Sada je: 09 lip 2026, 15:18.

ekvinovarus

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ekvinovarus

PostPostao/la Imge » 13 ruj 2010, 20:31

Plusic, pratimo vas :hug
bravo za novu fazu :zivili
i bravo za mamu i tatu koji to sve hendlaju (sad citam i da sa starijim morate nekakve vjezbice raditi :/ )

ljubac deckima :kiss
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 14 ruj 2010, 17:02

danas sam u posti dobila racun u iznosu od 100kn za bolnicko lijecenje - pretpostavljam da se to odnosi na ono nocenje kad je Roman imao ahilotenotomiju.
Zar ne bi taj boravak za mene trebao biti besplatan?
i kako li to da taj racun stize tri i pol mjeseca kasnije?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la suzaks » 14 ruj 2010, 21:52

Plusic je napisao/la:danas sam u posti dobila racun u iznosu od 100kn za bolnicko lijecenje - pretpostavljam da se to odnosi na ono nocenje kad je Roman imao ahilotenotomiju.
Zar ne bi taj boravak za mene trebao biti besplatan?
i kako li to da taj racun stize tri i pol mjeseca kasnije?

Možda samo kao obavijest da je to toliko iznosilo! :dunno
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 14 ruj 2010, 21:58

pod opis usluge pise : obvezno sudjelovanje u troskovima zdravst.zastite.
takodjer postoji datum DVO (neznam sto ovo znaci):08.09. i datum dospijeca 16.09. - sto je sveukupno smjesno ako gledamo sa stajalista da sam ja u bolnici bila 31.05. a da sam ovo dobila na adresu 14.09. :dunno
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la eli » 14 ruj 2010, 22:27

da nisu to troškovi tvoje hrane?
boravak sa tako malom bebom bi trebao biti besplatan.
eli
Sveta krava

PostPostao/la seth » 16 ruj 2010, 17:35

vidieva je napisao/la:Plusić jako mi je drago što polako skidate cipelice...mi idemo sutra, pa ćemo saznati koliko još gipsića i kad ćemo početi sa cipelama :/
Uf...valjda će bit mrvu lakše bez gipsa na nogici i valjda nećemo imati problema sa cipelama....
Sretno sa vježbanjem, bit će to sve super zar ne?? :dada

Seth...kako je bilo, šta ima novog???

Hej!Napokon da nađem vremena za komp.Pa nikaj previše, bili smo u ponedjeljak kod dr. Đapića, dobili novi gips.Rekao nam je da će trebati ahilotenotomiju :place.
Opet idemo u ponedjeljak pa će vidjeti da li će sad napraviti ili nakon još jednog tjedna.
A Bruno se plakal kao nikad do sad, neznam kaj mu je bilo, ali čim smo došli doma ko da se ništ nije desilo, odma se smijal i bil dobro raspoloženi, za živo čudo.
Kak ste vi? Kak je bilo kod dr. Šmigovca? Pozdrav Evi i tvom suprugu od moje supruge, mene i malog Brune.

Plusić, da li je obavezno noćenje u bolnici nakon ahilotenotomije?
Da se znamo pripremiti u ponedjeljak ako će mu zarezati tetive.
Pozdrav! :mah
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bubidea » 16 ruj 2010, 21:30

DVO= dužničko vjerovnički odnos
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Plusic » 16 ruj 2010, 21:35

Hvala Bubidea!
Sutra cu zvati svog doktora pa ga pitati sto sa tim racunom....

Seth, nije obavezan ostanak u bolnici, ali mi smo odlucili ostati jer je Djapic bio dezuran.
Nisam ni sama pametna bi li drugi put ostala ili isla doma. Vjerovatno ostala, tako sam bila nesto mirnija.
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la vidieva » 16 ruj 2010, 22:25

seth...zbilja mi je žao što morate i to proći...ja sam ljuta ko pas...bili smo u utorak i ja bila sva sretna jer je zadnji put rekao da će trebati možda još jedan gips i da će proći bez rezanja...i sada ŠOK :strah ...kaže da to i nije tako dobro ko što je mislio, da se peta ne spušta, da će biti još dva tri gipsa (znači ukupno 7) i da ćemo možda rezati :| ...baš sam ljuta...zašto odmah nije tako rekao...eh da...sad spominje i drugu nogicu joj kao što je to..pa malo bi to trebalo vježbati...MA MISLIM STVARNO....imam osjećaj da me depresija neka lovi, samo bi sjela i plakala najradije...u ponedjeljak i mi idemo Đapiću, zanima me što će on reći... :( ...na kraju ćemo još zajedno u bolnicu :roll ...i što mi je još grozota...znam da na nekom moraju učiti ali ne želim da to bude moje dijete, Eva vrišti a on drugoj dr. pokazuje kakose nogica može izokrenuti na sve strane :ne ...došlo mi je da ga lupim nečim...

plusić...zašto kažeš da su ti ta dva tjedna sa ortozama bila grozna??...sad me i toga strah....

