Sada je: 29 srp 2026, 18:57.

osnovna glazbena skola u Zagrebu - savjet

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

osnovna glazbena skola u Zagrebu - savjet

PostPostao/la franka72 » 17 ruj 2010, 15:01

Daklem, moj prvasic osim zelje za maratonom :D zeli nauciti svirati klavir. Kako sam totalni laik sto se glazbe tice, a i subjektivna, nemam pojma je li moje dijete talentirano ili nije. Tete u vrticu si mi jos i prije govorile kako brzo pamti pjesmice i da je jako muzikalan ali htjela bih da mi netko profesionala kaze gle upisi ga u glazbenu ili ne...

a drugo u koju, zvala sam Elly Basic i rekli su mi da su upisi prosli, a da ionako nema mjesta... i da bi on svakako trebao prvo ici u glazbeni vrtic, pa tek onda u skolu :conf Mislim kuzi da je to radi osnova, ali nekako mi nema logike da u glazbeni vrtic idu djeca u dobi od 4 do 7 ili ima?!

Nisam nadobudna i prembiciozna mama, ali ako mali zei ici na klavir i recimo da je talentiran, zasto ga negdje ne upisati pa lijepo molim ako netko od vasih klinaca ide i ako ste zadovoljni da mi preporucite neku glazbenu skoli. Mislim da je za igraonicu prestar i da bi mu bilo dosadno da idem npr s djecom u dobi od 4 godine, ako je on 1. razred.
franka72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: osnovna glazbena skola u Zagrebu - savjet

PostPostao/la IINA » 17 ruj 2010, 15:30

Nastavna godina u glazbenim školama započinje isto kad i školska, tako
da mislim da ćeš morati pričekati iduću školsku godinu.
U tom periodu možeš se detaljnije raspitati o školama.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 17 ruj 2010, 15:35

Upisi u glazbene su u 5., 6. mjesecu. Ponekad ako ostane mjesta rade ponovne upise u 9. mjesecu prije početka školske godine. Moj sinko je sad (2. razred) krenuo u 1. razred i sad ima normalno 2 sata instrumenta i dva solfeggia. Optimalno je upisati se u 2-3 razredu oš.
U prvom razredu još ne znaju dobro pisati ni čitati, a to je važno. Za mog sinka mislim da je optimalno što se upisao sad u drugom razredu.

Evo link na topic o glazbenim školama
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=53&t=44777
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Dobri andjeo » 17 ruj 2010, 17:27

vjeorjatno je mislila na pocetnicki razred , na to mi idemo.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la lastavica » 17 ruj 2010, 20:35

Moja se upisala u glazbenu školu, no ne državnu. Državne su nam sve izvan ruke. U ovoj u koju je moja krenula upisi završavaju u ponedjeljak.
Iskustva ću tek imati nakon prvog polugodišta :mrgreen . Na kraju je ispalo da smo tamo sreli poznatu djecu, a neka od njih idu drugu godinu.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la ZacKa » 17 ruj 2010, 21:06

I mi smo imali želju prošle godine ići u glazbenu školu kad je krenuo u 1. razred ali ipak nismo,
preporuka je 2 ili 3 osnovne škole, nismo pogriješili, evo već 1. sat je pisao u kajdanku note i to
3. strane :dada to prošle godine ne bi mogao.
Nije kasno, ako je talentiran da krene druge godine.
A ove ako baš ima toliku volju može možda na neki tečaj :dunno ili privatni sati, samo ne znam gdje.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la franka72 » 18 ruj 2010, 16:16

ja svakako zelim da on ide u drzavnu, a ne privatnu, na zalost na upise nisam mogla doci jer sam bila u rodilistu, a svasta mi se nesto iskompliciralo da sad ne duljim, Uglavnom u petak sam nazvala sve drzavne glazbene skole u zapadnom dijelu gradu i gdja iz skole Ivana Zajca mi je rekla da dodjem s malim u pon, pa ako bude bilo mjesta da ce ga upisati. To nam i odgovara po mjestu stanovanja jer kad bude stariji moze i sam ici. Jos sam zvala glazbenu na Britancu ali nitko mi se ne javlja, probat cu prekostura.

AKo netko ima iskustva s I. Zajcom, ili mozda preporuka za neku drugu drzavnu skolu, please napisite. I naravno slazem se da je m ozda najbolje u 2. razredu poceti, ali ako ga prime zasto ne poceti i u 1. kad si on to tako jako zeli... :D
franka72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.