Cura ce mi u 11.mj imati 6 godina.
Ono sto mene pomalo zabrinjava jesu te njene princeze,ruzicasti konji,winxice i sl.stvari.
Kad se igra,igra se pretezno da je ona princeza ili jedna od winxica.Kad idemo u knjiznicu bira si samo takve knjige.
Ako crta,crta princeze.Znam joj reci,pa ti puno toga znas crtati,de malo promijeni temu,nato mi odgovori da ona bas voli crtati to.
Voli se lijepo oblaciti.Tj.tocno zna sta joj je ruzno,a sta lijepo.Kad sam joj dala da obuce jednu tamnoplavu majicu sa narandjastim rukavima...rekla mi je:-sta si mi to dala??? to je za muske.Necu to.
Jako joj se svidjaju haljine i non stop me zica kako bi sad haljinu od Ariele,pa haljinu od Pepeljuge,pa haljinu od Ljepotice.
Eto,neznam odakle joj tolika fascinacija time i to me pomalo brine.
Ja nisam "sminkerski" tip,pa ono da se ugleda u mene,niti se ima u kog ugledati sto se toga tice.Nit je poticem na sl.stvari.Bas suprotno.
Inace je pametna i inteligentna za svoje godine.Zna slova,zna pisati skoro sve sto zeli napisati.Voli rijesavati svakojake zadatke iz radne knjige za predskolce i dobra je u tome.Voli ici vani.Dobro primjecuje i pamti stvari.
Hocu reci,sasvim je normalno dijete,ali eto...ovo kao sto rekoh me pomalo plasi,nebi zeljela da je povrsna jer eto,mene to sve na to asocira,nemogu si pomoci.I kad pomislim onako unaprijed,vidim je kao neku maDekeneku
kako ona kaze.Kako vase cure? Dali pretjerujem?

. Zapravo ne shvaćam što te brine? Što voli princeze