KVRAGU, KVRAGU I KVRAGU....bedara me hvata :ne
...jer zumbuli su zumbuli a ruža je ruža pa da na kraj svijeta iznikne...
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 16 ruj 2010, 22:29

seth je napisao/la:
vidieva je napisao/la:Plusić jako mi je drago što polako skidate cipelice...mi idemo sutra, pa ćemo saznati koliko još gipsića i kad ćemo početi sa cipelama :/
Uf...valjda će bit mrvu lakše bez gipsa na nogici i valjda nećemo imati problema sa cipelama....
Sretno sa vježbanjem, bit će to sve super zar ne?? :dada

Seth...kako je bilo, šta ima novog???

Hej!Napokon da nađem vremena za komp.Pa nikaj previše, bili smo u ponedjeljak kod dr. Đapića, dobili novi gips.Rekao nam je da će trebati ahilotenotomiju :place.
Opet idemo u ponedjeljak pa će vidjeti da li će sad napraviti ili nakon još jednog tjedna.
A Bruno se plakal kao nikad do sad, neznam kaj mu je bilo, ali čim smo došli doma ko da se ništ nije desilo, odma se smijal i bil dobro raspoloženi, za živo čudo.
Kak ste vi? Kak je bilo kod dr. Šmigovca? Pozdrav Evi i tvom suprugu od moje supruge, mene i malog Brune.

Plusić, da li je obavezno noćenje u bolnici nakon ahilotenotomije?
Da se znamo pripremiti u ponedjeljak ako će mu zarezati tetive.
Pozdrav! :mah

Eh i to sam htjela pitati, kakav je bio Đapić???Jel grublji možda od Šmigovca pa je zato Bruno plakao????Da se znam pripremit.... :/ ...držimo fige da sve bude ok i da ga ništa ne buba...sunce malo...ljubac svima :kiss
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 17 ruj 2010, 07:45

Hvala puno Plusic!
Vidieva, dr. Đapić je bio skroz ok, čak je pričal s nama. Kaj se tiče grubosti, nebi to nazval grubost, ali se vidi da mu je dr. Šmigovec tek učenik, čovjek zna znanje. Način na koji mu je on namjestio stopala, kako izgleda gips se ne može usporediti kako mu napravi dr. Šmigovec, a to mislim u dobrom smislu. Ne umanjujem znanje dr. Šmigovca ali ipak je dr. Đapić iskusiji. Kažem, on možda djeluje grubo na prvu, ali sad je bil skroz ok, jako ljubazan i pristupačan. Inače dobili smo ortoze i izgledaju mi skroz ok, ali barem još 4 tjedna ništa. Naime zadnji gips koji se postavlja nakon ahilotenotomije se nosi 3 tjedna u komadu :place , ali bumo i to izdržali. Tješim se da je to za njegovo dobro, makar nam je sve teže gledati ga svaki dan u gipsu kako se trudi mahati s nogicama.
Možda se vidimo u ponedjeljak ako i vi idete kod dr. Đapića.
Pozdrav svima a pogotovo malim hrabrim borcima! Držite se ljudi!!!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 17 ruj 2010, 13:53

Joj meni je dosta više i gipseva i doktora ma svega....volila bi da je sve ovo samo ružan san...znam, znam proći će al jbg tako mi je sad valjda došlo...mi ćemo u pon. nadam se već u 8 ujutro bit tamo, neda mi se cijeli dan gubit ....valjda u 8 neće biti gužve :/ ...ako budu spavali možemo opet na kavicu ako ne onda ćemo se samo vidit, naravno ako budemo tamo u isto vrijeme...i mi dobili cipele, sad ćemo vidjet što će reći dr.Đapić hoćemo li i mi trebati ahilotenotomiju ili ne....molim se da ne.... :klanja ...uglavnom eto držite se do pon. i držim fige da sve prođe što lakše i da ga ne boli...pusa svima!!!
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 17 ruj 2010, 15:39

samo da vas utjesim da nije ahilotenotomija nista strasno, a ako nogica ne ide, bolje da je naprave sada nego poslije :dada
poslije vas ceka jako puno vjezbanja i stpljenja sa cipelicama.

