno dok masa ne postane malo gusca od mase za palacinke. Tikvice isjeckam na kockice, a moze i narendano, posolim i sjedinim mase. Ispecem na 400F, i zalijem mlijekom i malo putera, bude jako dobro. Meni je preporuceno da stavljam pola bijelog, pola kukuruznog brasna ali meni je to presuho. Dakle kombinujte pa probajte mozda 1/4 kukuruznog a 3/4 obicnog brasna.
za ljubitelje sushija, evo slika jednog brzinskog iftara

Jedan je morski (sa racicima i dimnjenom ribom) - Vancouver roll, a drugi od slatkog krompira. njaaaamiii