i da, gips se nosi 3 tjedna u komadu nakon ahilotenotomije, i po skidanju idu cipelice.

vidieva je napisao/la:seth...ja sam ljuta ko pas...bili smo u utorak i ja bila sva sretna jer je zadnji put rekao da će trebati možda još jedan gips i da će proći bez rezanja...i sada ŠOK :strah ...kaže da to i nije tako dobro ko što je mislio, da se peta ne spušta, da će biti još dva tri gipsa (znači ukupno 7) i da ćemo možda rezati :| ...baš sam ljuta...zašto odmah nije tako rekao...

nazalost to ti tako ide, nakon svakog gipsa on vidi stanje kakvo je. ako si citala ispocetka, ja sam isto to prolazila... nece pa mozda pa hoce..... ali sve ti to prodje za cas, vjeruj mi , a sa malom bebom je to sve lako.... ne mogu zamisliti da npr sad moramo prolaziti to sa gipsom, bilo bi stoput teze....

plusić...zašto kažeš da su ti ta dva tjedna sa ortozama bila grozna??...sad me i toga strah....

prvi dan je urlikao od jutra do mraka, prestao je tek kad mu je ponestalo snage, oko deset navecer, i kad smo mu skinuli cipele - noge su mu bile u sto zuljeva... plakao je dok to nije proslo....
onda smo promjenili cipele i preporodili se :dada

KVRAGU, KVRAGU I KVRAGU....bedara me hvata :ne

saljem veeeeeeeeeliki :hug
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la vidieva » 19 ruj 2010, 13:33

Jooooj plusićhvala ti na riječima utjehe :hug ...mene je strašno strah te ahilotenotomije :strah ....nemogu skužit dA JU NEĆE BOLIT...nije mi jasno kako???Pa režu joj nogicu zar ne???grozno.....i poslije mora bolit...ajd iskreno...jel Roman plakao poslije???Čitala sam sve od početka i znam da ti je bilo grozno, žao mi je....
Cipelice se mogu skinut i remenčići otpustit pa me to malo tješi u vezi cipela a ako budu žuljale nabavljat ćemo te koje su bolje...čarapice sam već kupila po tvom naputku :5 ...bez ičega, najjednostavnije našla u Konzumu.
I kako izgleda nogica nakon 3TJEDNA i ahiloten.?????da ne padnem u nesvijest....meni već sad izgleda koma....:(((((

Velika pusa i hvala još jednom :buket
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 19 ruj 2010, 13:47

nije strasna, malo je blijeda i sa crvenim tockicama, ali uistinu izgleda OK.
mene je bilo frka ahilotenotomije jer mi nitko nije mogao reci kako to izgleda...

dodjes u gipsaonu, tamo skinu gips i pripreme nogicu (ociste, premazu,....), zatim dodje Dj. i da bebici lokalnu i tek onda zareze. sve je gotovo u par minuta. Stavi sterilnu gazu i gips preko toga.
On odmah vidi da li je potrebna hospitalizacija ili ne i tako ti i kaze.
Ja sam nakon zahvata cekala u gipsaoni skoro sat vremena, sve do zaprimanja u bolnicu (dok nismo sredili cijelu papirologiju dolje). On je nekoliko puta dosao provjeriti prstice i to je to.
Na odjelu sam ga vidjela tek navecer. I jos jednom sutra ujutro.
Samo je u sekundi pogledao prstice i to je to.
Roman nije plakao, nije ni glasa pustio, ni dan ni noc.
Samo je spavao.
Bio je jako miran, sto mi je bilo olaksanje s obzirom na koncepciju odjela i moj strah da ne pocme plakati jako kao kod kuce (nevezano na ekvinovarus).
Poslijepodne sam mu na moje inzistiranje dala cepic, bilo me strah da ga ne boli, sestre su cak rekle da mu i ne treba, te nisu htjele nista raditi bez doktora.
Ja sam bila mirnija sa cepicem jer sam imala osjecaj da sam mu barem koliko toliko pomogla kad je lokalna popustila. Mozda sam preduhitrila plac ? neznam.

cipelice smijes skidati max sat vremena dnevno, to ti je taman za 3 puta vjezbati i kupanje.
otpustanja remencica NEMA jer cipelice moraju cvrsto stajati na nogici, stegnute, kako bi drzale petu na mjestu ( neznam jesi vidjela da na cipelicama imas rupu pokraj pete - kako bi mogla vidjeti jel peta sjela unutra kako treba).

za sva daljnja pitanja sam tu.
Znam koliko je meni znacilo da mi netko kaze bilo sto o onome sto je ispred mene....
:hug
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la vidieva » 21 ruj 2010, 00:05

Draga plusić sretna si jer je veći dio toga iza tebe...jedva čekam taj osjećaj i nadam se da će brzo....mi smo bili danas prvi put kod dr.Đ i moram reći da je bio ok, ništa posebno nije pričao više od dr.Š...nešto malo kako ćemo vježbati, mada i nisam sve vidjela jer se Eva derala :/

Stavio je peti gips i rekao da možda neće trebati tenotomija :joy :joy :joy ...skeptična jesam ali me ipak malo razveselio...samo da bude tako...a ne neš drugo :klanja

Samo što smo se načekali, majkoooo...od pola deset do skoro jedan sat smo čekali...užas...srećom pa je Eva dobra, a i ja sisu uvalim kad treba pred cijelom čekaonicom :lol ....jedino je starijem bilo dosadno...ali rekla sam više nema šanse da dođem tako rano...čovječe ustanem se prije 6, dok sve sredim i dok krenemo, eto bilo je skoro 10 kad smo došli...umorni ko psi :roll ...nema veze, drugi put idemo u 11, pa makar došla na kraj radnog vremena....baš njih briga što beba ima mjesec i pol :angry

Eh da...koliko je Roman bio star kad mu je rađena tenotomija??? I jeste li morali nakon tjedan dana doći na kontrolu??Pitam jer je sethbio danas na tom zahvatu sa Brunom pa su im tako rekli...a nisu ostali u bolnici...i kaže da je jako plakao malac i da nisu baš čekali da lokalna počne djelovati :dunno ...jel to i vama tako bilo???

Što se tiče cipela, ako budu žuljale nema teorije da će ih nosit...molim se da ipak ne budu...

Hvala draga, ljubi malog hrabrića i evo vam svima velika pusa!!! ;)
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 21 ruj 2010, 11:00

dosli smo na kontrolu koja je izgledala tako da mu je pogledao prstice i to je to.
ali je i sam rekao da ta kontrola nije obavezna i ako nismo u ZG da ne moramo dolaziti. To je vise za nasu mirnu dusu :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la vidieva » 21 ruj 2010, 14:32

plusić odi na forum hr.. podforum roditelji i djeca, ima tema pes equinovarus na kojoj su mame već pisale o pravima i plaćanju bolničkih usluga...ima dosta o tome...mislim da tih 100 kn NE MORAŠ platiti po pravilniku!!!!
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Artia » 22 ruj 2010, 16:19

Molim da mi mame odgovore dali je equinovarus kod vaše dječice bio možda povezan sa spinom bifidom?
Artia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 22 ruj 2010, 18:02

Ne...prvo dijete ima spinu bifidu ocultu i nema bubreg ali nema niti equinovarus....drugo dijete ima equinovarus ali nema spinu...provjeravano je kroz cijelu trudnoću tako da znam....zašto pitaš???
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Artia » 22 ruj 2010, 20:23

Ma tako, već sam luda od svega, što više o tome čitam više se sekiram!! A čitala sam da je povezano. Inače nije mi nitko rekao da kod nas osim eq. ima još nešto...ali sam se malo zabrinula jer mi sin ima onako nekakvu rupicu na guzi, ne na trtici nego niže pa me to muči sada...inače piše na otpusnom sakralna jamica, ali nisam ništa o tome nigdje našla. Pitat ću pedicu na kontroli.
Artia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 28 ruj 2010, 10:25

eh ljudi moji....mi bili jučer kod dr.Đapića i eto radili su joj ahilotenotomiju :place

a ja sam nekako mislila da ipak do toga neće doći....

i bilo je :strah

seth kako je Bruno??Kako ste se vi snašli nakon ahilotenotomije? Jel puno plakao???
Tako mi ih je žao... :ne

Evi su sada zagipsali i drugu nogicu jer kao treba malo ispraviti...a ja se pitam zašto nisu odmah :ne

I još je i Vid :temp ....ma užas...

Eto za tri tjedna moramo u bolnicu, pa imam pitanje za plusić...kako je tamo? Jel nogica zbilja zaraste za tri tjedna i zar ih ne boli kad vježbaju s njima???Meni to sve nekako okrutno djeluje, mislim kako će joj netko razgibavati nogicu koja je ajmo reć operirana?????
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 29 ruj 2010, 07:45

Hej!Evo mi smo dobro, malo je plakao dok je popustila lokalna ali smo brzo stavili čepić i poslije više nije niti malo.
Raspoložen je, smije se i guguče, koa da zna da mu je to zadnji gips koji će nositi, sve u svemu super je to podnesel.
Bili smo u ponedjeljak kod dr. Đapića na kontroli, pogledao je prstiće i cirkulaciju i to je to. Za dva tjedna idemo isto u bolnicu na dan dva.
Mislim da će ga boljeti kad mu budu razgibavali stopala. Sreli smo jednu mladu mamu sa sinom od 3 godine koji je isto imal ekvinovarus i mogu ti reći da mali hoda,trči, skače najnormalnije a isto je imal ahilotenotomiju tak da smo se još malo utješili. Kako ste vi? Kako je Eva?
Veliki pozdrav!
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 29 ruj 2010, 08:48

mi nismo ostajali nakon skidanja gipsa... a iskreno ne vidim ni potrebu, ako se moze doma nakon zahvata onda uistinu nema potrebe ni za ostajanjem nakon skidanja.....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la vidieva » 29 ruj 2010, 15:33

seth je napisao/la:Hej!Evo mi smo dobro, malo je plakao dok je popustila lokalna ali smo brzo stavili čepić i poslije više nije niti malo.
Raspoložen je, smije se i guguče, koa da zna da mu je to zadnji gips koji će nositi, sve u svemu super je to podnesel.
Bili smo u ponedjeljak kod dr. Đapića na kontroli, pogledao je prstiće i cirkulaciju i to je to. Za dva tjedna idemo isto u bolnicu na dan dva.
Mislim da će ga boljeti kad mu budu razgibavali stopala. Sreli smo jednu mladu mamu sa sinom od 3 godine koji je isto imal ekvinovarus i mogu ti reći da mali hoda,trči, skače najnormalnije a isto je imal ahilotenotomiju tak da smo se još malo utješili. Kako ste vi? Kako je Eva?
Veliki pozdrav!

Nama nisu rekli da moramo za tjedan dana na kontrolu.. :roll

Eva je dobro, mada sinoć nije ništa spavala, pa sam joj opet čepić dala...ja nemogu vjerovati da je ovo zadnje gipsanje bilo...nekako nisam bila spremna na to, jer zadnji puta je rekao da možda i neće trebati rezati, a onda u pon. ŠOK!!!...odmah čim je skinuo gips, kaže :"ok, ajmo rezati!"...E ako se nisam tad srušila... :/
Mene je jako strah skidanja tog gipsa i vježbanja, jer eto nije mi jasno kako to može zarasti za samo tri tjedna????? :conf :conf :conf

A znam koliko su fizio "meke" ruke i "nježni" :ne

I nije mi jasno zašto moramo ostati DVA DANA??????...pa nisam tudum, pokaži mi vježbe, daj na papiru, stavi cipele i bok...vjerujem da su uvjeti tamo katastrofa....
Tješi me to sa tom mamom iako, svi slučajevi su drugačiji i nisam sigurna više u ništa, pogotovo zbog tih njihovih dijagnoza...jednom je super, drugi put je koma....baš kako je PLUSIĆ pisala...a i cipela se bojim...

A jesam trtaroš a??? :pile
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 29 ruj 2010, 15:37

Plusic je napisao/la:mi nismo ostajali nakon skidanja gipsa... a iskreno ne vidim ni potrebu, ako se moze doma nakon zahvata onda uistinu nema potrebe ni za ostajanjem nakon skidanja.....

Eto vidiš....pa sad mi zbilja nije jasno...ajd rekla bi da se to vama događalo prije deset godina pa se nešto promijenilo....ali brate da svakom drugačije kažu, to mi nije jasno :maslim

Plusić...daj mi molim te opiši kako je izgledalo to skidanje zadnjeg gipsa,mislim, kako je izledala ta rana od ahilotenotomije???To me jaaaako brine....jel zbilja zaraste????I kako izgleda to vježbanje, imaju li imalo srca za naše bebače...da ne moram tamo ubit koga :aaa
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 29 ruj 2010, 20:41

Da budem iskren i nas brine skidanje gipsa i ostanak u bolnici. Imaš pravo kad kažeš da nismo tudumi što i nismo. Ali vidio sam da fizioterapeut radi vježbe skroz drukčije nego kaj bi ja delal, pod tim mislim da znaju anatomiju(moraju znati). Sad je već prošlo tjedan i pol kak imamo zadnji gips, a kak bu na skidanju :/ . Samo se nadam da se ne inficira ranica sad dok je u gipsu jer onda nismo nikaj napravili ak budemo morali skidati gips. Vidieva kontrola ti se sastoji od pregleda cirkulacije i to je to. Mislim mogli su nam reč ak ima cirkulaciju i ak noge ne otiču nemojte ni dolaziti. Ak smo do sad izgurali onda smo mogli i još ta dva tjedna.
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vidieva » 09 lis 2010, 20:10

Hej ljudi jeste živi????

seth vi preksutra skidate gipsiće jel tako???Joooj ja brojim i za vas i za nas hahahah!!! Nadam se da bu sve dobro prošlo, da B. neće plakati i da ga neće jako boliti.....Plusić ne odgovara, pa neznam što možemo očekivati....eto samo sam vam htjela poželjeti sreću, zapamtite sve da mi možete prenijeti kako je bilo...mi idemo tjedan poslije vas....puno pusa i pozdrava vam šaljemo!!!! :kiss :kiss :kiss :kisichagic
23.2.2005. čupačups
2.8.2010. čungalunga
vidieva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seth » 13 lis 2010, 14:39

vidieva je napisao/la:Hej ljudi jeste živi????

seth vi preksutra skidate gipsiće jel tako???Joooj ja brojim i za vas i za nas hahahah!!! Nadam se da bu sve dobro prošlo, da B. neće plakati i da ga neće jako boliti.....Plusić ne odgovara, pa neznam što možemo očekivati....eto samo sam vam htjela poželjeti sreću, zapamtite sve da mi možete prenijeti kako je bilo...mi idemo tjedan poslije vas....puno pusa i pozdrava vam šaljemo!!!! :kiss :kiss :kiss :kisichagic

Hej!Evo me konačno. Skinuli smo gipsiće i stavili ortoze.Stopala su mu ok, jako dobro reagira na podražaje, ALI plakao je cijeli dan i noć. Naime ostali su u bolnici u ponedjeljak da se pokažu vježbe, makar se meni čini totalno nepotrebno jer su jako jednostavne, jedino stavljanje ortoza ide malo teže, tak da sam išao jučer po njih i konačno smo došli doma.
Sinoć je bio jako nemiran, izgubio je glas od silnog plakanja :place , jako mu je teško pao prelazak na ortoze.Po noći se budil svakih 45. minuta, koma živa i još da stvar bude gora dobio je veliki žulj na desnoj nogi na gornjoj strani stopala odmah do prstića tak da ga i to dodatno boli, dok mu je lijeva ok(doduše desna mu je malo otečena od gipsa pa valjda zato)
Evo danas se smirio, jede normalno, spava i drijema. Nadam se da neće dugo trebati da se vrati u stari ritam.
Kako ste vi? Inače ožiljka od ahilotenotomije skoro da i nema, miče stopalima prema gore i prema van što je jako dobro(nema više refleksnog pomicanja stopala prema unutra) te znači da je tetiva zarasla. Za tri mjeseca idemo na kontrolu a za to vrijeme nosimo ortoze 23 sata dnevno a skidaju se kod preskidanja i vježba se do 10. minuta, svaka noga 5. minuta.
Eto toliko od nas, nadam se da će vama kćerkica bolje reagirati.Ne znam da li sam nešto zaboravio, pitaj ako te još nešto zanima, totalno smo u bedu, ali ono generalno :( .
seth
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 13 lis 2010, 14:56

jako pazite na zuljeve, odmah ih sanirajte, jer ako se nastave onda se mora ponavljati cijela epizoda sa gipsevima... ima dosta na ponsetti stranici o tome.
u prvo vrijeme kod ortomedovih ortoza moze pomoci da stavite oko nogice malo onog pamuka od gipsanja (neznam jesu vam dali to?), tek toliko da stvori zastitni sloj izmedju nogice i cipelice....
i pazite da su cipele uvijek cvrsto postavljene odn. peta mora sjedati sasvim cvrsto u cipelicu (kroz rupice na peti uvijek mozete brzinski vidjeti situaciju).

i da, vjezbe bas i nisu tako jednostavne, barem meni....
niste dobili nikakvu fizikalnu, samo to sto su vam pokazane vjezbe?

sretno!!!!
Plusic
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.